breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Οχι» στη συγχώνευση 6ου - 13ου Δημοτικών σχολείω

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : «Οχι» στη συγχώνευση 6ου - 13ου Δημοτικών σχολείω

Ένα από τα - 36 τον αριθμό - τακτικά θέματα της Ημερήσιας διάταξης της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, υπήρξε και το θέμα της συγχώνευσης και προαγωγής σχολικών μονάδων του Δήμου Βέροιας για το σχολικό έτος 2020-2021.

Οπως έγινε γνωστό, με έγγραφο της η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τον Δήμο Βέροιας να γνωμοδοτήσει για μεταβολές σχολικών μονάδων, που κρίνει αναγκαίες, προτείνοντας συγκεκριμένα τη συγχώνευση του 6ου δημοτικού σχολείου με το συστεγαζόμενο 13ο δημοτικό σχολείο και τη δημιουργία ενος 12θεσιου δημοτικού σχολείου με την επωνυμία «6ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας» και την προαγωγή του 9ου Νηπιαγωγείου Βέροιας από 2/θεσιο που είναι σήμερα, σε 3/θεσιο.

Το παρών στην συνεδρίαση έδωσαν μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, τα οποία και σήκωσαν πανό με το οποίο διαμαρτύρονταν κατά των συγχωνεύσεων.

«Θεωρώ πως δεν είναι αναγκαία η συγχώνευση, καθώς στην πράξη δεν αλλάζει κάτι, δεν στοχεύει στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενω χάνονται πολλές οργανικές θέσεις, στην περίπτωση αυτή 14 εκπαιδευτικών» ανέφερε ο Δημήτρης Πυρινός, Δημοτικός Σύμβουλος - Αντιπρόεδρος του σώματος και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θιας Εκπαίδευσης, στην τοποθέτησή του, δηλώνοντας συνάμα και την αντίθεση του Συλλόγου στην πρόταση της Α/θμιας για συγχώνευση.

Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε πως στην πόλη της Βέροιας χρειάζεται ένα νέο διδακτήριο για αποσυμφόρηση αιθουσών και την απελευθέρωση τους για γυμναστήρια και άλλες χρήσεις.

Την σκυτάλη αμέσως μετά πήρε η Συρμούλα Τζήμα, Αντιδήμαρχος Παιδείας, η οποία αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και την απόφαση αυτής για αρνητική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Πρόκειται για δύο σχολεία χαρακτηρισμένα ως 12/θεσια που λειτουργούν όμως ως 6/θεσια με τους εκπαιδευτικούς να έχουν μεν την οργανική τους στα σχολεία αυτά, να εξυπηρετούν και να καλύπτουν δε ωράριο σε άλλα σχολεία της Βέροιας και να θεωρούνται λειτουργικά υπεράριθμα» σημείωσε η κ. Τζήμα. Η ίδια, αναφορικά με την προαγωγή του 9ου Νηπιαγωγείου απο διθέσιο σε τριθέσιο στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έθεσε πως μετά την καθιέρωση της 8χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο εν λόγω Νηπιαγωγείο έχουν εγγραφεί και φοιτούν 83 νήπια, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εκπροθεσμες αιτήσεις εγγραφής νηπίων που λόγω συμπλήρωσης του αριθμού γράφτηκαν σε άλλα νηπιαγωγεία της πόλης. Η αυξητική τάση στις εγγραφές, λόγω της 8χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και της γεωγραφικής θέσης του νηπιαγωγείου, επιτρέπουν την οργανική προαγωγή σε τριθέσιο, κάτι που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Τζήμα εισηγήθηκε κατά της συγχώνευσης του 6ου και 13ου δημοτικού σχολείου και υπερ της προαγωγής του νηπιαγωγείου, εισήγηση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του σώματος.

 

Ενημέρωση για τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΑΥΒ σε σκηνικό... της κακομοίρας!

• Ξέχωρα από το παραπάνω θέμα στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη, της οποίας προηγήθηκε (στις 17.00) η ειδική συνεδρίαση του σώματος στην οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός - Ισολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2018, το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ το οποίο τέθηκε εκ νέου δημιούργησε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα (όπως αναφέρθηκε εν συντομία και στο χθεσινό φύλλο της "Η"). Η "ανάκριση" του εργολάβου της μεθόδου επεξεργασίας των λυμάτων κ. Γιώργου Γκανάτσιου από Δημοτικους Συμβούλους, σε μια προσπάθεια να διαφωτίσει απορίες, δημιούργησε ένα σκηνικό που δεν συνάδει με συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα σκηνικό που, παρά τις ανθρωπίνως δυνατό προσπάθειες που κατέβαλλε ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης για να κρατήσει την ολη διαδικασία σ' ένα ευπρεπές επίπεδο και με ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί στον βαθμό που επεδίωκε. Κι αυτό γιατί υπήρξαν πολλές ένθεν κακείθεν κατηγορέις, ύβρεις εντός και εκτός μικροφώνου, υπονοούμενα και εννοούμενα περί υπαλλήλων - πελατών Δημοτικών Συμβούλων, για μυστικούς δείπνους, για τηλεφωνικές απειλές, για ντετέκτιβ, για τραμπουκισμούς κι άλλα... ωραία!

Μα είναι δυνατόν;

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής