breaking news Νέο

Περί δημοτικών βραβεύσεων - Γράφει ο Γιάννης Καρατσιώλης, Γεωπόνος

Περί δημοτικών βραβεύσεων - Γράφει ο Γιάννης Καρατσιώλης, Γεωπόνος

Προ καιρού γράφτηκε στον τοπικό τύπο της Βέροιας με αφορμή τις βραβεύσεις αριστούχων, αθλητών και λοιπών συμπολιτών μας, που διακρίθηκαν ή προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς.

Πράγματι το πλήθος των βραβευθέντων ήταν υπερβολικό και υποβαθμίζει την αξία των αποδιδόμενων επαίνων, εξ ου και η αδιαφορία ή απουσία τους κατά την ώρα των απονομών.

Έχουμε την άποψη οι τιμώμενοι να είναι λιγότεροι και να επιλέγονται με αυστηρότερα κριτήρια με κυριότερο την κοινωνική τους προσφορά.

Βεβαίως και πρέπει να τιμώνται οι άριστοι μαθητές αλλά αυτό γίνεται στα σχολεία τους κάθε χρόνο ή με τους γραπτούς επαίνους, την σημαιοφορία τους ή ακόμα και την απονομή βραβείων διαφόρων συλλόγων, όπου ανήκουν οι ίδιοι ή οι γονείς τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αρκεί να βραβευθούν μόνο οι 10 πρώτοι του ευρύτερου Δήμου Βέροιας που πέρασαν με την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ ακόμα και αν τελείωσαν το ίδιο λύκειο του Δήμου Βέροιας (Γενικό ή ΕΠΑΛ κ.ο.κ.) και μετείχαν για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όσον αφορά τους αθλητές μόνο οι καταλαμβάνοντες την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική περίοδο προ των εξετάσεων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα πανελληνίου επιπέδου αναγνωρισμένων ολυμπιακών αθλημάτων στο ηλικιακό πρωτάθλημα (εφήβων - νεανίδων, όχι παίδων κλπ) και μόνο σε ατομικό επίπεδο. Εδώ φθάσαμε στο σημείο να βραβεύονται και οι αναπληρωματικοί παίκτες ομαδικών αθλημάτων με λίγα λεπτά συμμετοχής. Οι τελευταίοι βραβεύονται από τις ομοσπονδίες τους και φθάνει αυτό. Λόγου χάριν στο στίβο δεν θα βραβεύονται οι σκυταλοδρόμοι ούτε στην αντισφαίριση (επίγεια ή επιτραπέζια) τα διπλά, μικτά κλπ

Ούτε φυσικά και επαγγελματικά αθλήματα λ.χ. πυγμαχία ακόμα και αν είναι ολυμπιακά και ατομικά. Ούτε άλλες συμμετοχές σε αγώνες (π.χ. βαλκανικοί, πανευρωπαϊκοί, μεσογειακοί κλπ) παρά μόνο ως προείπαμε πανελλήνιοι εφήβων και νεανίδων.

Έτσι και εδώ θα έχουμε πολύ λίγους βραβευμένους που θα υποδεικνύουν οι κατά τόπους ΝΕΦΑ (επιθεωρητές φυσικής αγωγής) με βάση κανονισμό που θα τους κοινοποιήσει ο Δήμος.

Ασφαλώς μια επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου μαζί με εγκρίτους πολίτες της Βέροιας θα προτείνει το ανώτερο μέχρι 5 ιδιώτες που προσέφεραν κατά το διαρρεύσαν έτος εξαιρετικές υπηρεσίες στον Δήμο (ευεργέτες, εθελοντές κλπ) για την ετήσια αυτή βράβευση που γίνεται στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Έχω την άποψη ότι προτάσεις για βράβευση του δεσπότη ή του διευθυντή της ΚΕΠΑ ή της ΔΕΑΥΒ ή του αστυνομικού διευθυντή δεν έχουν την λογική τους καθότι αυτοί ως δημόσιοι λειτουργοί αμειβόμενοι οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους και μάλιστα ως προϊστάμενοι και να το υπερβαίνουν.

Αυτά για να αναβαθμιστεί και ο θεσμός των βραβεύσεων και να μη μπαίνουν όλοι στον ίδιο κορβανά και να ευτελίζονται οι σχετικές εκδηλώσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής