breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Με ντέρμπι ολοκληρώνεται ο Α' γύρος

  • Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Με ντέρμπι ολοκληρώνεται ο Α' γύρος
  • Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Με ντέρμπι ολοκληρώνεται ο Α' γύρος

Με το υπόλοιπο των 35 λεπτών του διακοπτέντα αγώνα Αχιλλέα – ΦΑΣ Νάουσα που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΔΑΚ της Νάουσας και το 1-0 υπέρ του τυπικά γηπεδούχου να παραμένει ολοκληρώθηκε και η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Έτσι δίχως καμία απολύτως εκκρεμότητα, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα διατηρεί την διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τους έξι από τον ΦΑΣ Νάουσα, ενώ ο Αχιλλέας σκαρφάλωσε στην 6η θέση έχοντας 19 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος που και αυτός μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας από τον Φίλιππο Μελίκης και την δική του εκτός έδρας νίκη επί του Μακροχωρίου κέρδισε μία θέση και φιγουράρει μεταξύ των ομάδων, που αν σήμερα ολοκληρώνονταν το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θα συμμετείχαν στην διαδικασία των πλεϊ οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Ένωσής μας της περιόδου 2019-2020.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο Α' γύρος του πρωταθλήματος και μπορεί ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να έχει κερδίσει το απόλυτο των βαθμών στα έντεκα παιχνίδια που έχει δώσει, κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει ότι θα συνεχίσει να διατηρεί αυτό το προνόμιο και στα επόμενα παιχνίδια, καθώς για τον εκπρόσωπο της Αλεξάνδρειας στην Α' κατηγορία ακολουθούν τρία ντέρμπι. Τρία παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και διεκδικούν την συμμετοχή τους στην διαδικασία των πλεϊ οφ από τα οποία τα δύο εκτός έδρας. Και πιο συγκεκριμένα αύριο Σάββατο, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής αγωνίζεται στην Αγία Μαρίνα με αντίπαλο τον Μ. Αλέξανδρο που στο γήπεδό του μέχρι στιγμής παραμένει αήττητος, το επόμενο Σάββατο 13η αγωνιστική ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας υποδέχεται στην έδρα του στο ντέρμπι κορυφής τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει βρει τα πατήματά του και την αμέσως επόμενη (14η) θα παίξει στο Πλατύ με τον Αγρ. Αστέρα. Τρία παιχνίδια κρίσιμα και δύσκολα από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει στον Α' γύρο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πάει με πλεονέκτημα στον δεύτερο, αφού την τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου που υποδέχεται το Μακροχώρι δύσκολα, ή εύκολα αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Βέβαια την ίδια περίοδο και οι υπόλοιποι διεκδικητές του φετινού τίτλου καλούνται να ξεπεράσουν δύσκολα εμπόδια, που δεν αποκλείεται να τους οδηγήσουν σε στραβοπατήματα.

Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα ΓΑΣ Ροδοχωρίου αύριο Σάββατο υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης, που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι το έργο του. Το επόμενο Σάββατο 13η αγωνιστική όπως ήδη αναφέραμε αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας και «καπάκι» ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι αυτή τη φορά στην έδρα του με αντίπαλο τη Νάουσα και το πρόγραμμά του για τον Α' γύρο κλείνει με μια επικίνδυνη έξοδο στον Τριπόταμο όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα.

Ο ΦΑΣ Νάουσα που δεν κατάφερε στα 35 λεπτά αγώνα που του έμειναν να γυρίσει το αποτέλεσμα με αντίπαλο τον συντοπίτη του Αχιλλέα και βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 6 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και έναν από τον 2ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου αύριο Σάββατο υποδέχεται την Θύελλα Σταυρού, ενώ το επόμενο Σάββατο (13η αγωνιστική) παίζει και πάλι στην έδρα του με τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και κλείνει τον Α' γύρο με ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι καθώς φιλοξενεί τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος.

Στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν η ομάδα της Νάουσας θα αντιμετωπίσει τρεις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και διεκδικούν την συμμετοχή τους στην διαδικασία των πλεϊ οφ. Δύσκολο πρόγραμμα που χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να τα καταφέρει.

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος αύριο Σάββατο φιλοξενεί στην έδρα του τον ΓΑΣ Κοπανού και την επόμενη αγωνιστική παίζει στο γήπεδο του Νεοκάστρου με τον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Φίλιππο Μελίκης.

Δύο παιχνίδια που μπορεί να μην χαρακτηρίζονται ντέρμπι κρύβουν όμως πολλές παγίδες και ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο με τον ΠΑΟΚ τον οποίο φιλοξενεί στο γήπεδό του στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και την Νάουσα την οποία αντιμετωπίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου στην έδρα της.

Τέλος ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας αύριο Σάββατο, όπως ήδη αναφέραμε φιλοξενεί τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ την επόμενη αγωνιστική παίζει στο ΔΑΚ της Νάουσας με τον ΦΑΣ και κλείνει τον Α' γύρο με δύο προσιτούς αντιπάλους. Τον Αστέρα Τριποτάμου εκτός έδρας και την Α.Ε. Ποντίων στο γήπεδό του.

Οι τέσσερις αγωνιστικές λοιπόν που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος περιλαμβάνουν έξι ντέρμπι και συγκεκριμένα:

12η αγωνιστική

Αγία Μαρίνα – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

13η αγωνιστική

ΠΑΟΚ Αλ. - Ροδοχώρι

Νάουσα – Αγία Μαρίνα

14η αγωνιστική

Πλατύ – ΠΑΟΚ Αλ.

Ροδοχώρι – Νάουσα

15η αγωνιστική

Νάουσα – Πλατύ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής