breaking news Νέο

Τρόϊκα, θεσμοί, εταίροι - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Τρόϊκα, θεσμοί, εταίροι - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Σε μια στιγμή που το μέσο λαϊκό νοικοκυριό ψάχνει τα κομμάτια του και αναζητάει την ανασυγκρότησή του και η “όλη αριστερά” του Μπίστη, του Κουίκ, της Ξενογιαννακοπούλου, της Κουντουρά, του Παπαγγελόπουλου, του Καμμένου, του Ραγκούση και του “άχαστου” Τσίπρα προετοιμάζεται για την σύσταση της “προοδευτικής αριστεράς” είναι πολύ επίκαιρα όσα κατά το 1900 έγραφε ο Εμμανουήλ Ροϊδης για το Ελληνικό κράτος.

- Έγραφε λοιπόν ο Ροϊδης :

- “Εν Ελλάδι, αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ' ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφονται δαπάναις του δημοσίου”.

- Βέβαια η πολιτική είναι δυναμική και σε αρκετές περιπτώσεις απρόβλεπτη διαδικασία και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κανένας δεν ξέρει τί μπορεί να φέρει.

- Αυτή λοιπόν η απρόβλεπτη διαδικασία άλλαξε όσα ο γνωστός Κατρούγκαλος και ο “άχαστος” Αλέξης υπολόγιζαν ότι θα συμβούν και άρχισαν να έρχονται στην επικαιρότητα αυτά που η κυβέρνηση “των πολλών” της λεγόμενης αριστεράς έκαμνε για τους λίγους.

- Ξεγελώντας λοιπόν την “Τρόικα” την οποία είχαν βαφτίσει “θεσμούς” και τώρα την λένε “εταίρους” κόβοντας την σύνταξη του ΟΓΑ των πολλών γιαγιάδων έβγαζε τις χρυσές συντάξεις των είκοσι χιλιάδων και βάλε ευρώ για τους λίγους.

- Επειδή βέβαια η αλήθεια δεν νοιάζεται για τις επιθυμίες μας ή τις ανάγκες μας, ούτε βέβαια για τις κυβερνήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας των τυχοδιωκτών ήταν επόμενο ότι θα καταρρεύσει στην πρώτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, στην πρώτη κάλπη όποια και αν ήταν αυτή.

- Και κατέρρευσε και στις τέσσερις κάλπες της 26ης Μαΐου των περιφερειακών, της Ευρωβουλής και των δημοτικών εκλογών συμπαρασύροντας τους πάντες και τα πάντα και στις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

- Δυνάμεις αδράνειας και ακινησίας, χωρίς προοπτική έδειξαν ότι εθελοτυφλούσαν στο χάσμα που χώριζε τον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ από τον κοινωνικό και τοπικό αυτοδιοικητικό ΣΥΡΙΖΑ και όχι για πολύ και ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ θα καταστεί παρελθόν και από στοιχειώδες έστω έρεισμα του πολίτη.

- Γιατί έγιναν όλα αυτά;

- Μα γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν μόνον μια πολιτική.

- Αυτήν που λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει πολιτική αλλά τα πάντα είναι προπαγάνδα.

- Εξάλλου προπαγάνδα ήταν η κυβερνητική τους δράση.

- Από τις πολιτικοδικαστικές συνωμοσίες για να ξεφορτωθούν ενοχλητικούς τύπου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και λοιπών  μέχρι την προσπάθεια τους να μετατρέψουν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού σε φτωχούς επιδοματούχους για να παρουσιάζονται οι ίδιοι σαν μια “φιλάνθρωπη εξουσία” που φροντίζει τους φτωχούς και ενδιαφέρεται για τους ημέτερους.

- Ώσπου ήρθαν και οι βουλευτικές εκλογές και η πραγματικότητα τους προσγείωσε.

- Και τους προσγείωσε γιατί έγινε μια ανατροπή σε έκταση που κανένας από αυτούς δεν την περίμενε, κυρίως γιατί ο Μητσοτάκης προεκλογικά υπαινίσσονταν διάφορα νεωτερικά αλλά τα λόγια δεν αρκούσαν.

- Και όπως φαίνεται πράγματι δεν αρκούσαν, γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός ηγείται ενός αρχαϊκού κόμματος, με κληρονόμους φεουδάρχες οι οποίοι δεν θα επέτρεπαν κανένα άνοιγμα έξω από το πελατειακό κύκλωμα.

- Και ω του θαύματος, όπως προκύπτει από τα πράγματα κατά πρώτο δεν συγκροτήθηκε μια κυβέρνηση νεωτερικότητας και δεν κατέρρευσε το φεουδαρχικό κύκλωμα μέσα στο κόμμα με καμιά πενηνταριά υπουργούς για να βολευτούν όλοι οι φεουδάρχες.

- Και κατά δεύτερο  έγιναν τόσες και τόσες Γενικές και ειδικές Γραμματείες μετακλητών φίλων και Γενικές Διευθύνσεις  εκ των κομματικών Δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να επιβεβαιωθεί ο Καστοριάδης ακόμα μια φορά όταν λέει ότι: “δεν υπάρχει επιστήμη των μελλόντων και των ενδεχομένων”.

          

                                                             Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Αλήθεια ποιο είναι το χειρότερο, η Τρόικα, οι θεσμοί ή οι εταίροι; ή μήπως η προπαγάνδα των αδίστακτων;

ΥΓ2. Στην Ισπανία εφαρμόζεται το σύστημα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Όμως – αν δεν απατώμαι- δεν υπάρχει δεύτερη Κυριακή και ο δήμαρχος ψηφίζεται  από τους δημοτικούς συμβούλους.

ΥΓ3. Διαδίδεται ότι υπάρχουν υπογραφές περί της κατανομής αξιωμάτων στο δήμο, -με δυο αντιδημαρχίες και μια προεδρία- και μάλιστα ανάμεσα πρώτη με δεύτερη Κυριακή και μάλιστα μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων.

- Αληθεύει;

- Δεν το πιστεύουμε και ευχόμαστε να μην συμβαίνει, ειδικά για όσους πρωτοεμφανίστηκαν υποτίθεται με το σταυρό στο χέρι.

ΥΓ4. Επειδή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ των ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΔΩΝ και των ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΩΝ του μηδέν κόμμα μηδέν τοις εκατό είναι παρελθόν, δεν απαιτείται ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΥΤΙΝΑΣ αλλά επαναφορά στο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΌ ΠΑΣΟΚ με αλλαγή των πάντων. Από ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ μέχρι ΑΡΧΗΓΟ.

- Έτσι και αλλιώς το ΚΙΝΑΛ διελύθη στα εξ ων συνετέθη και μόνον το ΠΑΣΟΚ απέμεινε και εκκρεμεί το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του.

ΥΓ5. Άργησε ο νόμος 4623/19 αφού κάποιοι δήμοι τον προσπέρασαν ήδη και δυο παρατάξεις έσονται σε σάρκα μία ανάμεσα πρώτη με δεύτερη Κυριακή.

ΥΓ6. Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε προχτές δεν διορθώνει τα πράγματα γιατί είναι πολλοί όσοι λιγουρεύονται την αντιμισθία του αντιδημάρχου και λιγότερες οι αμειβόμενες θέσεις ευθύνης στους δήμους και μόνον με τον τίτλο του αντιδημάρχου δεν θα συμβιβαστούν αρκετοί.

- Ιδιαίτερα εδώ που υπάρχει κακό προηγούμενο, και συμπράττουσες παρατάξεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής