breaking news Νέο

Στη Βέροια "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ" από 13 έως 17 Δεκεμβρίου και για 10 παραστάσεις στον Χώρο Τεχνών

  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια
  • Στη Βέροια

Την παράσταση μπαλέτου "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ", που γεμίζει τις αίθουσες ετησίως ανά τον κόσμο, έρχεται να παρουσιάσει ο Δήμος Βέροιας, από τις 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2019 στον Χώρο Τεχνών, όπου θα δοθούν συνολικά 10 παραστάσεις εκ των οποίων 7 για τα Σχολεία (όπου σημειωτέον 31 σχολεία από την Ημαθία και την Πέλλα ήδη έχουν κλείσει θέσεις για μαθητές), 2 για το κοινό και 1 παράσταση Gala μπαλέτου για το κοινό.

Οι δε ημερομηνίες των παραστάσεων έχουν προγραμματισθεί να δοθούν Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 7.00μ.μ. για το κοινό και την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 7.00μ.μ. το Gala μπαλέτου.

Μάλιστα, μια μικρή γεύση της παράστασης "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ", που θα φιλοξενηθεί στον Χώρο Τεχνών, σε μουσική PI Ghaikovsky, καλλιτεχνική διεύθυνση Alexandra Antonelli και με την συμμετοχή αστέρων των θεάτρων της Αγίας Πετρούπολης, πηραν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ στην αίθουσα ΡΩΞΑΝΗ ΙΙ του "ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ", χθες το σημέρι (στις 13.00), λίγο πριν την συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός αυτό.

 

Θ. Κορωνάς: «Είναι η πρώτη μεγάλη δράση που γίνεται στην πόλη μας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης της Βέροιας με την Αγία Πετρούπολη»

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς επεσήμανε αρχικά πως «είναι μια παραγωγή του Δήμου Βέροιας της Ακαδημίας Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού "ΜΑμΑ"», θέτοντας στην συνέχεια τον στόχο0, ο οποίος, όπως είπε, είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το μπαλέτο απο μια μεγάλη ακαδημία, όπως είναι η Βασιλική Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη».

Ακόμα, ο κ. Κορωνάς ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Λεωνίδα Ακριβόπουλο, για την προσπάθεια που κατέβαλλε να έρθει αυτή η δράση στη Βέροια, η τιμή του εισιτηρίου της οποίας είναι πολύ μικρή (12 ευρώ για τους ενήλικους και 6 ευρώ για τα παιδιά), σε σχέση με αυτό το θέαμα.

«Είναι η πρώτη μεγάλη δράση που γίνεται εδώ στην πόλη μας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της Βέροιας με την Αγία Πετρούπολη, η οποία και έρχεται σε μια στιγμή που ο Δήμος Βέροιας την καλύπτει οικονομικά σ' ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και που πηγάζει από την συνεργασία των δύο πόλεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάμα ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την βοήθεια τους πάνω σ' αυτή τη δράση, ενω έθεσε και τον μακροχρόνιο στόχο του Δήμου Βέροιας και της ΚΕΠΑ, που είναι «να μεταβούν στην Αγία Πετρούπολη και τα δικά μας παιδιά από την Βέροια για να δούνε πως διδάσκεται αυτό το κομμάτι του μπαλέτου».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού "ΜΑμΑ", Ελένη Στεφανάκη, ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένη και συγχρόνως χαρούμενη, που οι παραστάσεις του μπαλέτου "Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ", οι οποίες θα δοθούν στο διάστημα 13-17 Δεκεμβρίου, συμπίπτουν με τα εγκαίνια του ΚΔΠΠ του "ΜΑμΑ". Η κ. Στεφανάκη με την ευκαιρία απηύθυνε καλεσμα στο κοινό να έρθει να παρακολουθήσει τις παραστάσεις που θα δοθούν, μέρος των εσόδων των οποίων θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού "ΜΑμΑ".

Με την σειρά της η υπεύθυνση προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, Νανά Καραγιαννίδου, σε μια προσπαθεια να αντιπαραβάλλει τις αιτιάσεις ότι τα 12 Ε και τα 6Ε για μεγάλους και μικρούς μαθητές αντίστοιχα ως πόσο δεν - είναι αντάξιο της εν λόγω παράστασης, κατέστησε σαφές πως το χαμηλό εισιτήριο υπάρχει γιατί η παράσταση επιδοτείται από τον Δήμο Βέροιας.

«Τρέξαμε αυτή την παράσταση μ' ένα μικρό εισιτήριο μόνο και μόνο για να την δουν όλοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Καραγιαννίδου τέλος έκανε γνωστό πως στην Βέροια θα έρθουν 30 άτομα από την Αγία Πετρούπολη τα οποία και θα μείνουν για 9 ημέρες εδώ.

 

Η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας με έδρα την Αγία Πετρούπολη

Ανίζει να αναφερθεί και να τονισθεί ιδιαίτερα οτι στην παράσταση συμμετέχουν επαγγελματίες χορευτές και μαθητές της Ακαδημίας Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης. Τα ανδρικά σόλο κομμάτια εκτελούνται επι σκηνής απο αστέρες σολίστες Ρωσικών θεάτρων, ενω σ' οτι αφορά την Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας με έδρα την Αγία Πετρούπολη, αυτή λειτουργεί αδιάλλειπτα και με επιτυχία από το 1990 και φέτος σηματοδοτείται η 30η επέτειος της.

Η ιστορία του σχολείου είναι γεμάτη με πολυάριθμα διεθνή έργα, νίκες σε ισάριθμους διαγωνισμούς, κινηματογράφηση ταινιών, ζωντανές παραστάσεις και κονσέρτα με αστέρια πρώτου βεληνεκούς. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής αποσκοπεί στον εντοπισμό και στην ανάπτυξη προικισμένων παιδιών, για τα οποία η τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Στο μπαλέτο του "Καρυοθραύστη", το οποίο θα παρουσιασθεί στο κοινό και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στην Αγία Πετρούπολη η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ζωντανεύει μέσα από κούκλες, ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο που αναβοσβήνει, την ευγενική Masha, τον προδότη βασιλιά ποντικό, τον σοφό Drosselmeyer και τον όμορφο πρίγκιπα στον κόσμο των νεραϊδων - οι πιο ζωντανές εικόνες ενσωματώνονται σε αυτό το φανταστικό μπαλέτο.

Η Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας έχει παράσχει επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του χορού της κλασσικής αλλά και της παραδοσιακής σκηνής από το 1990. Ειδικότερα, το σχολείο μπαλέτου έχει αναπτυξει ένα ειδικό πρόγραμμα για μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματική χορογραφική εκπαίδευση αλλά μπορούν να συμμετάσχουν μόνο σε απογευματινές ώρες. Το τμήμα της σχολής ακολουθεί το εξης πρόγραμμα σπουδών "Κλασσικος χορός", "Παραδοσιακός χορός", "Γυμναστική Parterre", "Ιστορικός Παραδοσιακός χορός", "Σύγχρονος χορός", "Υποκριτική". Χάρη στο μοναδικό αυτό πρόγραμμα, οι μαθητές του σχολείου συμμετέχουν ισάξια με επαγγελματίες χορευτές μπαλέτου στις πιο περίπλοκες παραστάσεις μπαλέτου στα θέατρα της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας. Εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές του σχολείου εμφανίζονται στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό θεατών. Ετσι, η Ακαδημία έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στις ακόλουθες χώρες: Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ουκρανία.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


συνέντευξη τύπου
συνέντευξη τύπου
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής