breaking news Νέο

Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ τέτοια πορεία -Γράφει ο Ανδρέας Βλαζάκης

Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ τέτοια πορεία -Γράφει ο Ανδρέας Βλαζάκης

Εμείς οι παλιοί που ζήσαμε στην εποχή των κοινωνικών αγώνων, είμαστε περήφανοι που αφιερώσαμε τα πιο αγνά και ανεπιτήδευτα νεανικά μας χρόνια στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Στο ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο Λαϊκό κίνημα, που μπήκε και φώλιασε στην καρδιά του λαού μας, του Δημοκρατικού πολίτη που μέχρι τότε ζούσε στο περιθώριο, χωρίς λόγο και πρόσβαση στις αποφάσεις που τον αφορούσαν, απομονωμένος από τα κέντρα εξουσίας, από τον κρατικό μηχανισμό.

Κάτω από την ηγεσία ενός χαρισματικού ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου, έφερε τον Λαό από την αφάνεια στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, η καθιέρωση της ισότητας των δύο φύλλων, το εθνικό σύστημα υγείας(ΕΣΥ), και ο Δημοκρατικός προγραμματισμός είναι λίγα από τα μέτρα τα οποία εδραίωσαν την Δημοκρατία στην πατρίδα μας, που ζούσε έως τότε στο κλίμα του διαχωρισμού των πολιτών σε πατριώτες και μιάσματα. 

Το σύνθημα Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ άρχισε να γίνεται πράξη.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές, Δήμαρχοι, Νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, επιλέγονταν μέσα από Δημοκρατικές Διαδικασίες και ο σχεδιασμός της Τοπικής Ανάπτυξης γινόταν μέσα από Λαϊκές Συνελεύσεις Απολογισμού – Προγραμματισμού.

Είμαστε περήφανοι για αυτό το πετυχημένο παρελθόν, αλλά ανησυχούμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον αυτού του άλλοτε κραταιού κινήματος.

Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ να βλέπει καθημερινά τα συνειδητά λάθη της σημερινής ηγεσίας του και να το οδηγεί μαθηματικά στον αφανισμό του.

Γιατί τι άλλο από συνειδητή πορεία προς τον αφανισμό του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι οι πολιτικά ακατανόητες, άκαιρες και λαθεμένες επιλογές της ηγεσίας όπως:

  1. Να επιχαίρει για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και να παρουσιάζει την ήττα σε νίκη.
  2. Να αποπέμπει και μάλιστα παραμονές εκλογών, τον πρώην πρόεδρο του κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλο, για να προωθήσει πρόσωπα του περιβάλλοντός της.
  3. Να θεωρεί ως ορθές τις πολιτικά λαθεμένες επιλογές της για δήθεν διεύρυνση του κινήματος, όπως τον Θεοδωράκη και τον Θεοχαρόπουλο, οι οποίοι έγιναν  καπνός μόλις τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Την ίδια τακτική είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αντί να στηρίξει το κίνημα στις εκλογές του 2015, έσπευσε να κάνει δικό του κόμμα και όταν πλέον δεν βγήκε ούτε βουλευτής, ο ίδιος έσπευσε να μπει ως κόμμα κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ.
  4. Να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα συνέδριο παρωδία χωρίς εκλογή συνέδρων, μόνο και μόνο για να εδραιώσει την προσωπική της θέση ως αρχηγός.
  5. Να έχει οδηγήσει τις οργανώσεις του κινήματος σε αφάνεια και σε ρόλο «γλάστρας», χωρίς καμία δυνατότητα να παρέμβουν πολιτικά, ώστε να ξαναποκτήσει το ΠΑΣΟΚ  την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα και αποφασιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.
  6. Να μετονομάζει το καθήκον των μελών να ασκούν κριτική στα όργανα του κινήματος, όσο ψηλά και αν βρίσκονται σε «ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ».

Αυτή η ατέλειωτη αλυσίδα των λαθών, πρέπει να προβληματίσει όλους εμάς που αγωνιστήκαμε για το ΠΑΣΟΚ, που ζούμε με εκείνα τα πολιτικά πιστεύω και προσπαθούμε στην ζωή μας να τα κάνουμε πράξη, ώστε να δημιουργηθεί από την βάση των αγνών μελών και φίλων του κινήματος το νέο ΠΑΣΟΚ, της ελπίδας του Λαού μας.

Η σημερινή μας ηγεσία πρέπει να βγει δημόσια και να ζητήσει συγνώμη από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για τα λάθη της και να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο σε εκλογή οργάνων μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, από την βάση μέχρι την κορυφή του κινήματος, μέσα από ένα γνήσια δημοκρατικό συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους, που θα επανακαθορίσει την ιδεολογική ταυτότητα και πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Λαϊκό κίνημα, κρίνοντας αυστηρά και δίκαια με μόνο στόχο να ξαναποκτήσει το ΠΑΣΟΚ την θέση που του αξίζει στην υπηρέτηση του λαού μας.

Βέροια 29/11/2019       

Βλαζάκης Ανδρέας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής