breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Στα…βουνά γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Πούτιν

Μαζί με κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησής του γιόρτασε τα 67ά γενέθλιά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έκανε ένα ολιγοήμερο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του, στα βουνά της Σιβηρίας. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πέρασε λίγες μέρες, κάνοντας πεζοπορία, κυνηγώντας, ακόμα και κάνοντας επικίνδυνες διαδρομές σε επικίνδυνους δρόμους.

Στις εικόνες που δημοσίευσε το Κρεμλίνο, φαίνεται ο Πούτιν μαζί με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, σε ένα τζιπ, ενώ σε άλλες εικόνες αγναντεύει το ...άπειρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν πηγαίνει στα βουνά, αφού κι άλλες φορές έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του, ακόμα και να κυνηγά χωρίς μπλούζα.

*****

  • Τάρανδος εισέβαλε σε κομμωτήριο!

Χάος προκλήθηκε σε κομμωτήριο στο Λονγκ Άιλαντ, όταν ξαφνικά εισέβαλε στο χώρο ένας τάρανδος!

Ήταν ένα ήσυχο απόγευμα στο κομμωτήριο της Νέας Υόρκης, με έναν άνδρα να κουρεύεται και μία γυναίκα να περιμένει ήρεμη στον καναπέ. Ξαφνικά εισβάλει από την τζαμαρία ένας τάρανδος! Το τεράστιο ζώο έσπασε την τζαμαρία κι άρχισε να τρέχει μέσα στο μαγαζί, με την κομμώτρια και τους δύο πελάτες της να βρίσκονται σε απόλυτο πανικό.

Ο τάρανδος έκανε μια βόλτα μέχρι το πίσω μέρος του μαγαζιού και τελικά αποχώρησε με ένα…σίδερο μαλλιών να κρέμεται από πάνω του.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά η πελάτισσα που περίμενε, ενώ το μαγαζί δεν υπέστη άλλη ζημιά, πέραν της τζαμαρίας.

«Είναι τρελό, αλλά δεν έσπασε τίποτα», δήλωσε η κομμώτρια.

*****

  • Κορώνα ή γράμματα : Κι όμως, οι πιθανότητες δεν είναι 50 – 50

Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε έως σήμερα για το στρίψιμο του κέρματος έχει φέρει η μαθηματική ανάλυση που πραγματοποίησε ο ελληνικής καταγωγής Πέρσι Διακονή, από το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Η έκβαση του παραδοσιακού «κορώνα ή γράμματα» νομίζαμε ανέκαθεν πως είναι μοιρασμένη ισόποσα σε πιθανότητες, αλλά κάναμε λάθος. Όπως ανακάλυψε ο καθηγητής, αποδεικνύεται ότι ένα περιστρεφόμενο κέρμα θα προσγειωθεί με τα γράμματα πάνω στο 80% των περιπτώσεων.

Αυτό συμβαίνει, επειδή μια δεκάρα είναι ελαφρώς βαρύτερη στην πλευρά των κεφαλών, κάτι που μετατοπίζει το κέντρο της μάζας, καθιστώντας πιο πιθανό το κέρμα να δείξει γράμματα.

Τα νομίσματα από νικέλιο είναι ακόμη πιο πιθανό να προσγειωθούν με την όψη των γραμμάτων προς τα πάνω, κάτι που φαίνεται πως γνωρίζουν και αρκετοί ταχυδακτυλουργοί, οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Αν ρίξετε ένα κέρμα στον αέρα και το αφήσετε να πέσει πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, για να αποκαλύψει το αποτέλεσμα, το κέρμα συχνά καταλήγει να περιστρέφεται, πριν σταματήσει οριζοντίως.

Ένα περιστρεφόμενο κέρμα, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να βγάλει κορώνα.

Το δεύτερο δίλημμα είναι να το αφήσουμε να πέσει ή να το πιάσουμε;

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διακονή, είναι δικαιότερο να πιάσεις ένα νόμισμα, που περιστρέφεται στον αέρα, παρά να το αφήσεις να αναπηδήσει και να περιστραφεί στο έδαφος, μέχρι να βρεθεί επίπεδο.

Το χέρι σας δεν είναι μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια, όπως το έδαφος, οπότε θα προσγειωθεί οπουδήποτε βάλετε το χέρι σας στη θέση που έχει κατεβαίνοντας!

Ο ίδιος στατιστικολόγος υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε τυλιγμένο νόμισμα θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς πιθανότερο να βγάλει γράμματα, με πιθανότητες 51-49 για την ακρίβεια.

Το 1986, ο μαθηματικός Joseph Keller απέδειξε ότι ένας καλός τρόπος να πετάξουμε ένα νόμισμα είναι να το ρίξουμε έτσι, ώστε να περιστρέφεται τέλεια γύρω από έναν οριζόντιο άξονα του κέντρου του. Δύσκολο έτσι;

Ας το πετάξουμε λοιπόν όπως νομίζουμε και ας πιστεύουμε ότι όλα ήταν θέμα τύχης.

*****

  • Κατοικίδια ευλογήθηκαν στον Άγιο Φραγκίσκo

Με ιδιαίτερη κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η ημέρα των ζώων στον Ιερό Ναό Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στην Κέρκυρα. Όπως ορίζει το θρησκευτικό έθιμο, οι πιστοί, ορθόδοξοι και καθολικοί, συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Ιερού Ναού και μετά το πέρας της Λειτουργίας για τη γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου, προστάτη των ζώων, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικός Διαχειριστής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σπιτέρης, ευλογεί τα μικρά τετράποδα, που για τους περισσοτέρους είναι μέλη οικογενείας.

Το έθιμο της ευλογίας των ζώων χάνεται στα βάθη των χρόνων, ενώ γίνεται κάθε 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία τον ανακήρυξε ως προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος και έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης στην Κέρκυρα είναι μία από τις ιστορικότερες και αρχαιότερες εκκλησίες του νησιού. Εικάζεται πως το αρχαιότερο μέρος της, αφιερωμένο στον Άγιο Άγγελο, είχε κτισθεί και παραχωρηθεί σε μία κοινότητα Ελληνίδων μοναχών τα χρόνια των Δεσποτών της Ηπείρου, Αγγέλων Κομνηνών. Ο ακριβής χρόνος ίδρυσης του ναού παραμένει άγνωστος. Την 20η Μαΐου 1367 παραχωρείται στο Τάγμα των Κοινοβιακών μοναχών του Αγίου Φραγκίσκου, οι οποίοι θα το μετατρέψουν σε αξιόλογο για την εποχή θρησκευτικό κέντρο. Την 20η Μαΐου 1386 η κερκυραϊκή κοινότητα θα προσφέρει μέσα στο ναό στο βενετό ναύαρχο Giovanni Miani τα κλειδιά της πόλης, διομολογώντας του την αφοσίωση των κατοίκων του νησιού προς τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μάρκου. Ο ναός που ανήκει στο ρυθμό της μονόκλιτης βασιλικής και χαρακτηρίζεται από το ρωμανικό κωδωνοστάσιο ανακαινίσθηκε και καθαγιάστηκε την 17η Σεπτεμβρίου 1621 από τον Αρχιεπίσκοπο Benedetto Bragadino. Το κεντρικό βήμα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Φραγκίσκο και τα υπόλοιπα στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Αντώνιο της Παδούας, στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιο Ρόκκο, η εικόνα του οποίου μεταφέρθηκε από την ομώνυμη εκκλησία στη περιοχή Σαρρόκο Κέρκυρας. Δίπλα από το ναό υπάρχει ένα ακόμα παρεκκλήσι ανακαινισμένο από τα βρετανικά στρατεύματα το 1850, αφιερωμένο στην Αγία Άννα. Ο ναός τιμάται την 4η Οκτωβρίου ημέρα μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου, προστάτη των ζώων, στα οποία δίνεται κάθε χρόνο μία ειδική ευλογία και πανηγυρίζει τη 13η Ιουνίου, εορτή του Αγίου Αντωνίου της Παδούας.


• Τάρανδος εισέβαλε σε κομμωτήριο!
• Κορώνα ή γράμματα : Κι όμως, οι πιθανότητες δεν είναι 50 – 50
• Κατοικίδια ευλογήθηκαν στον Άγιο Φραγκίσκo

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής