breaking news Νέο

Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018

  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018
  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018
  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018
  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018
  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018
  • Εγκρίθηκε ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018

Στην έγκριση του απολογισμού - ισολογισμού και των αποτελεσμάτων του Δήμου Βέροιας για το 2018, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στην ειδική συνεδρίαση του χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η λογίστρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Εύη Αλεξανδροπούλου και ο Δημήτρης Σαζακλίδης, προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο ισολογισμός κλείνει ελλειμματικός κατά 1.094.972,42 Ε.

Πιο συγκεκριμένα, ο απολογισμός του Δήμου Βέροιας του έτους 2018 παρουσιάζει:

Έσοδα: 38.056.190,11 Ε

Έξοδα: 29.841.126,26 Ε

Χρηματικό υπόλοιπο: 8.215.063,85 Ε

Σ' οτι αφορά στον ισολογισμό του Δήμου Βέροιας χρήσης 2018 παρουσιάζει:

Γενικό Σύνολο Ενεργητικού: 133.859.092,85 Ε

Γενικό Σύνολο Παθητικού: 133.859.092,85 Ε

Καθαρά αποτελέσματα (έλλεμμα)

Χρήσης 1.094.972,42 Ε (το 2017 έκλεισε με πλεόνασμα 506.625,31 Ε)

Επί της διαδικασίας, με την παρουσίαση των στοιχείων ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων και αμέσως μετά οι τοποθετήσεις τους.

«Θέλουμε να ψηφίσουμε αλλά έχουμε εικόνα της τελευταίας στιγμής, που μας εμποδίζει» επεσήμανε, ανάμεσα στ' άλλα, ο επικεφαλής της παράταξης "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" Παύλος Παυλίδης.

«Κάτι δεν πάει καλά με τον ισολογισμό και απολογισμό μικρότερο απο πέρυσι και δεν κοκκινίζετε» σημείωσε στην αναφορά του ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Δημότη" Αντώνης Μαρκούλης, από το γεγονός - όπως είπε - υπάρχει υστέρηση εσόδων από τον Δήμο ως αποτέλεσμα «της αυστηράς πελατειακής πολιτικής που είχατε τα τελευταία δυο χρόνια».

«Δεν μπορούμε να την ψηφίσουμε, είναι αντίθετος στις αρχές μας, γιατί εμείς δεν έχουμε μάθει να κοροϊδεύουμε κανέναν. Δεν μπορείτε να φέρνετε την τελευταία στιγμή το σημείωμα του ορκωτού λογιστή. Σε ελάχιστο χρόνο βρήκαμε πράγματα. Αν καθίσει κάποιος και τον μελετήσει τι θα βρει; Υπάρχει πολιτική ευθύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Μαρκούλης, ο οποίος απευθυνόμενος στους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, ζήτησε από αυτούς «αν θέλετε να έχουμε μαζί καλή περπατησιά και να αφήσουμε καλό έργο στην πόλη, θα πρέπει αυτή η πόλη να κερδίσει κάτι από την παρουσία μας».

Στον κ. Μαρκούλη απάντησε άμεσα ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας: «Κάποιοι είτε δεν διάβασαν καλά τον απολογισμό, είτε θέλουν να δείξουν κάτι άλλο εδώ μέσα. Οποιος τον διαβάσει θα δει ότι οι δήμοι δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα απο παρελθόντα έτη. Αχίλλειος πτέρνα όλων των Δήμων είναι. Υπάρχει στον προϋπολογισμό ένα ποσό σχεδόν 7,5 εκατ. Ε από τα οποία εισπράχθηκαν ελάχιστα. Μας λέει να κοκκινίζουμε ο άνθρωπος που απείχε. Εμείς τον απολογογισμό μας τον κάναμε ενώπιον όλου του Δήμου της Βέροιας και πήραμε τα τριπλάσια ποσοστά από εσάς. Οι Δημότες αποφάσισαν και μας έδωσαν κάτι που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα. Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και μην γίνεται προσπαθεια εδώ, μέσα από κάποια παπαγαλάκια να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Με την σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιώργος Μελιόπουλος ανέφερε: «Είναι θετικό ότι αναπτύχθηκε μία συζήτηση για τον απολογισμό - ισολογισμό, αλλά δείχνει ότι έτσι όπως έρχεται το θέμα, δεν υπάρχει χρόνος. Η συζήτηση έρχεται σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της νέας κυβέρνησης στα λαϊκά στρώμματα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, δρόμο που βρήκε στρωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν τα μισά έσοδα του Δήμου προέρχονται απο φορολογία και ανταποδοτικά τέλη από εργαζόμενους του Δήμου και λαϊκά στρώμματα. Θα καταψηφίσουμε τον απολογισμό - ισολογισμό όσες φορές και να έρθει στο σώμα. Θα τον καταψηφίσουμε, γιατί αυτό ακριβώς αποτυπώνει την Αντιλαϊκή Πολιτική της κυβέρνησης και του Δήμου στους Δημότες».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου σημείωσε: «Το πρόγραμμα της πενταετίας εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο και εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Ο Δήμος δεν είναι κερδοσκοπικό ίδρυμα, θα παρουσιάσει και ζημιές».

Στη ψηφοφορία που ακολούθησε δόθηκαν 9 "λευκές" ψήφοι από τους συμβούλους των παρατάξεων "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" και "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ" και καταψήφισαν 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις παρατάξεις "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ" και "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ".

• Αμέσως μετά ακολούθησε η κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην Ημερήσια διάταξη της οποιας υπήρχαν 36 τακτικά θέματα, με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ, ωστόσο, να σηκώνει υψηλους τόνους, στην... ανακριτικού τύπου διαδικασία που υπήρξε από την παρουσία του εργολάβου της μεθόδου επεξεργασίας κ. Γκανάτσιου, προκειμένου να διαφωτίσει απορίες Δημοτικών Συμβούλων.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής