breaking news Νέο

Ανακοίνωση της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ για άρθρο της κας Καρασαρλίδου

Ανακοίνωση της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ για άρθρο της κας Καρασαρλίδου

     Σε πρόσφατο άρθρο της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τεσσεράμισι χρόνια σαν  να απευθύνεται σε λωτοφάγους.

    Για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία  βιώνουν τα λαϊκά στρώματα όχι  μόνο στην Ημαθία, αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα να υπενθυμίσουμε ότι: 

κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβερνώσας «αριστεράς» τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που καταργεί τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις, καταργήθηκε η κυριακάτικη  αργία, επεκτάθηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας, που τσακίζουν κόκαλα, .Χιλιάδες νέοι εγκατέλειψαν τη χώρα, η περίφημη γενιά των 700 ευρώ «κατάντησε» γενιά των 300 ευρώ.

Απελευθερώθηκαν οι απολύσεις. Tα λουκέτα και  η  αποβιομηχάνιση της περιοχής συνεχίζονται με πρόσφατα το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας  Ζάχαρης και του εργοστασίου της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ, με αποτέλεσμα να  πετιούνται  εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Καιάδα της ανεργίας, ενώ το πενιχρό επίδομα δίνεται μόνο σε ένα 10%  των ανέργων. Ποινικοποίησε  τους αγώνες  της μικρομεσαίας  αγροτιάς στέλνοντας και καταδικάζοντας στα  Αγροτοδικεία  αγωνιστές αγρότες. Στέλνει τα « αριστερά»  ΜΑΤ να ανοίξουν τα κεφάλια αναπληρωτών και μόνιμων   εκπαιδευτικών, που διαδηλώνουν για  διορισμούς, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς η Εκπαίδευση. Καθυστερεί  αδικαιολόγητα  τη δίκη της εγκληματικής-ναζιστικής  Χρυσής Αυγής με τους δολοφόνους του Π. Φύσσα να  κοιμούνται στα σπίτια  τους.

 Σπέρνει καινούριες βάσεις της λυκοσυμαχίας του ΝΑΤΟ και μπλέκει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στο κουβάρι  των ιμπεριαλιστικών  ανταγωνισμών  στην περιοχή.

  Και όλα αυτά την ώρα που επιδοτήσεις, νέα προνόμια  ,φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις παρέχονται αφειδώς στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές.

 Χρειάζεται περισσό θράσος λοιπόν  να πλασάρονται τα ημίμετρα ως σανίδα σωτηρίας, χρειάζεται περισσό θράσος  να αυτοαποκαλείσαι αριστερός όταν υπηρετείς τη λογική του «μικρότερου κακού» που οδηγεί στο χειρότερο, όταν  πανηγυρίζεις ότι είσαι καλύτερος διαχειριστής της φτώχειας και της μιζέριας.

Οι εργαζόμενοι στην αρχή του 21ου αιώνα δεν χρειάζονται συσσίτια. Αυτοί παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους  τον απίστευτο πλούτο που καρπώνονται μια χούφτα  κηφήνες. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει  να  παραιτηθούν από τη διεκδίκηση  της  ζωής που  αξίζουν και  μπορεί να έχουν  σε  μια εποχή που η πρόοδος της Επιστήμης και της Τεχνολογίας  είναι τεράστια.

Μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν την ουσία: Ότι χρειάζεται για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος να έχουν δίπλα τους ένα ισχυρό ΚΚΕ, γιατί βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης και της δράσης την προοπτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των εργατικών, λαϊκών αναγκών, με την εξουσία στα χέρια των εργατών.

 Υ.Γ Να σημειώσουμε ότι  η έκφραση «κατόπιν  ενεργειών  μου», που  χρησιμοποίησε  στο άρθρο της  η κ. Καρασαρλίδου, αλλά και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμπει στη λογική πολιτικών  αντιλήψεων και πρακτικών,  οι οποίες πολύ εύστοχα διακωμωδήθηκαν  σε  παλιές κλασικές πλέον ταινίες του Ελληνικού Σινεμά και όχι σε βουλευτές μια κυβέρνησης που θέλει να λέγεται αριστερή. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής