breaking news Νέο

Μ. Βορίδης : «Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων αγροτών του ΕΦΚΑ»

Μ. Βορίδης : «Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων αγροτών του ΕΦΚΑ»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη δημιουργεί σε πρώτο χρόνο 54 σημεία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων αγροτών από 7 περιφερειακά σημεία που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

 

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η εξυπηρέτηση 487.780 αγροτών και 153.806 προστατευόμενων μελών τους, οι οποίοι αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να μετακινηθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.


Στόχος της Κυβέρνησης είναι τα 54 σημεία εξυπηρέτησης που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από το πρώτο τετράμηνο του 2020, να αυξηθούν σε 119.


Μάλιστα, εντός του Ιανουαρίου 2020 θα αποκεντρωθούν από την Αθήνα και οι αρμοδιότητες των παροχών (επιδόματα, έξοδα κηδείας, κ.λπ.), με αποτέλεσμα τον εξορθολογισμό και τη δραστική μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της επεξεργασίας των σχετικών αιτημάτων.


Η δράση ολοκληρώνεται μέσα στον Απρίλιο του 2020 σε όλη την επικράτεια με τη σταδιακή διάθεση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ. Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης για τη πλειοψηφία των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται καμία μετακίνηση.


Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, «με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών και των οικογενειών τους, μειώνεται το κόστος των μετακινήσεων τους και διασφαλίζεται η σταδιακή μετάβαση τους στη νέα εποχή. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι η μέριμνα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της και αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά της».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής