breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα : Γίνεται ΠΑΕ η ΒΕΡΟΙΑ

Ματιές στην επικαιρότητα : Γίνεται ΠΑΕ η ΒΕΡΟΙΑ

Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την μετατροπή της ΒΕΡΟΙΑΣ σε ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρία (ΠΑΕ) όπως όφειλε να κάνει για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League στο οποίο όπως είναι γνωστό προβιβάστηκε.

Προηγουμένως έγινε τροποποίηση των άρθρων 1 και 10 του καταστατικού και η ομάδα από “ΒΕΡΟΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ”, μετονομάστηκε σε “ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩNΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”.

Το μετοχικό κεφάλαιο, που είναι ανοιχτό για τα μέλη του ιδρυτικού Σωματείου, ανέρχεται όπως είχε προαναγγελθεί, σε 300.000 ευρώ ήτοι 10.000 μετοχές αξίας 30 ευρώ κάθε μία.

Οπως ήδη αναφέραμε το μετοχικό κεφάλαιο είναι ανοιχτό για τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου τα οποία μπορούν να προμηθευθούν μετοχές καταβάλλοντας, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ολόκληρο το ποσόν των μετοχών που αγοράζουν σε μετρητά.

Αν μέσα σε 15 ημέρες δεν καλυφθει το μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 ευρώ από τα ιδρυτικά μέλη τότε ανοίγει η αγορά μετοχών και για τους υπόλοιπους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ΠΑΕ που θα είχε δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League μπορούσε να δημιουργηθεί και με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες που φέτος ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική στην Football League. Ομως στην ΒΕΡΟΙΑ προτιμήθηκε το ποσό αυτό να δεκαπλασιασθεί έτσι ώστε και η ομάδα να έχει μεγαλύτερη ρευστότητα και να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά από το μετοχικό κεφάλαιο των ομάδων της Super League 2 στην οποία έτσι κι αλλιώς την επόμενη περίοδο σκοπεύει να αγωνίζεται.

Αν καλυφθεί ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 ευρώ τότε μαζί με το τηλεοπτικό συμβόλαιο και το υπόλοιπο έσοδο της περιόδου (διαφημίσεις, διαρκείας, εισιτήρια, χορηγούς κ.α.) με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας και θα διατεθούν για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της σεζόν θα ξεπερνάνε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μπάτζετ αν οχι το μεγαλύτερο τουλάχιστον από τα μεγαλύτερα ΠΑΕ της Football League, κάτι που δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους της ΒΕΡΟΙΑΣ να αισιοδοξούν πως αν κυλήσουν όλα φυσιολογικά η “Βασίλισσα” θα περάσει τρένο και από την Β’ Εθνική.

 

 

Αυτά ισχύουν στην Γ’ Εθνική

 

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για την νέα περίοδο (2019-2020) αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου στο σαϊτ της ΕΠΟ και προβλέπει:

• Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους ενω ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα καθοριστεί με βάση τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

• Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΟ εως την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 και ώρα 3.30μ.μ. δήλωση συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο που θα γίνει γνωστό στις ομάδες μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

• Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πεντακοσίων (500) ευρώ.

• Στην περίπτωση που το σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει και μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής εως την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 και ώρα 3.30μ.μ.

• Εαν και το δεύτερο Σωματείο δεν υποβάλει αίτηση συμμετοχής τότε μπορεί να αντικατασταθεί από το τρίτο στον βαθμολογικό πινακα και η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και ώρα 3.30μ.μ.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά θα κοινοποιηθούν σε ειδικό έγγραφο στα σωματεία με ευθύνη της Επιτροπής. Επισης τα Σωματεία μαζί με την αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλουν βεβαίωση μη οφειλής από την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ.

• Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

• Εαν το γηπεδούχο σωματείο δεν ξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπανης της διαιτησίας (αποζημίωση, έξοδα μετακίνησης και διαμονής διαιτητών, βοηθών, παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα) ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα που κατακυρώνεται υπερ του αντιπάλου με τέρματα 0-3 και το γηπεδούχο σωματείο τιμωρείται με χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρω. Και μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στην διοργανώτρια δεν ορίζονται οι αγώνες του σωματείου αυτού.

• Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση εως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

• Για την περίοδο 2019-2020 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα ενος (1) ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα (19) ετών γεννηθέντες την 01.01.2000 και εντεύθεν.

• Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση εως και πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών γεννηθέντες πριν από την 01.01.1987.

• Επιτρέπεται η αντικατάσταση τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών.

• Ολα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν με μια τουλάχιστον ομάδα στα τμήματα υποδομής της Ενωσης που ανήκουν.

• Προβιβάζονται στην Football League τέσσερις (4) ομάδες που θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ των οκτώ (8) πρώτων των  ισάριθμων ομίλων.

• Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν συνολικά και ανα όμιλο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα τοπικά πρωταθλήματα θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής σε συμπληρωματική προκήρυξη.

• Οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των ισάριθμων ΕΠΣ και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες των ιδρυτριών Ενώσεων σύνολο πενήντα έξι (56) προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2020-2021.

• Οι όμιλοι του πρωταθλήματος θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια όπου αυτό είναι εφικτό.

• Αν ο αριθμός των ομάδων μιας Ενωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις (4) αυτές θα κατανεμηθούν εαν απαιτείται είτε με δική τους επιθυμία, είτε με απόφαση της Επιτροπής σε περισσότερους ομίλους.

 

 

ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Με την ίδια

πετυχημένη συνταγή

 

Με την ίδια πετυχημένη διοικητική συνταγή θα συνεχίσουν και την νέα ποδοσφαιρική περίοδο οι δυο εκπρόσωποι μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, η Νίκη Αγκαθιάς και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων καθώς με πανηγυρικό τρόπο εξελέγησαν από την πρώτη Γενική Συνέλευση το διοικητικό σχήμα του Βασίλη Παπαδόπουλου στην ομάδα των Τρικάλων και από την δεύτερη (στην πρώτη θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία) του Δ. Ματσούκα της Νίκης Αγκαθιάς.

Η ομάδα των Τρικάλων μάλιστα ανακοίνωσε και τον προπονητή που όπως αναμένονταν είναι ο Δημήτρης Πρίντσιος.

Οσον αφορά το ρόστερ του περσινού πρωταθλητή της Ενωσης μας, οπως διαρρέει τόσο από τον προπονητή της ομάδας τον Δημήτρη Πρίντσιο όσο και από την διοικηση θα παραμείνει ένας κορμός 14 περίπου ποδοσφαιριστών από το περσινό έμψυχο υλικό και σ’ αυτούς θα προστεθούν τουλάχιστον άλλοι 10 με στόχο αυτή τη φορά να τα καταφέρει και να παραμείνει στην Γ’ Εθνική.

Στο στρατόπεδο της Νίκης Αγκαθιάς μετά την εκλογή της νέας διοίκησης που είναι πολυπρόσωπη (τον Δημήτρη Ματσούκα πλαισιώνουν περίπου ένα 20μελες συμβούλιο) έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον Σταύρο Κωστογλίδη που τα τελευταία χρόνια οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία την ομάδα με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεχιστεί αυτή η επικοδομητική συνεργασία δίχως όμως να μπούνε σε λεπτομέρειες της επικείμενης συνεργασίας κατι που αναμένεται να γίνει σε μια νέα συνάντηση.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής