breaking news Νέο

«Γιάννης Δημάκης – Ο ποιητής της ζωγραφικής ή τι γύρευε ένας Μαγκρίτ στα Λεχαινά», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

«Γιάννης Δημάκης – Ο ποιητής της ζωγραφικής ή τι γύρευε ένας Μαγκρίτ στα Λεχαινά», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ.Ι. Καρασάββα

Ο τιμητικός τόμος «Γιάννης Δημάκης – Ο ποιητής της ζωγραφικής ή τι γύρευε ένας Μαγκρίτ στα Λεχαινά» (Εκδ. Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα των Λεχαινών, 2018), μας θυμίζει έναν αυθεντικό Καλλιτέχνη της περιφέρειας, που με το έργο του άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα στα εγχώρια εικαστικά δρώμενα.

Ο Γιάννης Δημάκης (1949-2010), υπήρξε μία αυθεντική καλλιτεχνική μορφή, με πλούσιο ζωγραφικό και εικαστικό έργο. Συμμετείχε σε πάμπολλες εκθέσεις, και ήταν πάντα ενεργός, στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα των Λεχαινών. Το έργο του συμβάδιζε με το πληθωρικό ταπεραμέντο του, ενώ λόγω της τεχνοτροπίας του χαρακτηρίστηκε ως «ο Μαγκρίτ των Λεχαινών»!

Τον τιμητικό τόμο προλογίζει ο τότε Δήμαρχος Ανδραβίδας Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ, ενώ συμμετέχουν με κείμενά τους επώνυμοι συντοπίτες του Ζωγράφου Γ. Δημάκη, όπως οι, Κατ. Κιτσιλή, Διον. Κράγκαρης, Τ. Λαϊνάς, Ν. Βυθούλκας, Γ. Γώτης, Ν. Μπακιός, Χ. Ντάντος, Κ. Παναγιώταρος, καθώς και μία συνέντευξη του Καλλιτέχνη, στον Αργ. Καραβούλια. Επίσης, στον τόμο παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα του Γ. Δημάκη, που θυμίζουν ότι ο Σουρεαλιστής Ζωγράφος από τα Λεχαινά, κατατάσσεται στους Καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα όρια του τόπου τους και τυγχάνουν ευρύτερης αναγνώρισης και τιμής!

 

Δ.Ι.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής