breaking news Νέο

Ομιλία του Χ.Γκόγκα στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων

Ομιλία του Χ.Γκόγκα στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων

Εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, σας μεταφέρω τους ένθερμους και εγκάρδιους  χαιρετισμούς  του προέδρου μας  και των μελών του Δ.Σ.

                                          Αγαπητοί ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

                  Δεν θα αναφερθώ στα απάνθρωπα, σκληρά, εξοντωτικά, συνταξιοκτόνα μέτρα που εφαρμόστηκαν με τα περίφημα μνημόνια- συμφωνίες και δεν ξέρω πώς αλλιώς τα βαφτίζουν.

                  Τα όσα έχουμε υποστεί τα ακούμε, τα διαβάζουμε, τα γνωρίζουμε, αλλά το πιο σπουδαίο, τα ζούμε και τα νιώθουμε κάθε μέρα στην τσέπη μας, στο πετσί μας.

                  Σας παρακαλώ ανατρέξτε στις αποδοχές που παίρνατε πριν  το 2010, κάνετε μια  σύγκριση με τις σημερινές και αυτό πλέον  θα σας πείσει τι είχαμε και τι χάσαμε και τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να αντιδράσουμε.

                  Το τελευταίο ετεροχρονισμένο μνημόνιο δίνει την χαριστική βολή στις συντάξεις μας. Με την τρίτη αξιολόγηση που ξεκίνησε, οι τοκογλύφοι απαιτούν τον επανυπολογισμό των Συντάξεων, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την ενεργοποίηση του κόφτη και τη μείωση του αφορολόγητου κατά 2777 ευρώ από 1-1-2018 και όχι από 1-1-2019, όπως είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει, ότι ο καθένας μας θα χάσει περίπου τρεις μηνιαίες Συντάξεις.  Έτσι οι 14 γίνονται 9.

                  Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνων (Σ.Ε.Α.) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων  Ι.Κ.Α.   Δημοσίου  Ο.Α.Ε.Ε. κλπ. έχει αποφασίσει 10ήμερο δράσης των συνταξιούχων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα σε 10 πόλεις της χώρας, για να βροντοφωνάξουμε στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Οικονομικών και στην Εθνική Αντιπροσωπεία: ΟΧΙ   ΠΙΑ  στις αντισυνταγματικές, αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές πολιτικές και στα νέα θανατηφόρα μέτρα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

                                          ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

                  Θέλω να απευθυνθώ σ’ αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα  να τους  πω και να τους ρωτήσω.

                  Νιώθουμε κύριοι, οργή και αγανάκτηση, διότι δυστυχώς ακολουθείτε τα ίδια τεχνάσματα και αλχημείες των προκατόχων σας. Βάσει ποίας λογικής και ποίου  ηθικού Νόμου, οι περικοπές των συντάξεων γίνονται στις αποδοχές που εισπράτταμε προ μνημονίων και όχι σ’ αυτές που μας έμειναν σήμερα;

                  Ενώ οι αποδοχές μας μειώνονται, ο φόρος εισοδήματος αυξάνει. Αυξήσατε σε πάρα πολλά είδη τον Φ.Π.Α.  στο 23%. Έτσι οι τιμές των αγαθών αυξάνουν καθημερινά.

                  Δεν γνωρίζω εάν εσείς είστε υπερήφανοι. Εμείς νιώσαμε  αγανάκτηση, λύπη και οργή, όταν είδαμε στα  SUPER  MARKETS  καλάθια με ληγμένα τρόφιμα, σε χαμηλότερες τιμές. Μεγαλύτερη ντροπή και προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορούσε να γίνει.

                  Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσείς δεν έχετε την πολιτική βούληση να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή. Τη λίστα Λαγκάρτ, όπως και τόσες άλλες τις έχετε αμπαροκλειδώσει, ενώ οι προηγούμενοί σας τις είχαν χάσει. Το αποτέλεσμα  ίδιο, οι ίδιες σκοπιμότητες……….

                  Η φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων αλλά  και των μικροσυνταξιούχων  είναι σκληρή, απάνθρωπη ληστρική και εξοντωτική.

                  Αμέτρητες φορές ακούσαμε από τα χείλη σας, ότι δεν θα γίνει περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Φυσικά για  σας δεν θα γίνει, αφού την περικοπή των συντάξεων τη βαφτίσατε «επανυπολογισμό», την κατάργηση των επικουρικών ταμείων την ονομάσατε «ενοποίηση» και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος  τη χαρακτηρίσατε «συντελεστή βιωσιμότητας».

                  Θα αναφερθώ σε κάποιες εξυπνάδες του Κεντρικού Τραπεζίτη και όχι μόνο. Λέει λοιπόν: «Υπάρχουν  περιθώρια μείωσης των συνταξιοδοτικών δαπανών  και  στην Ελλάδα υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενεών και πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος που θα έχει μικρότερο κόστος, για το σύνολο της κοινωνίας». Σοφά λόγια, από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει πόσα παίρνει  και πόσα από αυτά είναι αφορολόγητα, βαφτίζοντάς τα, όπως τους βολεύουν.

                  Ακόμη το αμίμητο υφυπουργού της Κυβέρνησης: «Κόβουμε τα 100 ευρώ από  τον μικροσυνταξιούχο, αντί να τα παίρνει ο εγγονός και να πίνει τους φραπέδες, τα παίρνει το κράτος για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και να έχει εργασία ο εγγονός». Φίλες και φίλοι  μεγαλύτερη υποτίμηση της νοημοσύνης μας δεν μπορούσε να γίνει.

                  Με την περικοπή των συντάξεων περιμένουν ανάπτυξη; Μάλλον αυτή έχασε το δρόμο και δεν πρόκειται να τον βρει.

                  Υποστηρίζουν ακόμη ότι η προαιρετική  και ανταποδοτική κράτηση των 20  λεπτών του ευρώ το μήνα που γίνεται από τις συντάξεις πρέπει να καταργηθεί, για να αυξηθούν  12 μήνες επί 0,20= 2,40 ευρώ το χρόνο. Μεγαλύτερος εμπαιγμός και κοροϊδία δεν μπορεί να υπάρξει.

                  Θέλω από το βήμα  αυτό να απευθύνω στην Υπουργό Εργασίας το ερώτημα. Γιατί δεν αποδίδετε στους δικαιούχους το εικοσάλεπτο που εισπράξατε από τις συντάξεις από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο 2017; Θέλετε να εμφανίσετε πλεονάσματα ενόψει της 3ης  αξιολόγησης;

                  Δεν γνωρίζετε ότι τα γραφεία των συλλόγων θα αρχίσουν να κλείνουν  το ένα μετά το άλλο, διότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα και δυστυχώς  να πληρώσουν και το χαράτσι του Ε.Ν.Φ.Ι.Α.;

                                          ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

                  Αυτά και τόσα άλλα πρέπει να μας αγανακτήσουν, να μας εξαγριώσουν και να αφήσουμε τον εφησυχασμό και τον ωχ-αδελφισμό  και να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματά μας.

                                          ΚΥΡΙΟΙ – ΚΥΡΙΟΙ  Κυβερνώντες

                  Δεν γνωρίζετε, ότι Πολιτεία  ευνομούμενη θεωρείται  αυτή, που πρώτα εσείς  πρέπει να σέβεστε το Σύνταγμα; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την τελεσίδικη απόφαση του Σ.Ε. για την αντισυνταγματική περικοπή των Συντάξεων από το 2012.

                  Ενώ οι «ευεργέτες μας», οι δανειστές  μας, οι τοκογλύφοι αναγνωρίζουν το μεγάλο λάθος της σκληρής λιτότητας, ετοιμάζονται να μας συντρίψουν και να μας εξοντώσουν  οικονομικά.

                                          ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

                  Το βιοτικό μας επίπεδο υποβαθμίζεται συνεχώς. Νιώθουμε φαινόμενα απελπισίας και φόβου για την αυριανή ημέρα, θλίψη και αβεβαιότητα για το μέλλον. Ζούμε με  το μπαμπούλα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και του προσφυγικού.

                  Από τη σημερινή μας συγκέντρωση θέλω να στείλουμε το μήνυμα, ότι

      είμαστε αποφασισμένοι, εάν συνεχίσουν να θέλουν να λύσουν το δημοσιονομικό, παίρνοντας από τους πολλούς, τους φτωχούς και όχι από τους λίγους, από αυτούς που έχουν τα πολλά λεφτά, θα μας βρουν στους δρόμους. Θα αγωνιστούμε δυναμικά, με όσες δυνάμεις μας απομένουν.

                  Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στους τοκογλύφους, στους δυνάστες σ’ αυτούς που αιματόβαψαν  τη γη. Θέλω να τους θυμίσω τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου:

                  Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις,- εκεί που πάει να σκύψει…….

                  Να τη, πετιέται αποξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει…….!!!!

 

                                                      Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής