breaking news Νέο

«Τέσσερα και Ένα Κείμενα για τον Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλο», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Τέσσερα και Ένα Κείμενα για τον Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλο», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Ποιητής Γιώργος Γώτης στην Συλλογή Δοκιμίων του «Τέσσερα και Ένα Κείμενα για τον Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλο» (Εκδ. Γαβριηλίδης, Αθήνα Πρωτοχρονιά 2016, Αναμνηστική Έκδοση), διεισδύει στο Έργο του διακεκριμένου Διηγηματογράφου και Δοκιμιογράφου Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου.

Ο Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος γεννήθηκε το 1930 στον Πύργο Ηλείας. Υπήρξε Στρατιωτικός Ιατρός ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με την Λογοτεχνία. Το Πεζογραφικό Έργο του, κατατάσσεται στην Μεταπολεμική Ελληνική Λογοτεχνία, και διακρίνεται για την λιτότητα του λόγου, την λεπτή ειρωνεία και την τρυφερή νοσταλγία για την νιότη.

Στα Κείμενά του, ο Γ. Γώτης, επιχειρεί την ανάδειξη του συνολικού έργου του Η. Χ. Παπαδημητρακόπουλου. Συγκεκριμένα, ασχολείται με τις αρχές του πεζογραφικού έργου του Η. Χ. Π., τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των διηγημάτων του, τον γενέθλιο τόπο, αλλά και τους τόπους που τον σημάδεψαν (ανάμεσά τους και την δική μας Νάουσα), καθώς και τα κοινά στοιχεία του Η. Χ. Π. με τον Α. Καρκαβίτσα. Πρόκειται για μία εξόχως διεισδυτική ματιά, όπου ο Ποιητής συναντά τον Πεζογράφο στο ιδανικό πνευματικό πεδίο.

 

Δ.Ι.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής