breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας : Στην αφετηρία και οι ομάδες της Γ' κατηγορίας

EΠΣ Ημαθίας : Στην αφετηρία και οι ομάδες της Γ' κατηγορίας

Την επόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, ξεκινάει και το τελευταίο πρωτάθλημα της Ένωσής μας που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η Γ' κατηγορία, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 12 ομάδες, που χωρίστηκαν σε δύο ομίλους.

Από τις 12 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, οι μισές έρχονται από το... παρελθόν. Ήταν ανενεργές το τελευταίο διάστημα.

Φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η επιστροφή της Α.Ε. Αλεξάνδρειας. Αυτή είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, που η ιστορική ομάδα, ύστερα από μια εντυπωσιακή πορεία που προφανώς ξεπερνούσε οικονομικά τις δυνατότητες των ανθρώπων που βρίσκονταν στην διοίκησή της, μπήκε στο περιθώριο για να επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο, ύστερα από μερικά χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση. Την πρώτη παίρνοντας το όνομα και την θέση της Α.Ε. Καψόχωρας στην Α' κατηγορία και τις επόμενες δύο μεταξύ των οποίων και η φετινή ξεκινώντας από πολύ χαμηλά, από την Γ' κατηγορία. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει τέταρτη και η ιστορική ομάδα της Αλεξάνδρειας, που έχει δώσει πολλά στο ερασιτεχνικό και όχι μόνο, ποδόσφαιρο της περιοχής μας, να βρει τον εαυτό της και να μην επιδιώξει να ξεπεράσει και πάλι τις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων που την στηρίζουν, για να έχει και συνέχεια.

Μια ακόμη επιτροφή, που επίσης δεν περνάει απαρατήρητη, είναι αυτή της Ακαδημίας του Αποστόλου Παύλου. Μια Ακαδημία που τα προηγούμενα χρόνια, όσο η πρώτη ομάδα του Μακροχωρίου πρωταγωνιστούσε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και βρίσκονταν μεταξύ Δ' Εθνικής και Α' κατηγορίας, έδωσε πολλά στο ποδόσφαιρο του Μακροχωρίου και της περιοχής γενικότερα και παίκτες που πρωταγωνίστησαν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Εκείνη την περίοδο, η παρουσία της ήταν απαραίτητη, αφού οι νεαροί ποδοσφαιριστές δυσκολεύονταν να βρουν θέση σε μια ομάδα, που αν δεν αγωνίζονταν στην Δ' Εθνική, πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας και οι 15χρονοι νεαροί που ολοκλήρωναν την θητεία τους στο παιδικό πρωτάθλημα, έψαχναν να βρουν χώρο για να παίξουν και να ετοιμαστούν για την πρώτη ομάδα. Έτσι γεννήθηκε και αυτόν τον προορισμό είχε η Ακαδημία του Αποστόλου Παύλου. Σκοπός της ίδρυσής της ήταν να κρατήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ζεστούς και να τους ετοιμάσει για την πρώτη ομάδα.

Σήμερα ποιός ο λόγος ύπαρξής της; Η πρώτη ομάδα είναι γεμάτη από 16χρονους και 17χρονους παίκτες, ενώ υπάρχει και το πρωτάθλημα των Κ16, στο οποίο το Μακροχώρι δεν δήλωσε συμμετοχή, παρότι μπορεί να δώσει περισσότερα σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, από όσα η Γ' κατηγορία με τα 10 όλα κι όλα παιχνίδια!!

Γιατί λοιπόν όταν δυσκολευόμαστε να συντηρήσουμε, οικονομικά μια ομάδα, δημιουργούμε και μια δεύτερη, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, αυξάνοντας τα έξοδα;

Μήπως εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, τους οποίους εμείς στο παρελθόν έχουμε καταδικάσει και φυσικά δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε και σήμερα;

Το Μακροχώρι ήταν και πρέπει να παραμείνει σημαιοφόρος του καθαρού, του έντιμου ποδοσφαίρου, σε όλα τα επίπεδα.

Άλλες ιστορικές ομάδες, που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους και μπήκαν τα προηγούμενα χρόνια στο περιθώριο για να επιστρέψουν φέτος σε ενεργό δράση, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας είναι, η Α.Ε. Καβάσιλας, η Δόξα Βρυσακίου, ο Αστέρας Αλεξάνδρειας και η Δόξα Ασωμάτων, ενώ συνεχίζουν ο Α.Ο. Συκιάς, ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, στον οποίο όπως λέγεται επιστρέφει ο Στέργιος Μπούθας, η Θύελλα Στενημάχου, η Παλασίδειος Ακαδημία, ο Απόλλων Λυκογιάννης και ο Ερμής Τριλόφου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής