breaking news Νέο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ 1-0. Ανοιχτή η πρόκριση

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ 1-0. Ανοιχτή η πρόκριση

Με διαφορετική ενδεκάδα από αυτή που ξεκίνησε το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο (στο αρχικό σχήμα βρίσκονταν μόνο ο Πεταυράκης από τους 11 του περασμένου Σαββάτου) η ΒΕΡΟΙΑ έχασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, αφήνοντας ανοιχτή την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου που θα παιχθεί πλέον στην ρεβάνς και θα δοθεί στο Δημοτικό Στάδιο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ΒΕΡΟΙΑ παρότι χρησιμοποίησε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε να μην φοβάται τον αντίπαλο που αγωνίζεται σε μια κατηγορία πιο πάνω από αυτήν και είχε παραταχθεί πλήρης.

Ήταν αυτή μάλιστα που δημιούργησε τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο 30λεπτο.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του και στο 2ο μόλις λεπτό είχε την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή του στην περιοχή του Μπλατσιώτη. Ο Ζούρκος Α. όμως με υποδειγματικό τάγκλιν σταμάτησε τον Παμπλίδη λίγο πριν το σουτ μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση της ΒΕΡΟΙΑΣ σ' αυτήν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του αντιπάλου της ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, με τον Κανούλα να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα, του ΠΑΣ Χουτεσιώτη και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο κενό τέρμα, όμως την τελευταία στιγμή και λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του πρόλαβε και έδιωξε ο Πεντελάκης, με τους βεροιώτες να ζητάνε πέναλτι, αφού ο τερματοφύλακας της γηπεδούχου είχε πέσει άτσαλα πάνω στον Κανούλα και τον είχε γκρεμίσει.

Νέα καλή στιγμή για την ΒΕΡΟΙΑ στο 16' με τον Μουρατίδη να μην προλαβαίνει στο «τσαφ» την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για να την σπρώξει στα δίχτυα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπλέτσα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κανούλας ύστερα από ωραία σέντρα από αριστερά και μπέρδεμα της άμυνας των γηπεδούχων πετυχαίνει γκολ το οποίο όμως ακυρώνεται με την υπόδειξη του αρμόδιου επόπτη για οφσαϊντ.

Η ΒΕΡΟΙΑ που έχει δώσει χώρο στον αντίπαλό της και κάθε αντεπίθεσή της μυρίζει γκολ δημιουργεί μία ακόμη καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο με τον Μεληκιώτη να σουτάρει από καλή θέση και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον γηπεδούχο ΠΑΣ δημιουργήθηκε στο 29' με τον Παμπλίδη να δέχεται την κάθετη πάσα του Κάστρο να βγαίνει απέναντι από τον Μπλατσιώτη που απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του παίκτη της ομάδας των Ιωαννίνων.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο ημίχρονο, η λήξη του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα.

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο ΠΑΣ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Νάουμετς συγκεκριμένα βρήκε με ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ τον Παμπλίδη και αυτός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλατσιώτη γράφοντας το 1-0.

Τα Γιάννινα είχαν μία ακόμη καλή στιγμή στο 53' με τον Μπουκουβάλα το δυνατό σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπλατσιώτης, ενώ στο 61' η ΒΕΡΟΙΑ έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Πασάς δέχθηκε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο τάγκλιν πάνω σε αντίπαλο, που ήταν η δεύτερη στο παιχνίδι (είχε μπει αλλαγή στο 46') και αποβλήθηκε.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα όμως η ΒΕΡΟΙΑ δεν το έβαλε κάτω έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και είχε διπλή ευκαιρία να το πετύχει στο 77', με τον Μεληκιώτη, την καρφωτή κεφαλιά του οποίου από κοντά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης και τον Κανούλα που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του τερματοφύλακα του ΠΑΣ και με πλασέ προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα, όμως για δεύτερη φορά η αντίδραση του τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν εντυπωσιακή καθώς είπε όχι και στον επιθετικό της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την δική του πλευρά άγγιξε το 2-0 στο 86' όμως το μακρινό δυνατό σουτ του Λιάσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπλατσιώτη.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Ύστερα από δύο εμφανίσεις (Καβάλα και Ασπρόπυργο) που προβλημάτισαν, η ΒΕΡΟΙΑ παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα με παίκτες που στα παιχνίδια του πρωταθλήματος κάθονταν στον πάγκο, ή χρησιμοποιούντο αλλαγή, άλλαξε πρόσωπο και είχε καλή απόδοση. Το στοίχημα για τον προπονητή και τους παίκτες του πλέον είναι να συνεχίσει το ίδιο  καλά και στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έρχεται με το Αιγάλεω, στο Δημοτικό Στάδιο για να επανέλθει στις νίκες.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Δέλλιο και τον Αναστασιάδη από τις Σέρρες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82' Λιάσος), Πίτου, Γκαρσία, Καρτάλης, Ξύδας (67' Λέο), Νάουμετς (75' Νικολιάς), Παμπλίδης.

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Ζούρκος Α., Πεταυράκης (46' Πασάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79' Πέντα), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν., (57' Ταϊρης), Μεληκιώτης, Κανούλας, Σκαθαρούδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής