breaking news Νέο

Μιρέλα Ορταντζόγλου στα "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ": «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη»

Μιρέλα Ορταντζόγλου στα

Η Μιρέλα Ορταντζόγλου, Δικηγόρος και μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Βέροιας (εκλεγμένη με την παράταξη "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη" της οποίας ηγείται η Γεωργία Μπατσαρά), ήταν η φιλοξενούμενη της χθεσινής εκπομπής "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης στο "Ράδιο Αιχμή 102,8 Fm" και που μεταδίδεται ιντερνετικά από το site της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia-ver.gr).

• Στην πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη της, μάλιστα, οπως είπε, η Μιρέλα Ορταντζόγλου αναφέρθηκε στο επάγγελμα του Δικηγόρου στην σημερινή εποχη, στην ενεργό παρουσία της στα κοινά με την εκλογή της στο συμβούλιο της Κοινότητας Βέροιας, αλλά και τι προσβλέπει σ' αυτό.

«Από μικρή έλεγα θα ασχοληθώ με την Νομική Επιστήμη και θα σπουδάσω Δικηγόρος. Είμαι χαρούμενη που βλέπω γυναίκες στο Δικηγορικό σώμα και μας εμπιστεύεται πλεον ο κόσμος. Βέβαια, σε ποινικές υποθέσεις οι άνδρες είναι αυτοί που κατ' εξοχήν τις αναλαμβάνουν, κάτι που δείχνει οτι ακόμα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε εμάς τις γυναίκες (χαμόγελα)».

• Η Μιρέλα Ορταντζόγλου ερωτώμενη για το πως αισθάνεται σαν νέος Δικηγόρος σε περίοδο κρίσης, σημείωσε πως «το επάγγελμα του Δικηγόρου ειναι ένα επάγγελμα ανταγωνιστικό, αρκεί και μόνο να δούμε ότι στον τόπο μας υπάρχουν 300 ενεργοί Δικηγόροι. Είναι πολύ δύσκολο ο πελάτης να σε εμπιστευθεί και είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη».

 

«Οι νέοι θα πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά»

• Η 25χρονη απαστράπτουσα Δικηγόρος, όπως ανέφερε, πέρα από το επάγγελμα του Δικηγόρου σκοπεύει να κάνει και ένα μεταπτυχιακό στον τομέα του Εμπορικου και Οικονομικού Δικαίου, ενω μιλώντας για τις πρώτες εντυπώσεις της ως σύμβουλος στην παρούσα θητεία της Κοινότητας Βέροιας, έθεσε «την ανάγκη οι νέοι να συμμετέχουν στα κοινά, φέρνοντας νέες ιδέες, σε μια προσπάθεια να δώσουν νέα πνοή στην κοινωνία. Να πάρουμε, δηλαδή, την κατάσταση στα χέρια μας και όχι να την αφήσουμε σε άλλους, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα "πρέπει" και στα "θέλω των πολιτών".

 

«Εμείς ήρθαμε να προσφέρουμε και να δώσουμε έργο στην κοινωνία της Βέροιας»

• Σ' οτι αφορά, πάντως, την λειτουργία της Κοινότητας Βέροιας, η Μιρέλα Ορταντζόγλου επεσήμανε πως «ήταν ένα όργανο παραγκωνισμένο. Ενα 11μελες όργανο, το οποίο, αν και έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι πράξεις εκτελεστέες, εν τούτοις έχει αρμοδιότητες που δεν πρέπει να παραγκωνίσουμε. Εμείς σαν άτομα που μετέχουμε στην σύνθεση αυτού του οργάνου, ήρθαμε να προσφέρουμε και να δώσουμε έργο στην κοινωνία της Βέροιας».

 

Σκέψεις

• Μάλιστα, η ίδια εξωτερικεύοντας τις δικές της σκέψεις για το πως θα «περπατήσει» αυτό το όργανο, ανέφερε: «Ο Δήμος μας έχει αρκετά μικρά και μεγάλα προβλήματα. Εμεις ας ξεκινήσουμε να επιλύουμε πρώτα τα μικρά και μετά τα μεγάλα προβλήματα. Και εδώ θα έλεγα ότι, με τα 3 θέματα που υπήρχαν στην Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κοινότητας Βέροιας την Πέμπτη το απόγευμα, φάνηκε ο χαρακτήρας του οργάνου».

• Η Μιρέλα Ορταντζόγλου δεν έμεινε μόνο σ' αυτές τις σκέψεις, αλλά κατέθεσε και μια σειρά απο προτάσεις, όπως την δημιουργία κτιρίου επίλυσης προβλημάτων όπου μ΄έναν 5ψηφιο αριθμό στον οποίο θα επικοινωνούν οι Δημότες θα μπορούν να λύνονται προβλήματα τους, την δημιουργία πάρκινγκ στην πόλη, αλλά και μία εφαρμογή ΑΡ με την οποία θα μπαίνει ο καθένας και θα βλέπει που υπάρχει πάρκινγκ, την επιβολή προστίμων σ' όσους παρκάρουν πάνω σε θέσεις ΑμΕΑ.

• Κοντά σ' ολα αυτά, η Μιρέλα Ορταντζόγλου έθεσε και το «να επιστρατεύσουμε το φιλότιμο των πολιτών και να τους πούμε ότι την πρώτη φορά τα πρόστιμα σας τα χαρίζουμε, την δεύτερη όχι, έτσι ώστε να αποφεύγεται η παραβατικότητα».

• Η ίδια προσέθεσε ακόμα οτι «ο Δήμος θα πρέπει να αναβαθμίσει το site του, αλλά συνάμα και η Τοπική Κοινότητα Βέροιας να προχωρήσει στη δημιουργία δικού της site».

 

«Να υλοποιήσει στον μεγαλύτερο βαθμό οτι έχει εξαγγείλει η νέα κυβέρνηηση»

• Η Μιρέλα Ορταντζόγλου ρωτήθηκε και για το πως βλέπει την πολιτική ζωή του τοπου. «Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με την πολιτική, παρά τώρα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εύχομαι, όμως, η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπορέσει να υλοποιησει στο μεγαλύτερο βαθμο ό,τι έχει εξαγγείλει», είπε.

• Επιπλέον, η νεαρή Δικηγόρος απευθυνόμενη στα νέα παιδιά, ζήτησε από αυτά «να μην παρατάνε τα όνειρα και τις ελπίδες τους», ενω σ' οτι αφορά τον Δήμο Βέροιας «να τον αναπτύξουμε και να τον προβάλλουμε σ' όλο τον κόσμο».

• Τέλος, για αν η ίδια σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για Δημοτική Σύμβουλος στις επόμενες εκλογες ξεκαθάρισε πως «είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Εγώ θέλω τώρα να εστιάσω στο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε στην Κοινότητα Βέροιας και μετά βλέπουμε...»

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής