breaking news Νέο

Τρίμηνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως λόγω εργασιών κατασκευής της γέφυρας Αδελφών Κούσιου

Τρίμηνες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως λόγω εργασιών κατασκευής της γέφυρας Αδελφών Κούσιου

Η αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 13:00 συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας, λόγω έλλειψης απαρτίας, οδήγησε στο να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνεδρίαση την επομένη ημέρα, χθες Παρασκευή, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τη διατύπωση απόψεων επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ακροπόλεως (Γέφυρα Αφών Κούσιου).

Στη μικρή σε χρονική διάρκεια συνεδρίαση, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου, έθεσε το ζήτημα αν υπάρχουν καταστήματα στη συγκεκριμένη οδό και τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο, ειδάλλως, αν δεν υπάρχουν καταστήματα, δεν υφίσταται λόγος. Απαντώντας ο υπάλληλος του Δήμου, Μαυρουδής Ιωαννίδης, κατέστησε σαφές πως η μόνη μεταβολή που θα υπάρξει εκεί, είναι η μετατόπιση λίγο πιο αριστερά των δυο ρευμάτων με κατεύθυνση προς Βέροια.

Ο κ. Ιωαννίδης, απαντώντας ακόμα σε σχετικά ερωτήματα, που τέθηκαν από τους κ.κ. Μιχάλη Ευθυμιάδη και Γιώργο Γουλτίδη, ανέφερε ότι η χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου της κατασκευής γέφυρας Αδελφών Κούσιου προβλέπεται να είναι 3 μήνες και πως, αν χρειασθεί να δοθεί περαιτέρω χρόνος, γιατί δεν θα μπορεί διαφορετικά να γίνει, θα δοθεί.

Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση της οποίας τέθηκε ως μοναδικό θέμα συζήτησης η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ακροπόλεως (Γέφυρα Αφών Κούσιου).

Τα παρόντα μέλη της ΕΠΖ, Θεόδωρος Τέτος, Γιώργος Ορφανίδης, Στέργιος Διαμάντης, Γιώργος Γουλτίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, αποφάνθηκαν θετικά επί της εισήγησης, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς και περιλαμβάνει ότι :

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τη χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου, της κατασκευής γέφυρας Αδελφών Κούσιου. Θα γίνει η απαιτούμενη εργοταξιακή σήμανση, ώστε να παρέχεται στους οδηγούς η έγκαιρη και επαρκής πληροφόρηση για τη μεταβολή των κανονικών συνθηκών κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από την περιοχή της εργοταξιακής ζώνης.

Για τις παραπάνω ανάγκες έγινε αυτοψία και μελέτη από εξωτερικό μελετητή - συγκοινωνιολόγο. Η συνολική διάρκεια του έργου προβλέπεται να είναι 3 μήνες και το εργοτάξιο θα λειτουργεί από 07.30 έως 15.30. Για την υλοποίηση των έργων θα πραγματοποιηθεί στένωση από την αριστερή πλευρά της οδού Ακροπόλεως (με κατεύθυνση προς την οδό Σοφοκλέους) στο ύψος της συμβολής των οδών Ακροπόλεως και Πύρρου για μερικά μέτρα εκατέρωθεν.

Θα απομακρυνθεί η παλαιά σήμανση πριν την έναρξη των εργασιών και θα τοποθετηθεί η νέα σήμανση, που προτείνεται στη μελέτη. Επίσης θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να λειτουργούν σωστά οι αναλάμποντες φανοί, διότι το εργοτάξιο θα παραμένει και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων στα σχετικά οδικά τμήματα και η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, με την τοποθέτηση ειδικής κορδέλας προειδοποίησης έργων, τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεαστεί καμιά λεωφορειακή γραμμή. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται ταυτόχρονα αμφίδρομη, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιγράφονται στη σχετική μελέτη. Τέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν επηρεάζεται η κίνηση των πεζών και των ΑμΕΑ, καθώς στο τμήμα που θα εκτελεστούν οι εργασίες, ούτε σήμερα υφίσταται πεζοδρόμιο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής