breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων»

  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων»
  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων»
  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων»

Εν μέσω θέρους η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,  προτελευταία της παρούσης θητείας, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τους...δικούς της ρυθμούς, αφ’ ενος από τη μη παρουσία ενός αριθμού δημοτικών συμβούλων και αφ΄ ετέρου την αποφυγή... ψηλάφισης των 27 θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, γεγονός που οδήγησε στο να διεκπεραιωθεί η όλη διαδικασία μέσα σ' ένα μισάωρο!

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου και τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε, με την παρουσία τριών βουλευτών Ημαθίας της ΝΔ, εκ των οποίων μάλιστα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στο κυβερνητικό σχήμα στο κομβικό υπουργείο Οικονομικών , αλλά και του Ημαθιώτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως «περιμένουμε να συμβάλουν για το καλύτερο δυνατό στον τόπο μας». Ο ίδιος στην αναφορά του έβαλε και τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 10ης Ιουλίου 2019 σε κατοικίες, στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, επισημαίνοντας πως «τα πράγματα είναι δύσκολα. Η εμπειρία που υπάρχει από αγρότες που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο το 2014, είναι ότι πληρώθηκαν μέσω ΠΣΕΑ το 2019!».

Ο κ. Βοργιαζίδης χαρακτήρισε «πρόκληση» για τη νέα κυβέρνηση το να βρει τα κονδύλια για να υπάρξει έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων, μιας και – όπως σημείωσε - «ο προσεχής χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Μελιόπουλος, από τη μεριά του έβαλε κατά της νέας κυβέρνησης, λέγοντας πως πήρε τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την επίθεση στα λαϊκά στρώμματα. Υπογράμμισε, δε, ότι «η μόνη δυνατότητα του λαού είναι να μη δώσει πίστωση χρόνου, αλλά να βάλει μπροστά τις διεκδικήσεις του». Ο κ. Μελιόπουλος αναφερόμενος στη θεομηνία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε αγροτικές παραγωγές, επεσήμανε ότι θα πρέπει οι αγρότες να απαιτήσουν και να μην έχουν εμπιστοσύνη στις συσκέψεις.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, παίρνοντας κατόπιν το λόγο, ευχήθηκε «η νέα κυβέρνηση, αυτά που θα κάνει, να είναι σε όφελος του λαού. Βέβαια δεν είμαι αισιόδοξος, αλλά θέλω να είμαι ευγενικός»!

Ο ίδιος έθεσε και το θέμα των διατηρητέων κτιρίων, για τα οποία - όπως επεσήμανε - η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία και να απλουστεύσει τη διαδικασία, για να δώσει με τον τρόπο αυτό κίνητρο στους ιδιοκτήτες, ώστε και τα κτίρια να σωθούν και οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε εργασίες.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Ανακύκλωσης, Βασίλης Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για «σοβαρά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυλές, κοιμητήρια από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου σε Άγιο Γεώργιο, Αγία Μαρίνα, Μακροχώρι, Ν. Λυκογιάννη, Ν. Νικομήδεια μέχρι και Κουλούρα».

Συνάμα ενημέρωσε πως ήρθαν έγγραφα που αφορούσαν αφισοκολλήσεις και για καταγγελίες που υπήρξαν, ζητώντας το θέμα αυτό να έρθει προς συζήτηση στο σώμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Υπάρχουν κάποια κόμματα, που δεν θέλουν να συμμορφωθούν».

Ο κ. Παπαδόπουλος ακόμα συνέστησε στους κατοίκους του Ξηρολιβάδου και του Σελίου, τώρα το καλοκαίρι να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα εκεί, αλλά να αναζητούν το κοντέινερ και να τα τοποθετούν σ' αυτό, σε μια προσπάθεια - όπως είπε - να διατηρούν τα χωριά τους καθαρά, αλλά να βοηθούν έτσι και το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θεόφιλος Κορωνάς, έκανε γνωστό πως για τις οικοσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 10ης Ιουλίου, θα τρέξει πρόγραμμα και μπορεί να γίνουν επισκευές μέχρι και 6.000 ευρώ για κύριες κατοικίες, με τους πληγέντες να έχουν προθεσμία να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Ακόμα, ο κ. Κορωνάς ενημέρωσε ότι από την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα ξεκινήσει πρόγραμμα στειρώσεων σε αδέσποτα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής