breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Τι έδειξε η πρεμιέρα

ΕΠΣ Ημαθίας : Τι έδειξε η πρεμιέρα

Μπορεί οι ομάδες της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, να πέρασαν μόλις από τον πρώτο σταθμό και να απομένουν άλλοι εικοσιεννέα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής μας, τους λίγους που έχουν απομείνει, να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματά τους αναφορικά με την φετινή δυναμικότητα των δεκαέξι μονομάχων.

Να ξεχωρίζουν τα φαβορί για την διεκδίκηση του τίτλου, τις  ομάδες που θα παλαίψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία και αυτές που θα περάσουν έναν άνετο και δίχως πίεση χειμώνα. Τις ομάδες δηλαδή που ναι μεν δεν έχουν υψηλές φιλοδοξίες, ούτε όμως κινδυνεύουν να μπλέξουν σε περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία και τους ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν.

Βέβαια στο ποδόσφαιρο είναι παρακινδυνευμένο να βγάζει κανείς συμπεράσματα από την πρώτη αγωνιστική, αφού η εικόνα μιας ομάδας μπορεί να αλλάξει θεαματικά από την μια αγωνιστική στην άλλη, πόσο μάλλον όταν έχουμε μπροστά μας ολόκληρη χρονιά και επί πλέον η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ μεσολαβεί και ο Ιανουάριος κατά την διάρκεια του οποίου οι ομάδες μπορεί να ενισχυθούν.

Όμως αρκετά με τον «πρόλογο» ας προχωρήσουμε στην ουσία.

Η πρώτη αγωνιστική λοιπόν του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας μπορεί να μην έκρυβε την μεγάλη έκπληξη, αφού σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια επικράτησαν τα φαβορί, είχε όμως απρόσμενα, θα τα χαρακτηρίσουμε σκορ. Όπως το 7-1 του αποδυναμωμένου, υποτίθεται φέτος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας επί του ΓΑΣ Κοπανού, την εξέλιξη που είχε ο αγώνας της Αγίας Μαρίνας με το Παλαιοχώρι (0-0 στο πρώτο ημίχρονο και 5-0 στην επανάληψη), το 5-1 του νεοφώτιστου ΠΑΟ Κουλούρας επί του επίσης νεοφώτιστου Ολυμπιακού Νάουσας, παρότι η ομάδα της Κουλούρας μας είχε προϊδεάσει για την επιθετική ικανότητα των νεαρών παικτών της την προηγούμενη εβδομάδα με το 7-1 επί του Άτλα Ζερβοχωρίου στα πλαίσια του Κυπέλλου, την άνετη και καθαρή επικράτηση της ΑΕ Χαρίεσσας της οποίας δύο μόλις ημέρες νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο προπονητής επί του ενισχυμένου και φιλόδοξου φέτος Φιλίππου Μελίκης, εμείς θα προσθέσουμε και την δύσκολη νίκη (το 3-1 έγινε στο 83' και ενώ προηγουμένως είχε κινδυνέψει επανειλημμένα με την ισοφάριση) του ΦΑΣ Νάουσα που εντυπωσίαζε στα φιλικά επί της νεανικής ομάδας του Μακροχωρίου, στην έδρα του και την επίσης δύσκολη επικράτηση του ΓΑΣ Ροδοχωρίου στο γήπεδο της Ραχιάς, επί της ιστορικής μεν, νεοφώτιστης δε Α.Ε. Ποντίων.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο οφείλουμε να σταθούμε είναι στους σκόρερ της πρώτης αγωνιστικής. Υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που στην πρώτη αγωνιστική πήραν στην πλάτη την ομάδα τους και την οδήγησαν στην νίκη. Δύο μάλιστα από τους τέσσερις προέρχονται από μεταγραφή. Πρόκειται για τον Βούλγαρη που μετακόμισε από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, επειδή προφανώς δεν έβρισκε εκεί πρωταγνιστικό ρόλο, στον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και με το καλημέρα πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του στη νίκη της επί του Αστέρα Τριποτάμου, τον Γραμματικό, που άφησε τον Α.Ο. Μαρίνας για την Α.Ε. Χαρίεσσας πετυχαίνοντας στην πρεμιέρα και τα τρία τέρματά της στη νίκη επί του Φιλίππου Μελίκης και τους Γιώργο Κίτσα με τα τέσσερα από τα επτά γκολ του ΠΑΟΚ επί του Κοπανού και Μπράτση του Αχιλλέα Νάουσας που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στο Σταυρό.

Αν αναρωτιέστε για τον περσινό πρώτο σκόρερ της Α' κατηγορίας, τον Μάριο Αργυρόπουλο, που φέτος μετακόμισε από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, μπορεί να μην έμεινε άσφαιρος, αλλά πέτυχε μόνο το ένα από τα πέντε γκολ της ομάδας του. Στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας και στον αγώνα του τοπικού Μ. Αλεξάνδρου με τον Άρη Παλαιοχωρίου εξάλλου είχαμε πολυφωνία όσον αφορά τους σκόρερ. Πέντε γκολ και ισάριθμους σκόρερ.

Συμπερασματικά: Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, δεν μας έκανε σοφότερους. Δεν μάθαμε κάτι περισσότερο σε σχέση με αυτά που υποψιαζόμασταν πριν την πρεμιέρα. Με εξαίρεση ίσως την περίπτωση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδριεας, που για μια φορά ακόμη απέδειξε, ότι ανεξάρτητα με το πότε θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, πότε θα αρχίσουν προπονήσεις οι παίκτες του και πόσοι και ποιοί θα αποχωρήσουν, αυτός θα βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

 

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

Χαρίεσσα – Μελίκη        3-0

Κουλούρα – Ολυμπιακός Ν.   5-1

ΠΑΟΚ Αλ. - Κοπανός    7-1

Σταυρός – Αχιλλέας Ν.   0-2

Νάουσα – Μακροχώρι    3-1

Αγ. Μαρίνα – Παλαιοχώρι      5-0

Τριπόταμος – Πλατύ      1-3

ΑΕ Ποντίων – Ροδοχώρι 0-1


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής