breaking news Νέο

Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!

  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!
  • Γιορτινή Ημαθία και όχι μόνο!

Στο διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Διονύση Διαμαντόπουλο, έψαλλαν τα κάλαντα οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Βέροιας. «Μελωδικές οι ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Καλά Χριστούγεννα, με υγεία σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους», αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος. Ευχόμαστε να τα ακούσει και του χρόνου, έστω και ως...συνταξιούχος!

 

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην αγορά της Βέροιας, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γεμάτα τα πεζοδρόμια από ντόπιους, αλλά και επισκέπτες, ενώ χαρακτηριστικό το ενσταντανέ της φωτογραφίας μας με το υπόγειο πάρκινγκ να κλείνει, λόγω... πληρότητας! Ευχές αντίστοιχο sold out να κάνουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες μας σε όλη τη γιορτινή περίοδο.

 

«Τείνει να γίνει παράδοση! Όπου και να είμαι, τα παιδιά της ΚΝΕ έρχονται πάντα, να μου πουν τα «αγωνιστικά» κάλαντα...». Δεν ξέρουμε αν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, άκουσε και τον...εξάψαλμο από τα νεαρά μέλη του ΚΚΕ, το σίγουρο είναι ότι τη γιορτινή περίοδο η πολιτική «εκεχειρία» είναι απαραίτητη.

 

Πρωτοχρονιάτικα, ποντιακά, κάλαντα άκουσε το πρωί της Δευτέρας, 30 Δεκέμβρη, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Επισκοπής Νάουσας. Ο κ. Καλαϊτζίδης μάλιστα ζήτησε και δεύτερο τραγούδι. Πόντιος γαρ!

 

Το δρώμενο «λιγουτσάρηδες» αναβίωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο σύλλογος Βλάχων Βέροιας. Με τις μάσκες που φέρουν τη μορφή ζώων και τις κουδούνες, έδωσαν ζωή σε ένα αρχέγονο έθιμο. Και του χρόνου!

 

Το δικό του, γιορτινό, τόνο δίνει στην πόλη το τρενάκι του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου. Δεκάδες είναι οι μικροί και οι μεγάλοι, που σχηματίζουν ουρές για μια βόλτα, έστω και αν κάνει κρύο!

 

Καταδρομικά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που δέχθηκε από άνδρες της τοπικής Β΄ΜΚΔ, ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας. Τα οποία περιείχαν και μπόλικο...κεμεντζέ και το κλασικό πλέον «ήρθανε τα Χριστούγεννα, ήρθαν οι λοκατζήδες, ελάτε να θαυμάσετε κυρίες, δεσποινίδες»!

 

Στην Αλεξάνδρεια ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης άκουσε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από στρατεύσιμους του τοπικού 3ου ΤΕΑΣ. Συνοδεία κιθάρας, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία μας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής