breaking news Νέο

Έργα του αείμνηστου συμπατριώτη μας Μάκη Βαρλάμη για φιλανθρωπικό σκοπό

  • Έργα του αείμνηστου συμπατριώτη μας Μάκη Βαρλάμη για φιλανθρωπικό σκοπό
  • Έργα του αείμνηστου συμπατριώτη μας Μάκη Βαρλάμη για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινίασαν την πρωτότυπη έκθεση του αείμνηστου Μάκη Βαρλάμη «ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία Έκθεση…για καλό σκοπό, αφού από τα έσοδα ενισχύεται το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ο δήμαρχος, δίνοντας το καλό παράδειγμα διάλεξε και αγόρασε το πρώτο έργο από τη συλλογή του Βαρλάμη «ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν αυθεντικά έργα του Βαρλάμη, αφού ο Ι.Σ.Θ. εξασφάλισε την πολύ ειδική τιμή των 300 € λόγω της ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

 «Ο Βαρλάμης με το έργο του αυτό μου θυμίζει τον Βόλφαγκ Αμαντέους Μότσαρτ γιατί και αυτός ήθελε η τέχνη του να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενώ ο υπουργός εξήρε το κοινωνικό έργο της τέχνης του Βαρλάμη, αναφέροντας το πρόσφατο παράδειγμα της έκθεσης για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. κος Νικόλαος Νίτσας πρότεινε σε όλους τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ και ο ίδιος επέλεξε έργα από τη φημισμένη συλλογή του Βαρλάμη για το Μεγαλέξανδρο.

Από την πλευρά του Ελληνικού Χωριού η αντιπρόεδρος κα Ελένη Δανιηλίδου ευχαρίστησε τον Ι.Σ.Θ. και τους ανθρώπους του Βαρλάμη για την προσφορά τους, ενώ δεν παρέλειψε και αυτή να δώσει το παράδειγμα, επιλέγοντας ένα από τα έργα της συλλογής.

 

 

Τίτλοι φωτογραφιών

Φωτ. 1. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με το έργο που επέλεξε μαζί με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαο Νίτσα και τον επιμελητή της έκθεσης Παύλο Τροχόπουλο.

Φωτ. 2. 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων/νος Ζέρβας, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο επιμελητής της έκθεσης Παύλος Τροχόπουλος στα εγκαίνια της έκθεσης.


Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής