breaking news Νέο

Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας : Εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης του ΥΠΑΑΤ για deminimis και αποζημιώσεις

 Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας : Εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης του ΥΠΑΑΤ για deminimis και αποζημιώσεις

Λήγει σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η τριήμερη προθεσμία, που είχε δοθεί στην κυβέρνηση, για να ανακοινώσει τη στρεμματική ενίσχυση, μέσω deminimis - πρόγραμμα ήσσονος σημασίας και τα ποσά σε νεκταρίνια και ροδάκινα, μετά την απόφαση που είχε ληφθεί στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, στο πρώην Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου, στο Μακροχώρι.

«Είμαστε σε αναμονή της απόφασης αυτής που λάβαμε, για να δούμε αν η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοίνωση για τη στρεμματική ενίσχυση (deminimis) και τα ποσά ανά στρέμμα, που θα ανταποκρίνονται φυσικά στην απώλεια εισοδήματος που έχουμε υποστεί», ανέφερε με χθεσινές δηλώσεις του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Χρήστος Βοργιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Και συμπλήρωσε : «Σε περίπτωση δε, που δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση, τότε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις. Είναι ένα μέτρο πίεσης, το οποίο, όσο κι αν έχουμε μπροστά μας Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση των αγροτών ροδακινοκαλλιεργητών γίνεται όλο και πιο δύσκολη...».

 

Συνάντηση

Μάλιστα, ο Χρήστος Βοργιάδης έκανε γνωστό πως σήμερα το βράδυ πρόκειται να υπάρξει συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας το Εργατικό Κέντρο Βέροιας - Αλεξάνδρειας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας, στην οποία και θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων, εφ’ όσον βέβαια δεν υπάρξει ικανοποιητική λύση από την κυβέρνηση πάνω στο εν λόγω θέμα.

Πάντως ο Χρήστος Βοργιάδης, όπως επεσήμανε σε επικοινωνία που είχε με το βουλευτή Τάσο Μπαρτζώκα, τον ενημέρωσε πως ο ίδιος έχει λάβει τη διαβεβαίωση του ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη, σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ τους, πως θα δοθεί στρεμματική ενίσχυση με deminimis.

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής