breaking news Νέο

Στέργιος Διαμάντης : «Η ΔΕΥΑ Βέροιας προσφέρει πάρα πολύ κοινωνικό έργο, όχι μόνο στη Βέροια αλλά και στα χωριά»

Στέργιος Διαμάντης : «Η ΔΕΥΑ Βέροιας προσφέρει πάρα πολύ κοινωνικό έργο, όχι μόνο στη Βέροια αλλά και στα χωριά»

«Η ΔΕΥΑ Βέροιας είναι μία από τις καλύτερες Δημοτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά και σ' όλη την Ελλάδα. Η ΔΕΥΑ Βέροιας είναι στημένη και δομημένη καλά, είτε σε προσωπικό είτε σε παροχές. Μία επιχείρηση την οποία ξεκίνησε και έστησε ο (επί τρεις τετραετίες Δήμαρχος της πολης) Ανδρέας Βλαζάκης και που προσφέρει πάρα πολύ κοινωνικό έργο, όχι μόνο στη Βέροια αλλά και στα χωριά» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, παίρνοντας θέση πίσω από τα μικρόφωνα στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ" (12.00 - 13.00) του Ράδιο Αιχμή - 102,8 Fm, την οποια παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

• Ο Στέργιος Διαμάντης υπεραμύνθηκε της άποψης πως «έχουμε το πιο καθαρό και υγιές νερό με τους τακτικούς ελέγχους που γίνονται», ενω έκρινε συνάμα ότι «δεν είναι τόσο μεγάλη η τιμολογιακή αξία που πληρώνει ο Δημότης. Μπορώ να πω ότι έχουμε από τις καλύτερες τιμολογιακές πολιτικές σαν ΔΕΥΑΒ και πως δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος για τον Δημότη».

Προσέθεσε δε, «μένει να δούμε όλοι μας με τον Δήμαρχο μια άλλη τιμολογιακή πολιτική και θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα».

 

«Σε κανέναν η επιχείρηση δεν χαρίζει λεφτά»

• Σχετικά με τις κατηγορίες που αποδίδονται στην επιχείρηση πως δίνονται πολλά χρήματα, ο Στέργιος Διαμάντης ήταν ξεκάθαρος: «Σε κανέναν η επιχείρηση δεν χαρίζει λεφτά. Υπάρχουν κάποιοι νόμοι που εφαρμόζονται. Δεν χαρίζεται τίποτα στους εργαζόμενους, οι οποίοι να επισημάνω ότι είναι επί 24ωρου βάσεως στα καθήκοντά τους, είτε Χριστούγεννα είναι είτε Πάσχα. Επαναλαμβάνω και πάλι οτι χρήματα είναι να πάρουν οι εργαζόμενοι, τα παίρνουν».

 

Έργα και προτάσεις που υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση από την ΔΕΥΑ Βέροιας

• Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας φρόντισε να θυμίσει ακόμα πως με την ενσωμάτωση των τεσσάρων πρώην "Καποδιστριακών" Δήμων (Μακεδονίδος, Βεργίνας, Δοβρά και Αποστόλου Παύλου) «έφερε και τεράστιο πρόβλημα, είτε με την Άρδευση είτε με την Ύδρευση - Αποχέτευση, για τον λόγο ότι ήταν χρεωμένοι. Μεγάλο πρόβλημα υπήρξε με το αποχετευτικό. Εδώ θα πρέπει  να αναφερθώ σε έργα, όπως η επέκταση ολοκλήρωσης συστήματος τηλελέγχου - τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών πόλης Βέροιας και Δημοτικών ενοτήτων. Ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 376.760, 00 Ε χωρίς ΦΠΑ. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και εκκρεμεί η αποπληρωμή του. Έγινε η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης της Βέροιας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στις 800.000,00 Ε χωρίς ΦΠΑ. Το έργο συμβασιοποιήθηκε και αναμένεται η έναρξη εργασιών σύντομα και εφόσον προσληφθεί προσωπικό για το Υποέργο της Αρχαιολογικής έρευνας. Εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου ως τα τέλη του έτους.

Εγινε ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μακροχωρίου Δήμου Βέροιας (3η φάση - ολοκλήρωση), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στο ποσόν των 2.730.000,00 Ε χωρίς ΦΠΑ. Το δε έργο δημοπρατήθηκε, αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος, απομένει απόφαση του ΔΣ για τον οριστικό ανάδοχο και στην συνέχεια ακολουθεί υπογραφή σύμβασης και έναρξη εργασιών. Ως χρόνος έναρξης εργασιών προσδιορίζεται το τέλος Νοεμβρίου.

Έγινε η σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (Master Plan) υλοποίηση Σχεδίου Ασφαλείας Νερού Δήμου Βέροιας. Ο προϋπολογισμός της πράξης αυτής ανέρχεται στις 221.134,00 Ε. Έχει δημοπρατηθεί ηλεκτρονικά και ακολουθείται η διαδικασία η οποία προβλέπεται. Έχουμε την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης της ΤΚ Διαβατού του Δήμου Βέροιας, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 3.798.837,10 Ε χωρίς ΦΠΑ. Το έργο δημοπρατήθηκε ηλεκτρονικά, η υποβολή των προσφορών από τους αναδόχους ήταν εως τις 25 Οκτωβρίου και η επιτροπή θα αναδείξει ανάδοχο στις 1 Νοεμβρίου. Ακόμα έχουμε να παρουσιάσουμε το έργο της κατασκευής Φωτοβολταϊκου συστήματος μονάδας αυτοπαραγωγής στην Ε.Ε.Λ. Βέροιας για συμψηφισμό (Net Metering), ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 600.000,00 Ε χωρίς ΦΠΑ. Εντός των ημερών αναμένεται η ηλεκτρονική δημοπράτηση. Πρόσφατα λήφθηκε απόφαση από το ΔΣ 277/2019. Επιπλέον, να σας αναφέρω ότι οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν από την ΔΕΥΑ Βέροιας προς χρηματοδότηση και εκκρεμεί η διαδικασία αξιολόγησης - ένταξης από τις ΕΥΔ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης) είναι οι:

• Αποχέτευση Ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων δημοτικής ενότητας Βεργίνας Δήμου Βέροιας, συνολικού προϋπολογισμού 7.868.923,73 Ε χωρίς ΦΠΑ και 9.506.708,48 Ε με ΦΠΑ. Η πρόταση υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα στις 17 Οκτωβρίου 2019.

• Ολοκληρωμέη διαχείριση ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δημοτικής Ενότητας Δοβρά Δήμου Βέροιας, συνολικου προϋπολογισμού 4.930.000,00 Ε χωρίς ΦΠΑ. Το έργο υποβλήθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών στις 27/02/2019.

• Κατασκευή Αγωγού Αποχέτευσης Στρατοπέδου "Αρματωλού Κόκκινου" (Δομή φιλοξενίας προσφύγων Αγίας Βαρβάρας Δήμου Βέροιας)».

 

1710 Ε μικτά η αντιμισθία του προέδρου της επιχείρησης

• Επιπρόσθετα ο Στέργιος Διαμάντης έγινε δέκτης ερωτήματος, το οποίο αναφερόταν στον αρνητικό σχολιασμό που υπήρξε με την αύξηση της αμοιβής του προέδρου της ΔΕΥΑΒ και την απόλυση εργαζόμενςης ΑμΕΑ. «Η πρόταση για Αντιμισθία του προέδρου της επιχείρησης δεν είναι τωρινή, αλλά βγήκε στο ΦΕΚ την 23η Ιανουαρίου 2018, δηλαδή της προηγούμενης διοίκησης. Οπότε στην τελευταία συνεδρίαση για την αντιμισθία, βάσει του νέου νόμου και των διατάξεων του, προβλέπει η αντιμισθία να είναι στο ½ του Δημάρχου, ήτοι 1710 ευρώ μικτά. Οσο για την περίπτωση της απόλυσης εργαζόμενης ΑμΕΑ, εγώ ήρθα πριν από λίγες ημέρες στην ΔΕΥΑΒ. Η οποια είχε βγάλει μια προκήρυξη για να γίνουν κάποιες προσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι και θα έπρεπε να ειναι υγιείς. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη πέρασε με ΑΣΕΠ. Οταν όμως ήταν να μας φέρει τα πραγματικά δικαιολογητικά, έφερε δικαιολογητικά υγειονονομικού ενδιαφέροντος. Την στιγμή που έχει υποστεί δυο εγκεφαλικά και μια θρόμβοση καρδιάς! Ηρθε το χαρτί στην Υπηρεσία το οποίο και ανέφερε οτι δεν μπορούσε να εργάζεται στα σκάματα, οπότε έγινε η εισήγηση στην Υπηρεσία και απολύθηκε». Μάλιστα, ο ίδιος ξεκαθάρισε - κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του ετέθη - πως «η επιχείρηση αυτή τη στιγμή απασχολεί 12 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και πως χρειάζεται εργάτες και όχι διοικητικούς σε προσωπικό».

 

«Δεν μπορεί να βγαίνει κανείς να συκοφαντεί και να ρίχνει λάσπη στην ΔΕΥΑΒ»

• Ο Στέργιος Διαμάντης ρωτήθηκε ακόμα (και πως θα μπορούσε να μην γίνει άλλωστε) για την αυτοψία που έγινε την περαμένη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑ Βέροιας, στην οποία και δόθηκαν απαντήσεις από τον εργολάβο του έργου κ. Γιώργο Γκανάτσιο και τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κ. Θωμά Αχτσή σε ερωτήματα που διατυπώθηκαν απο τους παρόντες Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Δημοτικους Συμβούλους και εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, αναφορικά με την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του βιολογικού καθαρισμού. «Όλοι όσοι βρέθηκαν ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και λύθηκαν οι απορίες τους. Ομως γιατί δεν εμφανίσθηκαν εκεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας οι οποίοι και σήκωσαν το θέμα; Θεωρώ πως πυροβολούν άσφαιρα. Δεν μπορεί να βγαίνει κανείς να συκοφαντεί και να ρίχνει λάσπη στην ΔΕΥΑΒ» είπε.

• Στο ερώτημα δε για πιο λόγο δεν έκανε αυτη τη δουλειά η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου και έφερε τον εργολάβο για να την κανει, ο Στέργιος Διαμάντης σημείωσε: «Γιατί ο εργολάβος, ο κ. Γκανάτσιος, εφάρμοσε μια μοναδική παγκοσμίως μέθοδο και που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά και λειτουργεί με άψογο τρόπο. Είδαμε οτι πάει πολύ καλά, οπότε δεν είχε να χάσει ο Δήμος, αλλά απεναντίας έχει και κέρδος. Μάλιστα, θα πω πως ο προκάτοχος μου στη θέση αυτή, ο Γιώργος Ορφανίδης, βελτίωσε την συμφωνία και απο την υπόθεση αυτή οι Δημότες έχουν κέρδος».

 

Η επιδίωξη του Στέργιου Διαμάντη

• Ο Στέργιος Διαμάντης στην κατακλείδα του έργου του είχε να πει: «Πάνω απ' όλα είναι η νομιμότητα. Είναι το Α και το Ω σ' έναν αιρετό να λειτουργεί με νομιμότητα. Θέλω να βάλλω κι εγώ ένα λιθαράκι σ' αυτή την επιχείρηση. Στην οποία θεωρώ οτι έχουμε μια πολύ ομάδα και θέλω να έχω την βοήθεια των πολιτών. Επιδίωξη μου είναι οσα έργα περισσότερα μπορούμε να εντάξουμε και να μπούμε σε προγράμματα. Απλα μια πίστωση χρόνου θέλω, για να κάνω προσπάθειες και μετά να με κρίνουν».

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής