breaking news Νέο

7 κοινά αιτήματα των Α.Σ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και Α.Σ. Βέροιας

7  κοινά αιτήματα των Α.Σ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και Α.Σ. Βέροιας

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουμε οι αγροτοπαραγωγοί του Νομού που βρισκόμαστε στην περίοδο της συγκομιδής των προϊόντων μας.

Μεγάλο μέρος της παραγωγής μας έχει καταστραφεί από τα καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες κλπ), ενώ έχουν γίνει όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες με τεράστια έξοδα. Σε ό,τι έχει απομείνει, οι τιμές παραμένουν εξευτελιστικές, το αίσχος των ανοιχτών τιμών ζει και βασιλεύει. Την ίδια στιγμή οι πληρωμές της παραγωγής προηγούμενων χρόνων δεν έχουν ακόμη αποδοθεί.

Είμαστε χρεωμένοι σε τράπεζες, προμηθευτές, τα οικογενειακά έξοδα τρέχουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι που την περίοδο αυτή δουλεύουν σε μεταποιητικές μονάδες – διαλογητήρια - συσκευαστήρια με χαμηλά μεροκάματα, σε συνθήκες εντατικοποίησης σε σημείο λιποθυμίας, δίχως επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με ατελείωτα ωράρια, εκβιασμούς και απειλές, με το φόβο της απόλυσης.

Οι αγροτικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλούν αγρότες και εργαζόμενους, παίρνοντας υπόψη ότι τα προβλήματα είναι κοινά να αποβάλλουν το φόβο τους και να σηκώσουν κεφάλι. Να συσπειρωθούν στους συλλόγους και στα σωματεία τους, ώστε να υπάρξει δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον κόπο και τον ιδρώτα τους αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Η κυβέρνηση άλλαξε, η πολιτική όμως που τσακίζει αγρότες και εργαζόμενους συνεχίζεται.

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή. Μόνο με κοινό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός μας λόγω του ρώσικου εμπάργκο
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση
  • Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παλιών οφειλών από καταστροφές και της τωρινής για την επιβίωση των οικογενειών μας
  • Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής αντιχαλαζικής προστασίας με ευθύνη την κυβέρνησης, αφού η περιοχή συχνά είναι χαλαζόπληκτη.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που να αφήνουν εισόδημα για να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.
  • Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, να μην έχουν την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και άλλων οφειλών σε διάφορα χαράτσια μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις.
  • Να μην κοπεί ρεύμα σε καμία εργατική - αγροτική οικογένεια.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής