breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Η Αγία Μαρίνα κέρδισε το ντέρμπι

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Η Αγία Μαρίνα κέρδισε το ντέρμπι

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας ήταν ο νικητής του ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας το πρωτάθλημα αποκτά νέο μεγάλο ενδιαφέρον, κάθως η διαφορά από την κορυφή των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου μειώθηκε κατά τρεις βαθμούς αφού η ομάδα της Αλεξάνδρειας ήταν η μοναδική που είχε απώλειες. Και πιο συγκεκριμένα. Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα ΓΑΣ Ροδοχωρίου, έστω και με το πενιχρό 1-0 νίκησε στο γήπεδό του τον Φίλιππο Μελίκης ενώ δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο ΦΑΣ Νάουσας κέρδισε 3-1 την Θύελλα Σταυρού.

Γκραν γκινιόλ στο γήπεδο του Πλατέος με τον Κοπανό να προηγείται τρεις φορές, με τον γηπεδούχο Αγρ. Αστέρα όμως να έχει την τελευταία λέξη, αφού ισοφάρισε ισάριθμες φορές στο τέλος πήρε και την νίκη με ένα τέταρτο γκολ που πέτυχε τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο.

Από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟ Κουλούρας, καθώς κέρδισε στον Τριπόταμο τον τοπικό Αστέρα με 4-2.

Μετά τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Νάουσας με αντίπαλο τον Αστέρα Τριποτάμου προχθές πήρε και την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας 1-3 εκτός έδρας την ΑΕ Ποντίων.

Τάσεις αυτοκτονίας από την ομάδα του Μακροχωρίου που δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από τα έντεκα βήματα. Ένα πέναλτι μάλιστα που εκτέλεσε δύο φορές χωρίς να καταφέρει, όπως ήδη αναφέραμε να σκοράρει.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με ένα γκολ που πέτυχε ο Ντίνος Έξαρχος από απευθείας εκτέλεση φάουλ η γηπεδούχος ομάδα της Αγίας Μαρινας νίκησε 1-0 τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο χρόνο στην κατοχή τους την μπάλα, δίχως όμως να δημιουργήσουν τις ανάλογες ευκαιρίες για γκολ, όπως βέβαια ευκαιρίες δεν είχαν και οι γηπεδούχοι.

Έτσι το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα φυσιολογικά ήρθε από στημένη φάση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Μαυρίδης (Αλατζάς – Τσικόγλου) από την ΕΠΣ Πιερίας.

Αγχωτική νίκη και για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου επί του Φιλίππου Μελίκης που επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού πέτυχε με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Μπρέγκου στο 74'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Τσιουγγαρής – Χρυσάνης).

Άνετη νίκη του ΦΑΣ Νάουσα στην έδρα του, το ΔΑΚ της πόλης επί της Θύελλας Σταυρού με 3-1. Εκτός από τα τρία τέρματα που πέτυχαν και τις χαμένες ευκαιρίες οι νικητές είχαν και τρία δοκάρια. Στο 5' με τον Κωστογλίδη, στο 6' με τον Λούρη και στο 58' με τον Γιαμαλίδη.

Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Ντέλλας με κεφαλιά, στο 52' ο Λούρης με πλασέ έκανε το 2-0 και στο 62' ο Ντέλλας με ψηλοκρεμαστό πλασέ το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 86' με πέναλτι (χέρι Σαρακατσάνου) που εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουος Κ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωστούλης (Γκόγκας – Γκαλαϊτζής).

Παρότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει την ήττα αλλά πήρε και τους τρεις βαθμους της νίκης με ένα τέταρτο γκολ που πέτυχε τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο.

Ο Κοπανός προηγήθηκε στο 5' με γκολ του Στογιάννη με την γηπεδούχο ομάδα να ισοφαρίζει στο 8' με τον Καραντουλαμά. Οκτώ λεπτά (37') πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Στογιάννος έκανε το 1-2.

Στο 54' ο Αγρ. Αστέρας ξαναέφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Βούλγαρη με τους φιλοξενούμενους όμως να ξαναπαίρνουν προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παρθενόπουλου.

Στα τελευταία λεπτά (82' και 86') οι μετέπειτα νικητές με τον Βούλγαρη πέτυχαν άλλα δύο τέρματα παίρνοντας τελικά τους τρεις βαθμούς με 4-3.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Τράντος – Αργυρίου).

Ισόπαλο δίχως γκολ έληξε το παιχνίδι στο γήπεδο του Μακροχωρίου μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕ Χαρίεσσας.

Οι γηπεδούχοι που από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχουν τάσεις αυτοχειρίας έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν την νίκη και τους τρεις βαθμούς που θα τους έδιναν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν ούτε από τα 11 βήματα σε πέναλτι που κέρδισαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ένα πέναλτι μάλιστα που εκτέλεσαν δύο φορές (αρχικά ο Τάσιος και τη δεύτερη ο Ηλιάδης).

Και αυτό είναι το τρίτο πέναλτι που χάνει φέτος η ομάδα του Μακροχωρίου!!

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Γιαγκιζόγλου – Τράντος).

Πολύ σημαντική από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς νίκη του ΠΑΟ Κουλούρας στον Τριπόταμο επί του τοπικού Αστέρα με 2-4.

Η ομάδα της Κουλούρας προηγήθηκε με 0-2 με γκολ που πέτυχαν οι Μπουγτουσίδης 13΄) και Χερίδης (5'). Και το 0-2 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο 69' ο Αστέρας μείωσε με τον Τσίλη όμως στο 72' ο Μπουγτουσίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε την διαφορά και πάλι στα δύο γκολ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα (74') ο Τσίλης μείωσε για δεύτερη φορά, με τον Τερμιτζόγλου στο 90' να διαμορφώνει το τελικό 2-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κελεσίδης (Τσιουγγαρής – Χρυσάνης).

Την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός Νάουσας κερδίζοντας στο γήπεδο της Ραχιάς με 1-3 την ΑΕ Ποντίων την οποία ξεπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα στέλνοντας της στην τελευταία θέση.

Η ομάδα της Νάουσας αιφνιδίασε την γηπεδούχο καταφέρνοντας να προηγηθεί με 0-2, με γκολ που πέτυχαν ο Κατσαράκης στο 9' και ο Μαρκοβίτης στο 28'. Στο 30' ο Χατζηαντωνίου μείωσε για λογαριασμό της ΑΕΠ σε 1-2, για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 στο 76' ο Σαράφης με κεφαλιά.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Ζουρνατζίδης – Νησελίτης) που στο 65' και στο 85' έδειξε κόκκινη κάρτα στους Μαρκοβίτη και Καλφούζο αντίστοιχα.

Καλύτερος και πιο αποφασιστικός ο Αχιλλέας Νάουσας νίκησε εκτός έδρας και τον Άρη Παλαιοχωρίου με 0-2 και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα της Νάουσας προηγήθηκε στο σκορ με τον Τασιώνα στο 10' και στο 67' με τον Σαξωνή διαμόρφωσε το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι νικητές είχαν και δύο δοκάρια με τους Σαξώνη (40') και Ρούσσο (83'), ενώ ένα δοκάρι είχε και ο Άρης Παλαιοχωρίου (48') με τον Αναστάση.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Χαλατζιούκας – Γκόγκος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής