breaking news Νέο

Ο... γολγοθάς του Κώστα Αμανατίδη

 Ο... γολγοθάς του Κώστα Αμανατίδη

Δεν έχει τέλος ο... γολγοθάς τον οποίο βιώνει ο 53χρονος Κώστας Αμανατίδης από την Ν. Νικομήδεια, ο οποίος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο πριν από λίγα χρόνια για την τιμητική διάκριση που έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωτότοκος αριστούχος γιος του Δημήτρης, μαθητής της - τότε - Γ' Λυκείου Μακροχωρίου, που επασχε από Μυοπάθεια τύπου DYCHENNE - TETΡΑΠΛΗΓΙΑ με ποσοστό αναπηρίας 90% και που από τον Νοέμβριο του 2016 δεν βρίσκεται στη ζωή.

Τώρα, ο Κώστας Αμανατίδης μεγαλώνοντας τον έτερο γιο του, τον 18χρονο Άνθιμο, με απόλυτη στοργή και πιστή αφοσίωση, που πάσχει από την ίδια ασθένεια (!!), βιώνει άλλη μία... απίστευτη ιστορία!

«Στις 20 Μαΐου 2019 μας κοινοποιήθηκε από την Στρατολογική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα 2ο ότι θα πρέπει να προσέλθουμε άμεσα σε υποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ, προκειμένου να καταθέσουμε Δελτίο απογραφής το συντομότερο δυνατό, προσκομίζοντας το Δελτίο ταυτότητας του γιου μου Άνθιμου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ηλεκτρονική διεύθυνση. Κάτι το οποίο πράξαμε άμεσα, δια της δικηγόρου μας κ. Βασιλικής Χρυσάνη, καταθέτοντας τα στο ΚΕΠ.

Κατόπιν από την ιδια Υπηρεσία και στις 3 Ιουνίου 2019 μας έρχεται ένα χαρτί, το οποιο, μας ενημερώνει αυτολεξεί πως... σας γνωρίζουμε οτι κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του (α) σχετικού σας επιβλήθηκε μηνιάια πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης Δελτίου Απογραφής. Η παραπάνω πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, εφόσον το επιθυμείτε, είναι δυνατόν: α. Να εξαγορασθεί: Μετά την επιβολή της και πριν από την εκπλήρωση της, βάση σημειώσεως, η Στρατολογική σας Υπηρεσία. Το χρηματικό ποσό ανέρχεται σήμερα σε ενενήντα ευρώ (90,00 Ε) για κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης. Β. Να αρθεί: εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτερης βίας, οποιοτεδήποτε πριν από την οριστική του απόλυση, με την υποβολή στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Κατόπιν τούτου πήγα στο ΚΕΠ και κατέθεσα και πάλι τα χαρτιά του γιου για να φύγουν στην Στρατολογική Υπηρεσία.

Και ερχόμαστε στις 7 Νοεμβρίου 2019, όπου παραλαμβάνουμε ένα νέο έγγραφο από την Στρατολογική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας με το οποίο και γίνεται παραπομπή για εξέταση και κρίση της σωματικής του ικανότητας του στρατεύσιμου γιου μου Άνθιμου Αμανατίδη, ο οποίος με την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής δήλωσε ότι πάσχει από την ασθένεια που περιγράφεται στα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ακόμα πως η Επιτροπή Απαλλαγών Γ' Σώματος Στρατού παρακαλείται για την έκδοση και αποστολή στην Υπηρεσία μας σχετικής γνωμάτευσης εντός πενθήμερου από την εξέταση του ή για την επιστροφή της αλληλογραφίας στην Υπηρεσία μας σε περίπτωση μη παρουσίασης του παραπεμπόμενου μεσα στην καθορισμένη προθεσμία. Επισημαίνεται ότι η αλληλογραφία θα πρέπει να διακινηθεί αποκλειστικά με υπηρεσιακό τρόπο. Ακόμα, γίνεται αναφορά στο έγγραφο, στον παραπεμπόμενο στον οποιο κοινοποιείται το παρόν γνωρίζονται τα ακόλουθα: α. Είστε υποχρεωμένος να παρουσιαστείτε στην παραπάνω Επιτροπή εντός μηνός από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος εγγράφου, δηλαδή μέχρι 9/10/2019. β. Έδρα Επιτροπής Θεσσαλονίκη. Ημέρες και ώρες συνεδριάσεων: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 07.30-13.00. γ. Πριν την παρουσίαση σας και για την εξυπηρέτηση σας θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση σας με την Επιτροπή Απαλλαγών, ανέφερε ο Κώστας Αμανατίδης, τον οποίο επισκεφθήκαμε στο σπίτι του. Και συνέχισε: «Και φθάνουμε στις 13 Νοεμβρίου 2019 όπου μας επιδίδεται από το Φρουραρχείο Βεροίας, Ναούσης και Αλεξανδρείας Ιατρική Γνωμάτευση.

Στην οποία αναφέρεται ότι η Υγειονομική Επιτροπη του Φρουραρχείου Β.Ν. & Α. συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στο Φρουραρχείο Β.Ν. & Α. ύστερα απο σχετική αίτηση του Στρμου Αμανατίδη Άνθιμου του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, τον οποίο εξέτασε και αφού έλαβε υποψη συμβουλευτικά τη σχετική γνωμάτευση του ΣΤΕΠ Βεροίας και την Γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας του ΚΕΠΑ με αριθμ. Επιτροπής 09905/2017/2485 και μετά από έλεγχο. Γνωματεύει ότι ο παραπάνω πάσχει από Μυοπάθεια τύπου DYCHENNE - Τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 90% εφ όρου ζωής. Δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί και να μεταβεί στην Επιτροπή Απαλλαγών του ΓΣΣ».

Για τον Κώστα Αμανατίδη, μετά από όλη αυτή την ιστορία, αυτό που έχει νόημα και σημασία από δω και πέρα είναι το «να μπορέσω να είμαι όσο πιο κοντά (και) σ' αυτό το παιδί μου και να του προσφέρω το καλύτερο δυνατό, ώστε να ζήσει όπως πρέπει το υπόλοιπο της ζωής του...»

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής