breaking news Νέο

Κάλεσμα των ΑΣ "Μαρίνος Αντύπας", ΕΚ Νάουσας και Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας, στο συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Οκτώβρη

Κάλεσμα των ΑΣ

Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε ενιαία!

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Οκτώβρη, 6:00 μ.μ. στην Πλατεία

Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!

 

Οι αγρότες και στην περιοχή μας είναι αντιμέτωποι με το εμπάργκο, τις εξευτελιστικές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής, την άγρια φορολόγηση, την ΚΑΠ από την Ε.Ε κα. Εκατοντάδες αγρότες εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους. Στην περιοχή μας για 3η χρονιά οι ζημιές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις κλπ είναι τεράστιες,  με αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν στο 100% την καταστροφή της παραγωγής και με πολύμηνες καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, διαλογητήρια, κονσερβοποιία κλπ, που το εισόδημά τους εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή, είναι αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες εργασίας, την μαύρη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία, τα ατελείωτα ωράρια για λίγους μήνες εργασίας και για ψίχουλα.

Κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση βγαίνουν μόνο μια χούφτα μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες

Στην πλειοψηφία τους εργάτες, αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι, βρίσκονται σε απόγνωση. Εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν ΔΕΗ, νερό, δάνεια, απειλούνται με κατασχέσεις. Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας, λόγω των τραγικών ελλείψεων στις μονάδες υγείας, πληρώνουμε για τα παιδιά μας τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κτιριακά προβλήματα κλπ.

«Ανάπτυξη» με 0,15 ευρώ το κιλό σε ροδάκινα και μήλα, με 20ευρώ μεροκάματο για δουλειά ήλιο με ήλιο σημαίνει τεράστια κέρδη για τους μεγαλέμπορους, μεταποιητές ενώ για τους αγρότες, εργάτες και μαγαζάτορες, φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «δίκαιης ανάπτυξης» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της «ανάπτυξης για όλους» που τάζει η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Διεκδικούμε:

 • Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από το εμπάργκο.
 • Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει από όλες της φυσικές καταστροφές και τις νόσους στο 100% της ζημιάς.
 • Κατώτερες εγγυημένες τιμές.
 • Φθηνό πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 • Κανένας εργαζόμενος στις επιχειρήσεις μεταποίησης κάτω από 751 ευρώ
 • Άμεση πληρωμή όλων των οφειλών, των υπερωριών, των δώρων και επιδομάτων.
 • Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς.
 • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται συντάξιμος.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Πάγωμα των δανείων για όσο χρονικό διάστημα είναι απλήρωτοι εργάτες και αγρότες. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι και χωράφι.
 • Να μην κοπεί ρεύμα, νερό σε καμία λαϊκή οικογένεια.
 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής