breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Είδε τη νεκρή σύζυγό σε αντικαπνιστικό μήνυμα…

Φανταστείτε την έκπληξη κάποιου, ο οποίος αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα και στη φωτογραφία με αποτρεπτικό μήνυμα για το κάπνισμα, αντικρίζει τη σύζυγό του, που είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο 50χρονος από το Μιζάνο, κοντά στο Ρίμινι, έμεινε δυσάρεστα έκπληκτος.

Δεν είναι γνωστό ποιος πήρε χωρίς άδεια αυτήν τη φωτογραφία, πολύ περισσότερο πώς δημοσιοποιήθηκε, χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση του ενδιαφερόμενου, ο οποίος πλέον έχει καταθέσει μήνυση, αξιώνοντας από την πολυεθνική εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως δημοσίευσε αρχικά η εφημερίδα Il Resto del Carlino, ο 50χρονος αναγνώρισε στο μήνυμα κατά του καπνίσματος τη φωτογραφία της γυναίκας του, συνδεδεμένης με σωληνάκια και με δεμένο το κεφάλι. Επιπλέον, ο θάνατος της συζύγου του, το Νοέμβριο του 2017, δεν συνδέεται με το κάπνισμα. Το θέαμα αυτής της συνταρακτικής φωτογραφίας με τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει στο μυαλό του 50χρονου -που την κοιτάζει και την ξανακοιτάζει, μην πιστεύοντάς το- την αγαθή πρόθεση της μάχης κατά του καπνίσματος.

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι στον 50χρονο, οι εικόνες επιλέγονται βάσει της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν μόνο μηνύματα και εικόνες που βρίσκονται στα επίσημα αρχεία, που έχουν συσταθεί για να τις εξυπηρετούν στην υποχρέωσή τους να αναγράφουν αυτά τα αποτρεπτικά μηνύματα. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση διακριτικότητας στην επιλογή αυτών των φωτογραφιών που εναλλάσσονται στα πακέτα (που κανονικά είναι 14 διαφορετικές φωτογραφίες το χρόνο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τις φωτογραφίες στα πακέτα τσιγάρων. Το 2016 μία 54χρονη Ισπανίδα αναγνώρισε το πρόσωπό της σε μία φωτογραφία, που είχε εκτυπωθεί σε ένα πακέτο. Επίσης, και σε αυτήν την περίπτωση η πάθησή της δεν σχετιζόταν με το κάπνισμα, αλλά είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση για τη μέση της.

*****

Έβαλε στοίχημα να φάει σαύρα και πέθανε

Ο Ντέιβιντ Ντόουελ, από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας έφαγε μία σαύρα τύπου γκέκο σ' ένα πάρτι, τελικά έπαθε μόλυνση από σαλμονέλα και πέθανε μετά από δέκα μέρες.

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο των φαγητών και τα κύρια συμπτώματα των πασχόντων είναι διάρροιες, στομαχικές πόνοι και πυρετός.

Ο 34χρονος, που ήταν πατέρας τριών παιδιών και ήταν μαζί με τη σύζυγό του για 15 χρόνια, είχε πάει σ' ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, αλλά την επόμενη μέρα δεν ένιωθε καλά και όλοι πίστεψαν ότι οφείλεται σε hangover.

Ωστόσο, μετά από δύο μέρες έκανε πράσινους εμετούς και φαινόταν πραγματικά άρρωστος. Αρχικά δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, αφού πίστευε ότι είναι στομαχόπονος. Τελικά οι οικείοι του τον έπεισαν να πάει, όπου διαγνώστηκε με σαλμονέλα.

Τελικά σχεδόν μία βδομάδα μετά το περιστατικό η σύζυγός του μίλησε μ' έναν από τους φίλους του, ο οποίος της είπε ότι ο άντρας της είχε βάλει ένα στοίχημα στο πάρτι και έφαγε μία σαύρα, αλλά άλλοι φίλοι του δεν ήταν σίγουροι εάν συνέβη αυτό.

Όπως δήλωσε και η αδερφή του σε τοπικά M.M.E., «στο τέλος της μέρας δεν είμαστε σίγουροι αν έφαγε τη σαύρα ή όχι. Ο Ντέιβιντ δεν το ανέφερε ποτέ».

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, Μαρκ Τέρνερ, η εκδοχή της κατανάλωσης σαύρας είναι πιθανή. Πολλά ζώα, όπως βάτραχοι, χελώνες, φίδια και σαύρες μεταφέρουν σαλμονέλα και έχουν βακτήρια στην κοιλιά τους. Όπως είπε, «είναι πιθανό η σαύρα κατά τη διαδικασία της πέψης ν' απελευθέρωσε τη σαλμονέλα. Αλλά δεν έχω ξανακούσει κάτι σαν κι αυτό».

*****

Δωρεάν πίτσα εάν δεν ασχολείστε με το κινητό σας όσο τρώτε!

Ο εθισμός στα smartphone αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, που κάνει επιχειρήσεις και υπηρεσίες να βρίσκουν τρόπους να περιορίσουν αυτή τη συνήθεια.

Η Curry Pizza Company είναι μια πιτσαρία στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, που προσφέρει στους πελάτες έκπτωση, εάν πιάσουν κουβέντα μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, οι κανόνες του καταστήματος προβλέπουν ότι οι πελάτες θα πρέπει να κλειδώσουν τα smartphone τους, ενώ βρίσκονται στο εστιατόριο και απλά να μιλούν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια του γεύματός τους. Η έκπτωση ισχύει για παρέες τεσσάρων ή και περισσοτέρων ατόμων, εκ των οποίων όλοι θα πρέπει να έχουν smartphone. Εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την προσφορά, οι πελάτες θα μπορέσουν να φάνε δωρεάν μια μεγάλη πίτσα στην επόμενη επίσκεψή τους.

«Ο στόχος μας είναι να σταματήσουν οι παρέες που έρχονται στο μαγαζί, να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ τρώνε και να μιλούν ο ένας στον άλλο περισσότερο», δηλώνει η εταιρεία Curry Pizza Company στο Facebook.

Η προσφορά ανακοινώθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες και μέχρι στιγμής, η εταιρεία Curry Pizza έχει προσφέρει περίπου 40 με 50 μεγάλες πίτσες δωρεάν.

*****

Κρασί ωριμάζει μέσα σε κορμούς μπαμπού

Τα μπαμπού σε διάφορα μέρη της Κίνας έχουν μια ασυνήθιστη χρησιμότητα, καθώς ντόπιοι και παραγωγοί τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποδεικνύονται πολύ δημοφιλή στους τουρίστες.

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, γεμίζουν τμήματα των μπαμπού με κρασί και το αφήνουν να ωριμάσει για αρκετούς μήνες, μέχρι ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου το κρασί έρχεται σε επαφή με το φλαβόνιο, μια ουσία που απελευθερώνει φυσικά το μπαμπού. Αυτή η ουσία δίνει στο κρασί ευχάριστο άρωμα, ενώ παράλληλα μειώνει την περιεκτικότητα της αλκοόλης, καθώς το φυτό απορροφά μέρος της.

Ωστόσο οι άνθρωποι δεν δείχνουν ενδιαφέρον μόνο για τη γεύση του ποτού, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό βγαίνει από το μπαμπού. Οι γνώστες της τεχνικής χτυπούν σε διάφορα τμήματα το μπαμπού, για να ελέγξουν αν περιέχει κρασί και έπειτα ανοίγουν μια μικρή τρύπα και το αφήνουν να χυθεί σε κάποιο δοχείο.

Αυτή η τεχνική ωρίμανσης αναπτύχθηκε αρχικά στην επαρχία Φουτζιάν, αλλά έπειτα υιοθετήθηκε και από άλλους παραγωγούς σε πολλά μέρη της Κίνας. Η παραγωγή παραμένει αρκετά περιορισμένη σε μερικές δεκάδες χιλιάδες λίτρα ετησίως, αλλά καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, αυξάνεται και η παραγωγή.

*****

Τέσσερα παιδιά έκαναν ταξίδι 1.000 μιλίων στην Αυστραλία με κλεμμένο τζιπ

Κάτι από την αμερικάνικη κωμωδία Road Trip θύμισε η περιπέτεια τεσσάρων παιδιών στην Αυστραλία, που έκλεψαν ένα τζιπ και ταξίδεψαν 1.000 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα, πριν τους σταματήσει η Αστυνομία.

Ένας 14χρονος, δύο 13χρονοι και μια 16χρονη ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Σάββατο (13/07), κλέβοντας λεφτά από τους γονείς τους και φόρτωσαν τα καλάμια ψαρέματος σε ένα αυτοκίνητο, που ανήκε σε μια από τις οικογένειες, στην παραλιακή πόλη Ροκχάμπτον του Κουϊνσλαντ, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Μάλιστα, ένα από τα παιδιά άφησε και σημείωμα προς την οικογένειά του, στο οποίο ανακοίνωνε τα σχέδιά του.

Η Αστυνομία του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι το όχημα εντοπίστηκε στην απομακρυσμένη πόλη Μπανάνα, όπου τα παιδιά φέρεται να έκλεψαν βενζίνη, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους νότια.

Το τζιπ βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (14/07), κοντά στο Γκράφτον, στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που απέχει 11 ώρες με το αυτοκίνητο από το Ροκχάμπτον.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκε να εισέλθουν στο όχημα δια της βίας, καθώς τα παιδιά είχαν κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Δεν είναι σαφές ποιο παιδί οδηγούσε, αλλά, σύμφωνα με τις Αρχές, προφανώς οδηγούσαν όλα τους εκ περιτροπής.


Έβαλε στοίχημα να φάει σαύρα και πέθανε
Δωρεάν πίτσα εάν δεν ασχολείστε με το κινητό σας όσο τρώτε!
Κρασί ωριμάζει μέσα σε κορμούς μπαμπού
Τέσσερα παιδιά έκαναν ταξίδι 1.000 μιλίων στην Αυστραλία με κλεμμένο τζιπ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής