breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβουλίο Βέροιας : Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει

  • Δημοτικό Συμβουλίο Βέροιας : Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει
  • Δημοτικό Συμβουλίο Βέροιας : Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει
  • Δημοτικό Συμβουλίο Βέροιας : Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει

Τίτλοι τέλους... για την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα για τελευταία φορά, μιας και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, με τους νεοεκλεγέντες συμβούλους και κάποιους από την... παλιά φρουρά να παίρνουν τις θέσεις τους στα δημοτικά έδρανα. Στο νέο σώμα, βέβαια, δεν θα συμμετέχουν και αρκετοί παλιοί, εκ των οποίων άλλοι αποφάσισαν να μη θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου και άλλοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, οπότε και ήταν η τελευταία φορά που έλαβαν το λόγο, για να αποχαιρετήσουν συναδέλφους και συμπολίτες από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Πρώτος το... χορό του αποχαιρετισμού έσυρε ο Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος - όπως είπε - «έπειτα από ένα τέταρτο του αιώνα θα μου λείψουν οι θέσεις που είχα όλα αυτά τα χρόνια στα αυτοδιοικητικά πράγματα». Ο ίδιος συνάμα ένιωσε και δικαιωμένος, σημειώνοντας «πριν από χρόνια είχα πει και γελάσαν τότε κάποιοι, πως ο Δήμος Βέροιας έχει τις δυνατότητες να είναι ένας από τους 10 καλύτερους της χώρας».

Ο Θανάσης Αποστολόπουλος, γραμματέας του σώματος, από την πλευρά του, σημείωσε : «Θα μου λείψουν όλα, όλοι και όλες από το δημοτικό συμβούλιο», ενώ ο Θωμάς Αγγελίνας στην αποχαιρετιστήρια τοποθέτησή του διακατέχονταν από ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά και με αυτοκριτική διάθεση.

«Έπειτα από 9 χρόνια ενασχόλησής μου με τα αυτοδιοικητικά πράγματα, δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα θα ήθελα, ίσως γιατί δεν μου δόθηκαν οι ανάλογες θέσεις ή δεν ταίριαζαν οι συγκυρίες», επεσήμανε.

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, που αποτέλεσε την τελευταία είσοδο στο σώμα, μετά την παραίτηση του Πέτρου Τσαπαρόπουλου, στάθηκε στη μεγάλη αποχή των συμβούλων από τις συνεδριάσεις, ευχήθηκε δε να ολοκληρωθούν έργα, όπως το κολυμβητήριο.

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του, ο Γιώργος Σοφιανίδης είπε : «Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος». Ο ίδιος πήρε την απόφαση - όπως ανέφερε - να αποχωρήσει, αλλά όχι από ενεργός πολίτης, ευχαριστώντας και το δήμαρχο που του εμπιστεύθηκε τη θέση του αντιδημάρχου για μία πενταετία.

Ο Θανάσης Σιακαβάρας, που αποτελεί ένα από τα παρόντα μέλη του σώματος που αποχωρεί, καθ' ότι δεν επανεκλέχθηκε, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο μάθημα ζωής. «5 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, μάθημα ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε : «Και θα έπρεπε οι περισσότεροι νέοι να περνάνε από αυτές τις θέσεις και να πάρουν το βάπτισμα του πυρός. Πήρα και έδωσα πολλά. Δούλεψα από τη θέση που μου εμπιστεύθηκε ο Δήμαρχος ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και πιστεύω τα κατάφερα. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι και περήφανος που έβαλα ένα λιθαράκι, π.χ. στο στήσιμο του Μουσικού Σχολείου».

Ο Ζήσης Πατσίκας αποχαιρέτησε με τη σειρά του τα δημοτικά έδρανα με θετικές αλλά και αρνητικές εντυπώσεις και με κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής.

«Υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, λειτουργώντας χωρίς παρωπίδες αλλά με λογική. Σε επίπεδο διαχείρισης ο Δήμος τα πήγε καλά, τα έφερε βόλτα, δεν έλλειψε τίποτα, αλλά ο πήχης έμεινε σταθερός και κανείς δεν επιχείρησε να τον πάει πιο ψηλά. Τα οικονομικά είναι σε καλή κατάσταση, αλλά σε επίπεδο έργου δεν είδαμε να ξεκινάει κάτι μεγάλο», επεσήμανε. Επιπλέον δεν άφησε ασχολίαστο το ότι «έχουμε επανάληψη των ίδιων θεμάτων στις συνεδριάσεις εδώ και χρόνια, για μεγάλα ζητήματα που ακόμα δεν έχουν βρει λύση». Τέλος, ευχήθηκε η νέα δημοτική αρχή να χαρεί τα εγκαίνια της γέφυρας με δωρεά των Αφών Κούσιου, όπως κι άλλα έργα. Δηλαδή, αλλαγές στην πλατεία Ωρολογίου, αθλητικές εγκαταστάσεις, ασφαλτοστρώσεις κλπ, που - όπως σημείωσε - έρχονται μόνο προεκλογικά στο πρόγραμμα και μετά ξεχνιούνται.

Η Μαρία Παπαϊωάννου έθεσε... άρωμα γυναίκας στα λεγόμενά της, που - όπως είπε - στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου τείνει να... εξατμιστεί. Αποχαιρέτησε δε τα δημοτικά έδρανα, λέγοντας : «Να νικήσουμε τον εγωισμό και τον ατομικισμό, για να κάνουμε τη διαφορά. Μην υποκύψετε στην παραίτηση και μην εγκαταλείψετε την ελπίδα. Να υπερασπίζετε τους αδύναμους. Κάθε θύελλα αρχίζει από μια μικρή σταγόνα, προσπαθείστε να είστε η σταγόνα».

 

Παρουσίες και νεοεκλεγέντων συμβούλων στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του σώματος

• Στην τελευταία συνεδρίαση χθες του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, το παρόν έδωσαν και νεοεκλεγέντες σύμβουλοι από το ακροατήριο, προκειμένου να μπουν σιγά σιγά στο κλίμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Μωϋσιάδης κάλεσε τους παρόντες νεοεκλεγμένους συμβούλους να καθίσουν στα δημοτικά έδρα για να συνηθίζουν, καθ' ότι υπήρχαν και αυτή τη φορά πολλές κενές θέσεις, όμως δεν... εισάκουσαν (εξαίρεση αποτέλεσε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης) και παρέμειναν στις θέσεις τους, για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

• Τους προαναφερθέντες Δημοτικούς Συμβούλους μαζί με τους Νίκο Μωϋσιάδη, Διονύση Κουλουριώτη, Θωμαή Στιόκα, Νίκο Μαυροκεφαλίδη, Σοφία Ελευθεριάδου και Πετρούλα Παπαδίνα, αποχαιρέτησε και ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, τους οποίους και ευχαρίστησε για όσα προσέφεραν.

 

Περισυλλογή αδέσποτων στο κέντρο της Βέροιας

• Στις ανακοινώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θεόφιλος Κορωνάς, ενημέρωσε πως την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε περισυλλογή αδέσποτων στο κέντρο της Βέροιας και πως στόχος ήταν η μείωση της πυκνότητας των ζώων από το κέντρο, όπου και συγκεντρώθηκαν αρκετά ζώα.

Μάλιστα, ο κ. Κορωνάς επεσήμανε ότι ανάμεσα στα αδέσποτα βρέθηκαν σκύλοι από την Κοζάνη και την Κατερίνη, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη μάχη του συνεργείου κατά τη διάρκεια της περισυλλογής, μιας και - όπως είπε - από τη μία υπάλληλοι προσπαθούσαν να πιάσουν τα ζώα και από την άλλη πολίτες προσπαθούσαν να τα διώξουν. Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι υπήρξε εξώδικο από φιλοζωικό σωματείο, στο οποίο θα δοθεί απάντηση από την υπηρεσία.

• Επιπλέον, το σώμα με την αρχή της πλειοψηφίας ενέκρινε τη γενική παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ολοκλήρωση κατασκευής γέφυρας Αφών Κούσιου», σε θέμα που ήρθε με τη μορφή του κατεπείγοντος στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής