breaking news Νέο

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας : «Σκοπός μας η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ΟΧΙ τα εξιτήρια»

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας : «Σκοπός μας η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ΟΧΙ τα εξιτήρια»

Τη συνεχή προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του ΕΚΑΒ και των διασωστών του καταγγέλλουν μέσω επιστολής τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας. Αφορμή στάθηκε αυτή τη φορά, περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, 9/7, στη Νάουσα, όπου, ενώ είχε ανατεθεί στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ υπηρεσία εξιτηρίου, σημειώθηκε τροχαίο, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του ασθενοφόρου στο σημείο. Οι διασώστες καταγγέλλουν το «φόρτωμα» στο ΕΚΑΒ, μη επειγόντων αρμοδιοτήτων άλλων υπηρεσιών, υποβαθμίζοντας έτσι το ρόλο του εις βάρος των πολιτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Ορισμένοι δήθεν αρμόδιοι, δήθεν ειδήμονες, δήθεν επιστήμονες, προκαλούν με τη στάση τους, κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια τους στις καταγγελίες των διασωστών του ΕΚΑΒ για την υποβάθμιση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Το απόγευμα 09-07-2019, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία στη περιοχή της Νάουσας, παραμέρισε το έργο του ΕΚΑΒ και εκτελούσε δευτερογενή μη επείγον περιστατικό - εξιτήριο. Που το περίεργο; Ταυτόχρονα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα μέσα στην πόλη της Νάουσας και σε απόσταση 60 δευτερολέπτων από τη βάση του ΕΚΑΒ, ενώ το ασθενοφόρο ήταν στο εξιτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθεί με καθυστέρηση περίπου 18 λεπτών στο επείγον τροχαίο.
Για ακόμη μια φορά ενημερώνουμε τους πολίτες της Ημαθίας ότι: Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, δηλαδή η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και ΟΧΙ τα εξιτήρια.
Τα δευτερογενή -μη επείγοντα- εξιτήρια - ραντεβού - επανεξετάσεις, είναι έργο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που με πολύ επιμέλεια και σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ προσπαθούν να φορτώσουν στους διασώστες, υποβαθμίζοντας το ρόλο του ΕΚΑΒ σε βάρος των πολιτών που θα χρειαστούν ασθενοφόρο επειγόντως.
Καλούμε όσους εμπλέκονται με το ΕΚΑΒ από οποιαδήποτε θέση να αφήσουν κατά μέρους την άποψη περί δευτερογενών και να αφήσουν το ΕΚΑΒ να περάσει σε μια νέα εποχή που οι πολίτες θα έχουν άμεση αντιμετώπιση στις δύσκολες στιγμές του τροχαίου ή άλλου επείγοντος περιστατικού. 
Οι λούμπεν, οι μη επαγγελματίες, οι οδηγοί, οι εξιτηριάκιδες, οι ΟΧΙ διασώστες, οι διευθυντές που έχουν σαν προτεραιότητα να αδειάζουν τις κλινικές των νοσοκομείων, οι πελατειακές σχέσεις που έχουν σαν εργαλείο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας».

 

Ο Πρόεδρος Παπαστεργιόπουλος Φίλιππος

Ο Γραμματέας Παπαναστασίου Ανδρέας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής