breaking news Νέο

Σύντομο, αλλά με ουσία το Δ.Σ. Νάουσας! ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο!

  • Σύντομο, αλλά με ουσία το Δ.Σ. Νάουσας! ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο!
  • Σύντομο, αλλά με ουσία το Δ.Σ. Νάουσας! ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο!
  • Σύντομο, αλλά με ουσία το Δ.Σ. Νάουσας! ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο!
  • Σύντομο, αλλά με ουσία το Δ.Σ. Νάουσας! ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο!

Το ποιο σύντομο, αλλά ουσιώδες, δημοτικό συμβούλιο Νάουσας έγινε το απόγευμα της Τρίτης 27ης Νοεμβρίου. Η είδηση βγήκε με την τοποθέτηση από τον δήμαρχο,Νικόλα Καρανικόλα, του Σταύρου Τσέλιου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης της Ίλιας Ιωσηφίδου, στην θέση του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα ψηφιακού σχηματισμού και ανάπτυξης. Είναι προφανές ότι ο κ. Καρανικόλας, μετά την σύμπραξη με τον Γιάννη Μυλωνά, επιχειρεί μια ακόμη διεύρυνση στον χώρο της μειοψηφίας.

 

Πρώτη επίσημη Καραγιαννίδη στα...δεξιά του δημάρχου! (να μπει η φωτο 1)

 

Την πρώτη του, επίσημη, παρουσία στο έδρανο του αντιδημάρχου οικονομικών, είχε, ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών, Αντώνης Καραγιαννίδης. Ο οποίος θα είναι και ο νέος πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου,όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

 

ΤΕΡΝΑ...Τέλος από το Βέρμιο

 

Ο κ. Καρανικόλας ανακοίνωσε στο σώμα ότι η ΤΕΡΝΑ δεν ενδιαφέρεται πλέον να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες στην θέση ΤΡΟΥΛΛΟΣ στο Βέρμιο, δείγμα ότι το μήνυμα που εστάλη μαζικά, τόσο από το δημοτικό συμβούλιο, όσο και από τους φορείς και τους δημότες της Νάουσας, ενάντια στο φαραωνικό πάρκο ελήφθη!

 

 

Κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε ο "Γηρυόνης"

 

Αναφορικά με το ζήτημα της θολότητας του νερού, που ταλαιπωρεί την πόλη της Νάουσας μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, λόγω της σύστασης του εδάφους των πηγών της Αράπιτσας, ο δήμαρχος είπε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες για την κατασκευή συμπληρωματικών δεξαμενών καθίζησης. Επίσης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του "Γηρυόνη" η Νάουσα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της συνεχούς ετοιμότητας της ΔΕΥΑΝ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Σε καλό δρόμο η αντικατάσταση του αναβατήρα στα 3-5 Πηγάδια (φωτογραφία 2)

 

Στην συνεχή επικοινωνία του με το γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης του παλιού αναβατήρα των 3-5 Πηγαδιών, αναφέρθηκε  ο δήμαρχος: Δεν υπάρχει ακόμη κάτι απτό, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο" τόνισε.

 

Οι νέοι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου Νάουσας

 

Τους νέους εντεταλμένους συμβούλους του δήμου Νάουσας παρουσίασε ο Νικόλας Καρανικόλας. Ο Γιάννης Μυλωνάς θα είναι σε θέματα πολιτισμού, ο Αριστείδης Τόσιος σε
θέματα πολιτικής προστασίας και ο  Σταύρος Τσέλιος σε θέματα ψηφιακού σχηματισμού και ανάπτυξης. Οι δυο πρώτοι ανήκουν στο πρώτο κύμα διεύρυνσης, αφού η παράταξη του ενσωματώθηκε με την παράταξη του δημάρχου. 

 

 

 

Η τροποποίηση του "Κλεισθένη" στραγγάλισε την δημοκρατία

 

 Η επικεφαλής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Ίλια Ιωσηφίδου είπε η τροποποίηση του  "Κλεισθένη" αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες από το συμβούλιο,  υποβαθμίζοντας το σε διακοσμητικό όργανο."Η δημοκρατία στραγγαλίσθηκε, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων. Θα συζητάμε το…μεσανατολικό, αλλά τα τοπικά θέματα γίνονται ερήμην του σώματος"τόνισε.

 

Στου Δεκέμβρη τις εννιά η εκκαθάριση της ΤΑΒ. Ποιος θα πληρώσει το καμένο υπηρεσιακό δημαρχιακό όχημα;

 

Απαντώντας στην ερώτηση του Σταύρου Τσέλιου, για το πότε θα πληρωθούν οι πρώην εργαζόμενοι και οι προμηθευτέςτης ΤΑΒ (σ.σ η πρώην δημοτική επιχείρηση των 3-5 Πηγαδιών), αλλά και πότε θα έρθει η εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης, που βρίσκεται στα χέρια του εκκαθαριστή εδώ και...9 χρόνια, ο κ. Καρανικόλας είπε ότι θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου. Ο κ. Τσέλιος αναφέρθηκε επίσης στο ποιος θα πληρώσει το καμένο δημαρχιακό αυτοκίνητο, το οποίο είχε καταστραφεί στην Αθήνα, όταν είχε κατεβεί για το συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας ο κ. Κουτσογιάννης, ο δήμαρχος είπε ο δήμος.

 

Τζουβάρας: Είμαστε εντός χρονοδιάγραμματος στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στην Μ.Αλεξάνδρου

 

Απαντώντας στον κ. Κουτσογιάννη, που προσήψε ερασιτεχνικές ενέργειες στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στην Μ. Αλεξάνδρου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών Βασίλης Τζουβάρας, είπε ότι ερασιτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή.
"Αντιμετωπίζουμε το θέμα  με τον πλέον σοβαρό τρόπο. Σε 3 βδομάδες είχαμε την έγκριση της αποκεντρωμένης, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή του κ Κουτσογιάννη. Είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος" είπε ο κ. Τζουβάρας.

 

Τασιώνας: Το προσωπικό της ΔΕΥΑΝ εργάστηκε σε 24ωρη βάση για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα

 

Στην φιλοτιμία του προσωπικού της ΔΕΥΑΝ, που εργάστηκε σε 24ωρη βάση για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα του "Γηρυόνη" αναφέρθηκε ο πρόεδρος της, Γιώργος Τασιώνας. Για δε το θέμα της θολότητας του νερού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ σημείωσε ότι θα δημοπρατηθεί το προσεχές έτος, το συμπληρωματικό έργο που θα εκμηδενίσει την θολότητα, όπως αντίστοιχα θα δημοπρατηθεί και η τηλεμετρία του δικτύου. "Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την καρδιά του προβλήματος που είναι το παλιό δίκτυο" είπε ο κ. Τασιώνας.

 

 

Το ταμείο είναι...μείον

 

 

Ο κ. Καρανικόλας, απαντώντας σε ερώτηση για τα οικονομικά του δήμου, είπε ότι δεν είναι καλά. "Δεν έχουμε...αέρα, είμαστε σφιχτά, προσπαθούμε να μειώσουμε τα έξοδα, αυξάνοντας τα έσοδα" τόνισε.

 

Ξεκίνησε το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου και η αναβάθμιση του ΚΔΑΠ (φωτό 3)

 

Στην έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου Νάουσας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του νομικού προσώπου κοινωνικής πολιτικής, Στέλλα Αραμπατζή, Ο κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση του δημοτικού κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με πολλές δράσεις, όπως εκμάθηση ξένων γλωσσών, θέατρο κ.α


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής