breaking news Νέο

Mε γκολ οφσαϊτ έχασε η ΒΕΡΟΙΑ

Mε γκολ οφσαϊτ έχασε η ΒΕΡΟΙΑ

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ δίχως να είναι χειρότερη απο τον αντίπαλό της επέστρεψε στην έδρα της με άδειες αποσκευές.

Κι αν στο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, έχασε πληρώνοντας ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών της, το περασμένο Σάββατο στα Τρίκαλα πλήρωσε και την αβλεψία, του δεύτερου βοηθού διαιτητή του κ. Τυριακίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας, καθώς επέτρεψε να μετρήσει ένα γκολ, που σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού σε βάρος της, από καθαρή θέση οφσαϊτ.

Με ένα γκολ σε βάρος της, που δεν θα έπρεπε να «μετρήσει», αφού όπως ήδη αναφέραμε σημειώθηκε από καθαρή θέση οφσαϊτ, ξεκίνησε την έτσι κι αλλιώς δύσκολη αποστολή της η ΒΕΡΟΙΑ στα Τρίκαλα το περασμένο Σάββατο, ενώ λίγο αργότερα στο 18' ο προπονητής της υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τον Πεταυράκη (18') που αγωνίζονταν στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Βεργώνη.

Με ένα γκολ από το πουθενά η γηπεδούχος ομάδα των Τρικάλων, δεν είχε λόγο να ρισκάρει επιθετικά φρόντισε στη συνέχεια να διαφυλάξει τα νώτα της. Από την άλλη η ΒΕΡΟΙΑ ήταν πλέον υποχρεωμένη να βγει μπροστά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις του γκολ.

Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την υπεροχή, έδειχνε πιο ομάδα από την αντίπαλό της, όμως μέχρι εκεί, αφού δυσκολεύονταν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, με αποτέλεσμα, ενώ έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλό της, να μην μπορεί να δημιουργήσει και τις ανάλογες ευκαιρίες για να φθάσει στην ισοφάριση. Βέβαια ούτε τα Τρίκαλα σ' αυτά τα 45' λεπτά του πρώτου ημιχρόνου απείλησαν την εστία του Βοσνιάδη.

Αν προσπαθήσουμε να επιλέξουμε τις πιο ενδιαφέρουσες φάσεις σ' αυτά τα πρώτα 45' λεπτά θα σταθούμε σε τρεις φάσεις. Στο γκολ οφσαϊτ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο 2ο μόλις λεπτό, όταν ο Λώττας από δεξιά πλάγια θέση εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Οικονομόπουλος απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ και καθαρή θέση οφσαϊτ με κεφαλιά έκανε το 1-0, στο 4' με τον Πασά για λίγο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή ύστερα από παράλληλη συρτή σέντρα του Ζούρκου Αλ. και δύο λεπτά αργότερα (6') τον Σιμόνι μέσα στην περιοχή των Τρικάλων και πλεονεκτική θέση για γκολ να πλασάρει αδύναμα με αποτέλεσμα να προλάβουν και να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί της γηπεδούχου ομάδας.

Το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου κύλησε όπως ήδη αναφέραμε με την ΒΕΡΟΙΑ, όχι απλά να έχει στην κατοχή της την μπάλα σε σαφώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και να δείχνει πιο ομάδα, δίχως βέβαια και αυτή να θέλγει με την απόδοσή της από τα Τρίκαλα.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Χαλκιδιώτη διαιτητή κ. Τσακαλίδη, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την γηπεδούχο ομάδα προηγούμενη με ένα γκολ, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ συνέχισε να έχει στην κατοχή της την μπάλα, όμως πλέον η γηπεδούχος ομάδα άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά την περιοχή του Βοσνιάδη και να δείχνει πιο επικίνδυνη. Έτσι στο 48' και στο 60' ο Λώττας και ο Πελάεθ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ με σουτ, δίχως όμως να το καταφέρουν.

Στο 61' έγινε το 2-0. Ο Γρηγορόπουλος έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδότησε τον Σανδραβέλη ο οποίος βρήκε κενό στην δεξιά πλευρά της BΕΡΟΙΑΣ και έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση. Την παράλληλη συρτή σέντρα του παίκτη της γηπεδούχου ομάδας δεν κατάφεραν να διώξουν ο Μουρατίδης και ο Ζούρκος Α. με την μπάλα να φθάνει στον Σταμάτη και απο κει στα δίχτυα της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ για το 2-0.

Η ΒΕΡΟΙΑ έγινε ακόμη πιο επιθετική και στο 73' κατάφερε να μειώσει με κοντινό σουτ του Πασά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο διάστημα των είκοσι λεπτών που απέμεινε μέχρι την λήξη του παιχνιδιού η ΒΕΡΟΙΑ έπαιξε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο της, δημιούργησε και έχασε δύο  - τρεις ευκαιρίες για να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης, όπως στο 75' και στο 78' με τον Κανούλα και τον Πασά και στο 88' με τον Πέντα δίχως όμως τελικά να καταφέρει να τις αξιοποιήσει. Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας, να πανηγυρίζουν μία νίκη που σίγουρα δεν την άξιζαν.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Μπορεί να μην έθελξε όπως ήδη γράψαμε, με την απόδοσή της η ΒΕΡΟΙΑ, όμως δεν ήταν και αρνητική, ή τουλάχιστον δεν ήταν χειρότερη από τα Τρίκαλα και σίγουρα αδικείται από τα αποτελέσματα. Αυτό που έλειπε από την προχθεσινή ΒΕΡΟΙΑ ήταν η σωστή τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δημιουργήσει τις ανάλογες με την εικόνα του αγώνα ευκαιρίες.

 

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δικαιολογημένα τα παράπονα της ΒΕΡΟΙΑΣ για την τριπλέτα της διαιτησίας (Τσακαλίδης – Μαλανδρής – Τυριακίδης) και όχι μόνο για το πρώτο γκολ που δεν χρειάζονταν κάποιος να βρίσκεται στην ευθεία για να αντιληφθεί ότι ο παίκτης που το πέτυχε ήταν σε θέση οφσαϊτ, αλλά υπήρξαν κι άλλα σημαντικά λάθη κατά την διάρκεια του αγώνα σε βάρος της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιακουμής, Σανδραβέλης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Παπαγεωργίου, Τεγούσης, Γρηγορόπουλος, Σταμάτης (83' Αλεξιτς), Πελάεθ, (80' Βέρτζος), Λώττας (62' Τσίπρας).

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Ζούρκος Αλ., Πεταυράκης (λ. τρ. 18' Βεργώνης), Μαραγκός, Ταϊρης (70' Πέντα), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν. (75' Χαντζάρς), Σιμόνι, Πασάς, Κανούλας, Μουρατίδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής