breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Απαγορεύεται το πέταγμα drone σε «κατάσταση μέθης…»!

Οι Ιάπωνες βουλευτές ψήφισαν την Πέμπτη νόμο, με τον οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται η διακυβέρνηση μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου αεροπλάνου (drone), σε κατάσταση μέθης!

Το κείμενο, το οποίο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τους Ιάπωνες Γερουσιαστές, προβλέπει την επιβολή μέγιστου προστίμου 300.000 γεν (περίπου 2.400 ευρώ) και ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους για τους παραβάτες χειριστές drone.

Κυρώσεις θα επιβάλλονται επίσης σε αυτούς, που, ακόμη και χωρίς να έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, κάνουν επικίνδυνες μανούβρες, όπως απότομες καθόδους με τα drones τους, καθώς προβλέπεται πρόστιμο, που μπορεί να ανέλθει σε έως και 500.000 γεν.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν για τα drones βάρους άνω των 200 γραμμαρίων.

«Πιστεύουμε ότι η διακυβέρνηση ενός drone, όταν κάποιος έχει πιει, είναι κάτι που έχει την ίδια σοβαρότητα με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», διευκρίνισε στο AFP υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών.

Η Ιαπωνία έχει εδώ και αρκετά χρόνια υιοθετήσει σταδιακά έναν αυστηρό κανονισμό για τα μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροπλάνα, απαγορεύοντας τελείως τη χρήση τους πάνω από ευαίσθητες περιοχές (επίσημα κτίρια, αεροδρόμια, πυρηνικούς σταθμούς, εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 κλπ.), όπως επίσης και πάνω από πλήθη.

Επίσης έχει επιβάλλει τη χορήγηση ειδικής άδειας για κάθε πτήση τους στην πλειονότητα των αστικών περιοχών.

*****

Διευθυντής Λυκείου… έκλεψε την ομιλία του Άστον Κούτσερ!

Ο διευθυντής ενός Λυκείου στο Πάρκεσμουργκ των ΗΠΑ κατηγορήθηκε για... λογοκλοπή μιας ομιλίας του διάσημου ηθοποιού, Άστον Κούτσερ! Ο διευθυντής στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Κένι ΝτεΜος, ζήτησε συγγνώμη, επειδή βάσισε σε μεγάλο βαθμό την ομιλία του προς τους απόφοιτους σε εκείνη του ηθοποιού, Άστον Κούτσερ, το 2013, στην τελετή απονομής των Teen Choice Awards.

Ο διευθυντής του σχολείου κατηγορείται για λογοκλοπή και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «The Parkersburg News and Sentinel», ο Κένι ΝτεΜος κλήθηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας και απολογήθηκε, επειδή δεν επικαλέστηκε πηγές στην ομιλία του, που ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή της ομιλίας του Άστον Κούτσερ.

Ένα βίντεο στο Facebook αναδεικνύει τη λογοκλοπή, παραθέτοντας τις δύο ομιλίες μαζί.

Ο ηθοποιός στο Twitter σε δημοσίευση επανέλαβε τη ρήση ότι η «μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας». Στη συνέχεια, δήλωσε ότι τόσο τα παιδιά, όσο και οι καθηγητές πρέπει να αναφέρουν πηγές.

Ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα για πέντε μέρες με στέρηση μισθού.

«Δεν πήρα όλες τις ιδέες από τον Άστον. Τη μορφή ναι, οι σκέψεις και οι ιδέες ήταν από την καρδιά μου», είπε.

*****

Βρέθηκε κεφάλι τεράστιου προϊστορικού λύκου ηλικίας 40.000 ετών στη Σιβηρία

Βρέθηκε σχεδόν άθικτο το κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου προϊστορικού λύκου στη Σιβηρία, ο οποίος έζησε πριν από 40.000 χρόνια. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ενθουσιασμό τη σπουδαία ανακάλυψη, που έφερε στο φως το ανέπαφο κεφάλι του θηρίου μαζί με τον εγκέφαλό του στους αιώνιους πάγους της περιοχής Αμπίσκι, στη βόρεια Γιακουτία της Σιβηρίας, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου το εντόπισε πέρυσι το καλοκαίρι ο ντόπιος, Πάβελ Εφίμοφ, κοντά στον ποταμό Τιρεχτιάχ.

Σύμφωνα με το Rt, το κεφάλι του προϊστορικού ζώου έχει μήκος 40 εκατοστά, σχεδόν διπλάσιο εκείνου ενός σημερινού γκρίζου λύκου, που κυμαίνεται μεταξύ 22 και 28 εκατοστών.

Ο λύκος της περιόδου του Πλειστόκαινου βρισκόταν στις περιοχές εκείνες περίπου 8.000 χρόνια πριν φτάσουν οι πρώτοι άνθρωποι στην περιοχή.

Ο Ρώσος επιστήμονας δρ Άλμπερτ Προτοπόποφ ανέφερε στο Siberian Times:

«Πρόκειται για μια σημαντικότατη ανακάλυψη των πρώτων λειψάνων ενός ενήλικα λύκου της Πλειστόκαινου με διατηρημένους τους ιστούς του. Θα το συγκρίνουμε με τους σύγχρονους λύκους, για να κατανοήσουμε την εξέλιξη του είδους και να ανασυνθέσουμε την εμφάνισή του».

Επιστήμονες του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας θα εξετάσουν το DNA του, σύμφωνα με τους Siberian Times. Η εντυπωσιακή παρουσίαση του ευρήματος έγινε στο Τόκιο, σε έκθεση που διοργανώθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες. Έκθεση, που μεταξύ άλλων παρουσίασε και ένα μικρό λιοντάρι των σπηλαίων, το οποίο είχε διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.

*****

Πειρατεία εσείς; 18 ώρες ακυκλοφόρητη μουσική οι Radiohead!

Οι Radiohead αποφάσισαν να μην... κλάψουν τη μοίρα τους και να προσφέρουν 18 ώρες ακυκλοφόρητης μουσικής, μετά την πειρατεία στα αρχεία τους! Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Radiohead αποφάσισε να προσφέρει στο κοινό, επί 18 ημέρες, 18 ώρες ακυκλοφόρητου ηχητικού υλικού, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια ενός χάκερ, που απειλούσε να δημοσιεύσει τα μουσικά αρχεία.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο τέλος των μεταδόσεων αυτών, θα δοθούν στο κίνημα υπέρ του κλίματος Extinction Rebellion, που γεννήθηκε στη Βρετανία το 2018 και διεκδικεί την παρουσία του σε 50 χώρες.

Χάκερ έκλεψε την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 18 ώρες ηχογραφήσεων, οι οποίες είχαν γίνει κυρίως σε στούντιο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του άλμπουμ OK Computer ,που κυκλοφόρησε το 1997, από τα αρχεία του συνθέτη του συγκροτήματος Τομ Γιορκ.

«Πέσαμε θύματα πειρατείας την περασμένη εβδομάδα. Κάποιος έκλεψε αρχεία από τους μίνι δίσκους του Τομ Γιορκ, που χρονολογούνται σχεδόν από την εποχή του OK Computer και αυτός φέρεται να ζήτησε 150.000 δολάρια, απειλώντας να τα δημοσιεύσει», έγραψε στο Twitter ο κιθαρίστας Τζόνι Γκρίνγουντ.

«Αντί λοιπόν να παραπονιόμαστε ή να παραβλέπουμε την απειλή, θα μεταδώσουμε τις 18 ώρες ηχογράφησης στο Bandcamp (μουσικό διαδικτυακό κατάστημα), υποστηρίζοντας το Extinction Rebellion», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι το συγκρότημα «ουδέποτε» σκέφτηκε να μοιραστεί τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.

«Δεν είναι πραγματικά συμφέρον», έγραψε επίσης ο Τοκ Γιορκ στον ιστότοπο Bandcamp, αναφερόμενος στο ηχητικό υλικό.

Οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούν επί 18 ημέρες να «κατεβάζουν» τη μουσική και των 18 ωρών αντί 18 στερλινών (20 ευρώ). Την Τρίτη, οι χρήστες μπορούσαν να τις ακούσουν δωρεάν σε streaming.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί στο Extinction Rebellion, οι ακτιβιστές του οποίου προτρέπουν σε μη βίαιη πολιτική ανυπακοή κατά της αδράνειας για το κλίμα. Χιλιάδες πολίτες μετείχαν τον Απρίλιο στις έντεκα ημέρες αποκλεισμών στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των οποίων η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από χίλιες συλλήψεις.

Οι δωρεές του Radiohead αποτελούν «πρωτοφανή υποστήριξη», χαιρέτισε το κίνημα με ανακοίνωσή του. «Το κλίμα και η επιτακτικότητα για δράση κατά της απορρύθμισης του κλίματος απαιτούν περισσότερο από ποτέ θάρρος, αλήθεια και γενναιοδωρία».

Το κίνημα Extinction Rebellion προβάλλει τρία αιτήματα στη Βρετανία: η κυβέρνηση «να πει την αλήθεια» για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κλίματος, την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσης για μηδενικές εκπομπές αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2025 και τη συγκρότηση «συνελεύσεων πολιτών» οι οποίες συνεπικουρούμενες από επιστημονικές απόψεις, θα αποφανθούν για θέματα του κλίματος.


Διευθυντής Λυκείου… έκλεψε την ομιλία του Άστον Κούτσερ!
Βρέθηκε κεφάλι τεράστιου προϊστορικού λύκου ηλικίας 40.000 ετών στη Σιβηρία
Πειρατεία εσείς; 18 ώρες ακυκλοφόρητη μουσική οι Radiohead!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής