breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ποδαρικό με εκπλήξεις

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Ποδαρικό με εκπλήξεις

Μικροεκπλήξεις περιλάμβανε η πρώτη αγωνιστική της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας του 2020 με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας να αποκτά διαφορά επτά βαθμών από τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου που τον ακολουθεί γεγονός που σημαίνει ότι αν σήμερα ολοκληρώνονταν το πρωτάθλημα δεν θα διεξάγονταν πλεϊ οφ και η ομάδα της Αλεξάνδρειας θα κατακτούσε τον τίτλο από την κανονική διάρκεια. Από κει και πέρα και καθώς το Πλατύ σκόνταψε στο γήπεδο της Ραχιάς (0-0 με την Α.Ε. Ποντίων) ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που νίκησε 3-0 τον Αχιλλέα Νάουσας τον προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα και βρέθηκε στην τετράδα των πλεϊ οφ, εφόσον φυσικά διεξαχθούν.

Αυτές ήταν οι δύο πιο σημαντικές μεταβολές, που έφερε η πρώτη αγωνιστική του 2020 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Όσον αφορά την μάχη της παραμονής σημαντική νίκη πήραν η Χαρίεσσα επί του ΠΑΟ Κουλούρας και η Θύελλα Σταυρού επίσης στο γήπεδό της με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Νάουσας, ενώ επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί ο βαθμός της ισοπαλίας για τον Άρη Παλαιοχωρίου και την Α.Ε. Ποντίων με αντιπάλους δύο ομάδες, τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, που διεκδικούν την συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ και μέσα από αυτά, επαναλαμβάνουμε εφόσον τελικά διεξαχθούν στην κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα η ισοπαλία του Μακροχωρίου στον Τριπόταμο με αντίπαλο τον τοπικό Αστέρα, με τον τρόπο που ήρθε (προηγήθηκε με 0-2) μόνο σαν επιτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής του 2020.

ΝΑΟΥΣΑ – ΚΟΠΑΝΟΣ 3-0: Πραγματοποιώντας καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση ο ΦΑΣ Νάουσας νίκησε στην έδρα του με 3-0 τον ΓΑΣ Κοπανού και έκανε με το δεξί ποδαρικό για το 2020. Ο ΦΑΣ που μπήκε «φορτσάτος» στο παιχνίδι αφού σε δύο τρεις περιπτώσεις σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Κοπανού Κασαπίδη τελικά άνοιξε το σκορ στο 28' με κοντινή κεφαλιά του Περηφανόπουλου. Στο 40' η Νάουσα είχε την ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά της όμως το πέναλτι που κέρδισε ο Σοφιανίδης (ανατροπή) και εκτέλεσε ο Ντέλλας απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κασαπίδης.

Τελικά ο υψηλόσωμος επιθετικός της γηπεδούχου ομάδας πήρε το αίμα του πίσω στο 73' με κοντινό πλασέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λούρης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Νησελίτης – Γκόγκας).

ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΜΕΛΙΚΗ 4-1: Άνετη και δίκαιη η νίκη του πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΟΚ επί του Φιλίππου Μελίκης που σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Ροδοχωρίου του έδωσε αέρα επτά βαθμών από τον δεύτερο, μια διαφορά που αν διατηρηθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα του δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή και δεν θα χρειαστεί να μπει στην διαδικασία των πλεϊ οφ.

Ο ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα προηγήθηκε στο 21' με τον Γιώργο Κίτσα για να κλείσει το ημίχρονο με 3-0 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι όπως ήδη αναφέραμε με 4-1. Για την ομάδα της Αλεξάνδρειας εκτός από τον Γιώργο Κίτσα που πέτυχε δύο γκολ (21' και 35') σκόραραν και οι Θεοδώρου Χρ. (44'), Λαδάς (88') ενώ για τη Μελίκη ο Μανωλόπουλος (53').

Διαιτητής ο Δεληζήσης (Λαμπιανίδης – Βασιλειάδης) από την ΕΠΣ Κοζάνης.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. 3-0: Με νίκη έκανε ποδαρικό στον πάγκο του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας ο Τάκης Τσακαλίδης και μάλιστα επί ενός ανταγωνιστικού αντιπάλου, όπως παρουσιάζεται φέτος ο Αχιλλέας Νάουσας.

Η ομάδα της Αγίας Μαρίνας δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς το 1-0 έγινε στο 60' με τον Αργυρόπουλο. Ο νεοαποκτηθής Καραγιάννης έκανε το 2-0, για να κλείσει στο 90' το σκορ ο Σταύρος Κελεσίδης με σουτ «φωτοβολίδα», που είχε μπει στο παιχνίδι αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα.

Διαιτητής ο Ιασωνίδης (Τράντος – Χαλατζιούκας).

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ – ΠΛΑΤΥ 0-0: Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι της Α.Ε. Ποντίων με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ραχιάς.

Η γηπεδούχος ομάδα με πολύ καλή αμυντική τακτική έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που διαθέτει εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς κινδύνεψε ελάχιστα και κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην εστία της.

Διαιτητής ο Κελεσίδης (Χριστοδούλου – Ζαχαριάδης).

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑ 2-1: Αφού προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο 45λεπτο με γκολ του Παπαδόπουλου (20') και του Θυμιόπουλου (31') η Θύελλα Σταυρού νίκησε τελικά στο γήπεδό της με 2-1 τον Ολυμπιακό Νάουσας και βελτίωσε την βαθμολογική της θέση.

Το γκολ του Ολυμπιακού Νάουσας ο Βαρβέρης στο 90'.

ΡΟΔΟΧΩΡΙ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 1-1: Απροσδόκητη απώλεια βαθμών στην έδρα του υπέστη ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, με αντίπαλο τον Άρη Παλαιοχωρίου, γεγονός που άνοιξε επικίνδυνα την ψαλίδα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Η ομάδα του Ροδοχωρίου από το ξεκίνημα του αγώνα δυσκολεύονταν να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Άρη Παλαιχωρίου, ο οποίος μάλιστα σε μια από τις αντεπιθέσεις του στο 74' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να προηγηθεί στο σκορ με τον Μιχαηλίδη Αρ.

Το Ροδοχώρι μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε ακόμη περισσότερο. Όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 84' με τον Χρήστο Μπρέγκου.

Διαιτητής του αγώνα ο Γαβράς (Τσιουγγαρής – Αργυρίου) που στο 90' απέβαλε τον Ρίσσου.

ΧΑΡΙΕΣΣΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΑ 2-1: Με ένα γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα η Α.Ε. Χαρίεσσας νίκησε στο γήπεδό της με 2-1 τον ΠΑΟ Κουλούρας και ξέφυγε από το γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στα πλεϊ άουτ.

Το σκορ για την μετέπειτα νικήτρια άνοιξε στο 23' ο Λύτης και το γκολ αυτό χώριζε τις δύο ομάδες στο Α' ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Κουλούρα ισοφάρισε με τον Τερμιτζόγλου (75') όμως η γηπεδούχος ομάδα με γκολ που πέτυχε στο 88' ο Φραγγής πήρε την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Διαιτητής ο κ. Παρασίου (Γκαλαϊτζης – Ζουρνατζίδης).

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 2-2: Παρότι προηγήθηκε με 0-2 η ομάδα του Μακροχωριου τελικά δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης στο γήπεδο του Τριποτάμου, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι το Μακροχώρι από το 75' αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Τάσο για μια αψιμαχία που είχε με τον Ισλάμι, που επίσης είδε την κόκκινη κάρτα, όμως ήδη είχε αποσυρθεί από τον αγώνα με αποτέλεσμα η ομάδα του να συνεχίσει να αγωνίζεται με 11 ποδοσφαιριστές.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Μπέκας – Σαμαράς).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής