breaking news Νέο

Α' κατηγορία, EΠΣ Ημαθίας: Τι μας έδειξαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές

Α' κατηγορία, EΠΣ Ημαθίας: Τι μας έδειξαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές

Δεύτερη αγωνιστική και τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την αγωνιστική εικόνα προσφέρουν ένα πιο πειστικό δείγμα στους φιλάθλους και όχι μόνο, αναφορικά με την φετινή δυναμικότητα των 16 μαραθωνοδρόμων του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από τους τρεις επίσημους αγώνες, που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της Ημαθίας, είναι ότι δεν υπάρχει το φόβητρο, η ομάδα που θα περάσει «τρένο» όλες τις υπόλοιπες και θα φθάσει στο τέρμα του πρωταθλήματος δίχως να κάνει στάση. Ο κίνδυνος για την απώλεια βαθμών, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι πάντα ορατός για όλες τις ομάδες και ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Αυτό βέβαια αφορά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γιατί αν δούμε το πρωτάλημα σε βάθος χρόνου και στις 30 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του, τότε ναι, υπάρχουν φαβορί για την τετράδα των πλεϊ οφ, όπως υπάρχουν και οι ομάδες που θα χρειαστεί να παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Και είναι αυτές που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αναφέραμε, ανεξάρτητα με το τι έκαναν και τι εικόνα έβγαλαν τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Από τις ομάδες που στοχεύουν αρχικά την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα και στη συνέχεια μέσα από την διαδικασία των πλεϊ οφ που θα ακολουθήσει στην κατάκτηση του τίτλου με βάση, επαναλαμβάνουμε τα αποτελέσματα και την αγωνιστική εικόνα των δύο πρώτων αγωνιστικών, η Νάουσα δείχνει να βρίσκεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, μόνο που φέτος απέναντί της δεν θα έχει τα Τρίκαλα και τον περσινό ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που ναι μεν και αυτός κυνηγάει και μάλλον θα το καταφέρει, την είσοδό του στο πλεϊ οφ, όμως έχει αποδυναμωθεί. Πολύ ή λίγο θα το δείξει η συνέχεια.

Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά βρίσκεται και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που έχασε τον πρώτο του σκόρερ. Όμως όσο κρατάει στο ρόστερ του τον Βραζιλιάνο Ουέλιγκτον και τον Μπρέγκου θα αποτελεί έναν αξιόπιστο διεκδικητή του τίτλου.

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, με τις πολλές προσθήκες που έκανε στο ρόστερ του, όπως βέβαια το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, αρχικά έδωσε την εντύπωση ότι θα είναι η ομάδα που θα αλλάξει επίπεδο. Όμως μέχρι στιγμής μόνο ερωτηματικά δημιούργησε με την απόδοσή του. Δεν αποκλείεται βέβαια να βελτιωθεί στη συνέχεια. Όπως δεν αποκλείεται για μια ακόμη φορά να επαληθευθεί το «ουκ εν τω πολλώ το εύ...» όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας.

Τα μεγάλα ρόστερ, όταν πρόκειται για ερασιτέχνες παίκτες που παίζουν ποδόσφαιρο όχι μόνο για τα 100 ή τα 200 ευρώ που παίρνουν το μήνα, αλλά και επειδή το αγαπούν και θέλουν να αγωνίζονται, συνήθως δημιουργούν πρόβλημα στις ομάδες.

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, που την περσινή περίοδο ήταν η ομάδα που διεκδίκησε την είσοδό της στην πρώτη τετράδα και την συμμετοχή της στα πλεϊ οφ, δίχως τελικά να το καταφέρει μας δίνει την εντύπωση ότι φέτος παρουσιάζεται ελαφρώς αποδυναμωμένη, το πολύ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και σίγουρα όχι καλύτερη από πέρσι κι ας έκανε τα δύο στα δύο, νικώντας τον Αστέρα Τριποτάμου, που βέβαια, σε εκείνο το παιχνίδι είχε έναν επιθετικό του, τον Πατσιαβούρα κάτω από τα δοκάρια της εστίας του και όχι τον βασικό του τερματοφύλακα τον Οβεζίκογλου, που έπιανε τα άπιαστα το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με το Μακροχώρι.

Σίγουρα πάντως θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την συμμετοχή του στα πλεϊ οφ.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, από τις ομάδες που την περσινή περίοδο πάλεψαν για την παραμονή τους στην κατηγορία και τελικά το πέτυχαν, περισσότερο ενισχυμένος δείχνει ο Φίλιππος Μελίκης που μας δίνει την εντύπωση ότι φέτος δεν πρόκειται να υποστεί την περσινή περιπέτεια με την συμμετοχή του στα πλεϊ άουτ.

Ακριβώς το αντίθετο θα λέγαμε για την ΑΕ Χαρίεσσας κι ας κέρδισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματς με καθαρό σκορ (3-0) την ομάδα της Μελίκης.

Στα ίδια με τα περσινά περίπου επίπεδα βρίσκεται και ο Αχιλλέας Νάουσας. Εξ' άλλου στηρίζεται και φέτος στον ίδιο κορμό και κράτησε τον ίδιο προπονητή τον Καραμεταξά που όταν χρειάζεται παίρνει και την φανέλα του ποδοσφαιριστή.

Ο ΓΑΣ Κοπανού επίσης διατήρησε τον περσινό κορμό του, μόνο κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του που βρίσκονται προς το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας έχουν πάρει έναν ακόμη χρόνο στην πλάτη τους και είναι φυσικό να χάνουν από την ενέργεια και την φρεσκάδα τους.

Στο Μακροχώρι θα πρέπει κάποιος να είναι ειδικός σε άλλα πράγματα και όχι στο ποδόσφαιρο, για να ερμηνεύσει το σκεπτικό τους. Την περσινή περίοδο το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας ήταν το γκολ, που έρχονταν με το σταγονόμετρο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο στόπερ τους. Ο Γρηγόρης Ηλιάδης, που κάνει και χρέη προπονητού. Καθοριστικά γκολ επίσης είχαν πετύχει ο Πατσιαβούρας και ο Δημητριάδης, που αποχώρησαν από την ομάδα.

Και ενώ στη μεταγραφική περίοδο θα έπρεπε να ξεκινήσει από την απόκτηση ενός έμπειρου παίκτη που θα έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, μόνο αυτό δεν έγινε και τα αποτελέσματα φάνηκαν από την δεύτερη αγωνιστική. Η πιο αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή που διαθέτει το Μακροχώρι αναφορικά με το σκοράρισμα είναι ο Παυλίδης που βέβαια χρειάζεται βοήθεια, γιατί αν πέσει όλο το βάρος του γκολ πάνω του, αφού οι υπόλοιποι αποδεδειγμένα δεν σκοράρουν, ο πιτσιρικάς θα καεί.

Δεύτερο παράδοξο. Ο προπονητής του παράλληλα έχει και την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή και η αλήθεια είναι ότι βοηθάει πολύ με αυτή την ιδιότητα. Όμως είναι φυσικό λόγω της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο να μην έχει καθαρή εικόνα του παιχνιδιού και να χρειάζεται την συμβουλή κάποιου έμπειρου προπονητή από τον πάγκο. Το Μακροχώρι στα τμήματα υποδομής έχει τον Γιαννόπουλο (Κούσουλα) έναν αναγνωρισμένο προπονητή που έχει φάει τους πάγκους με το κουτάλι. Και αντί να επιστρατευθεί να βοηθήσει την κατάσταση και να το εκμεταλλευτεί και ο νυν προπονητής να πάρει κάτι από τον έμπειρο συνάδελφό του επιλέχθηκε άλλη λύση. Αποτέλεσμα στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τριποτάμου, το Μακροχώρι που πίεζε ασφυκτικά  τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80'.

Ο Γιώργος Μαραγκός που έψαχνε τρόπο να σπάσει τον ρυθμό του αντιπάλου του κάνει αλλαγή στο 82' στην προσπάθεια του να κερδίσει και χρόνο. Το Μακροχώρι παρότι έχει αποφασίσει και αυτό να κάνει αλλαγή δεν την κάνει μαζί με τον αντίπαλό του, αλλά περιμένει να περάσουν δύο λεπτά και μόλις οι παίκτες ξανααποκτήσουν ρυθμό διακόπτει τον αγώνα και τον ρυθμό τους για να κάνει την δική του αλλαγή. Τρία λεπτά μετά την αλλαγή του Μακροχωρίου ο Γιώργος Μαραγκός κάνει την δεύτερη αλλαγή του διακόπτοντας και πάλι τον ρυθμό και στο 89' γίνεται και η τρίτη αλλαγή του Τριποτάμου και το παιχνίδι τελειώνει φυσικά πριν οι παίκτες καταφέρουν να αποκτήσουν ρυθμό μετά το γκολ της ισοφάρισης!!

Αφήσαμε τελευταίες τις νεοφώτιστες στην κατηγορία ομάδες για τις οποίες θεωρούμε ότι θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να βγουν ακριβή συμπεράσματα. Όλα πάντως δείχνουν ότι η Κουλούρα, η ΑΕ Ποντίων και ο Τριπόταμος βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και ακολουθεί ο Σταυρός, με τον Ολυμπιακό Νάουσας να δείχνει σαν τον αδύναμο κρίκο των πέντε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής