breaking news Νέο

Ο Βιολογικός Καθαρισμός και πάλι «τάραξε τα νερά» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Ο Βιολογικός Καθαρισμός και πάλι «τάραξε τα νερά» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το θέμα με το βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΒ ήρθε και πάλι στην αναφορά του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, παίρνοντας το λόγο με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η αναφορά είχε να κάνει με το ότι ο κ. Βοργιαζίδης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στο Μακροχώρι, με το ραντεβού να δίνεται αύριο Παρασκευή και ώρα 11.00 το πρωί, με παρόντα και τον εργολάβο κ. Γκανάτσιο, ο οποίος και θα προβεί σε κάποιες απαντήσεις.

Εδώ να θυμίσουμε ότι, η απόφαση για τουρνέ στο βιολογικό καθαρισμό ελήφθη έπειτα από το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με την ανανέωση της σύμβασης της ΔΕΥΑΒ με τον εργολάβο, γεγονός που δημιούργησε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, αναφορικά με τη σωστή λειτουργία του, όπου και εξαιτίας αυτού το εν λόγω θέμα δημιούργησε αντιδράσεις για τα ερωτήματα στα οποία δεν υπήρξαν απαντήσεις, έφερε αποχωρήσεις παρατάξεων από τις συνεδριάσεις, αλλά και συνεντεύξεις τύπου και διαμαρτυρίες ακολούθως στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε πως ζήτησε εγγράφως τόσο από τον κ. Γιώργο Ορφανίδη, όσο και από τον κ. Θωμά Αχτσή, να δώσουν απαντήσεις σε όσα δεν είχαν απαντηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε, ο κ. Βοργιαζίδης «δεν θεωρούμε ότι χρωστάμε σε κανέναν και αυτό θα φανεί».

Ο Δήμαρχος ακόμα έβαλλε στην αναφορά του το ότι το έγγραφο του υπουργείου με στοιχεία τόσο του 2018, όσο και όλων των ετών από τότε που ανέλαβε ο εργολάβος, στοιχεία τα οποία όπως υπενθύμισε, τροφοδοτούσε στο υπουργείο ο ίδιος ο υπάλληλος, που, όπως αναφέρθηκε, ήταν αυτός που το 2018 είχε επισημάνει τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού.

«Κάποιος λέει ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιαζίδης, προσθέτοντας ότι θεωρεί οξύμωρο το γεγονός πως κάποιοι βασίζονται σε έγγραφο του διευθυντή κ. Αχτσή, πως ο βιολογικός δεν δουλεύει σωστά, από τη στιγμή που ήταν ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της σύμβασης.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης «Προτεραιότητα ο Δημότης» Αντώνης Μαρκούλης στάθηκε αντίθετος στο να βρεθεί στο βιολογικό την Παρασκευή, προτάσσοντας το ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι «ο "ιερός χώρος", στον οποίο πρέπει να δίνονται οι απαντήσεις στο λαό και όχι οποιοδήποτε αλλού».

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε το ερώτημα για το τι ώθησε τον κ. Αχτσή να συντάξει ένα έγγραφο, που παρουσίαζε τη μη σωστή λειτουργία του βιολογικού.

 

Απάντηση στην καταγγελία της Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας

Ακόμα ο κ. Βοργιαζίδης έκρινε αναγκαίο να δώσει μια απάντηση στα όσα κατήγγειλε η Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας για απευθείας ανάθεση σε φωτογράφο της Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις μνήμης των Εβραίων της Βέροιας.

Όπως ο ίδιος κατέστησε σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η επιλογή του φωτογράφου από τη Θεσσαλονίκη έγινε καθαρά από τη Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία ήθελε να δουλέψει με τους δικούς της συνεργάτες στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Συμπλήρωσε δε πως «επειδή η συμφωνία ήταν μαζί της να έχει το πρόσταγμα στο καλλιτεχνικό κομμάτι, έγινε αυτό που είχαμε συμφωνήσει εξαρχής. Το συγκεκριμένο φωτογράφο δεν τον γνωρίζουμε καν. Θα έλεγα, όμως, σε κάποιον κύριο να ανοίξει τη βιβλιοθήκη του και να διαβάσει τι σημαίνει η λέξη ήθος, για να μπορεί να τη χρησιμοποιεί μετά».

Επίσης, ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στο Δημαρχείο, με τον οποίο - όπως είπε - έγινε εκτενής συζήτηση για τη δημόσια περιουσία.

Όπως είπ, ο κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Βεσυρόπουλος ζήτησε μία πίστωση χρόνου, γιατί έχει να τελειώσει μια σειρά νομοσχεδίων, οπότε αμέσως μετά θα είναι σε θέση να δει αυτό το ζήτημα.

 

Ορίστηκαν οι 6 αντιπρόσωποι του Δήμου Βέροιας στη συνέλευση της ΠΕΔΚΜ

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε και η εκλογή των έξι εκπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία, στην οποία μετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας και την καταμέτρηση των ψήφων (έλαβαν 15 ψήφοι η "Δράση με Γνώση", 8 η παράταξη "ΠΡΩΤεύουσα πόλη", 5 η παράταξη "Προτεραιότητα ο Δημότης", 5 οι "Συνδημότες", 4 η παράταξη "Δικαίωμα για νέα Βέροια" και 2 η "Λαϊκή Συσπείρωση) στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΚΜ, μαζί με το Δήμαρχο, θα συμμετέχουν οι παρακάτω: Στέλιος Ασλάνογλου, Στέργιος Διαμάντης από τη "Δράση με Γνώση", Κώστας Παλουκίδης (με αναπληρωτή το Δημήτρη Πυρινό) από τη "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη", Αντώνης Μαρκούλης (με αναπληρωματικό τον Κυριάκο Θεοδωρίδη) από την παράταξη "Προτεραιότητα ο Δημότης", Παύλος Παυλίδης (με αναπληρωματικό το Γιώργο Μιχαηλίδη) από τους "Συνδημότες" και η Άννα Συμεωνίδου από την παράταξη "Δικαίωμα για νέα Βέροια".

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής