breaking news Νέο

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : Θεομηνία

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : Θεομηνία

Την Πέμπτη το πρωί, μετά την προχθεσινοβραδινή Βιβλική καταστροφή στο σύνολο των περιοχών της Ημαθίας, επισκεφθήκαμε τον τοπικό ΕΛΓΑ. Καταθέσαμε τις καταστροφικές μας εμπειρίες μαζί με αποδεικτικά των καρπών και φωτογραφίες. Ήδη από νωρίς το πρωί όλος, όπως ενημερωθήκαμε, ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκε στις διάφορες περιοχές του νομού για την επιτόπια καταγραφή.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, όπου, παρουσία και των δύο πρόσφατα εκλεγέντων βουλευτών, Μπαρτζώκα Τάσου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ζητήσαμε να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Ζητήσαμε επίσης να χαρακτηριστεί, μετά τη θεομηνία, η περιοχή της Ημαθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι τόσο μεγάλες οι ζημίες, τόσο στην παραγωγή, όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς επίσης και σε υποδομές, κτίρια, θερμοκήπια, ποιμνιοστάσια κλπ., που κάνει επιτακτική την ανάγκη της άμεσης στήριξης αφ’ ενός αλλά και της γρήγορης αποζημίωσης  αφ’ ετέρου.

Καλούμε επίσης τον Υπουργό Γεωργίας να ενεργοποιήσει άμεσα όλους τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του, ώστε να ανακουφιστούν οι παραγωγοί της Ημαθίας και να αποκατασταθεί η φυτική ισορροπία, για να συνεχισθεί ομαλά η καλλιέργεια για τα επόμενα χρόνια.

Καλούμε την Ε.Κ.Ε. να αποδείξει πράγματι το ενδιαφέρον της και να απορροφήσει την εναπομείνασα παραγωγή σε ικανοποιητικές για τον παραγωγό τιμές, καθώς και να συμβάλλει έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, το οποίο  έχει καταστραφεί.

Καλούμε επίσης τους αγρότες να βρίσκονται κοντά στον Αγροτικό Σύλλογο για κάθε πληροφόρηση και για κάθε μελλοντική διεκδίκηση που θα χρειαστεί.

 

Για τον ΑΓΡΟΤΙΚΌ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο γ. Γραμματέας                                         ο Πρόεδρος

Παπακωνσταντίνου Θ.                                  Χαλκίδης Α.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής