breaking news Νέο

Football League : Ρευστή η κατάσταση στην κορυφή

Football League : Ρευστή η κατάσταση στην κορυφή

Όπου νάναι μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της  Football League, καθώς απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του, με τη ΒΕΡΟΙΑ να βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μία θέση που οδηγεί στην Super League 2, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την ομάδα που την ακολουθεί, τον Ιωνικό και τρεις από τα Τρίκαλα που προπορεύονται.

Η διαφορά των δύο βαθμών από τον Ιωνικό βέβαια θα μπορούσε την προηγούμενη αγωνιστική να μετατραπεί σε διαφορά ασφαλείας αν η ΒΕΡΟΙΑ δεν σκόνταφτε στην Τρίγλια, όμως έστω και έτσι παραμένει στην δεύτερη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αρκεί να καταφέρει να διατηρηθεί σ' αυτήν μέχρι τέλους του πρωταθλήματος.

Όπως ήδη αναφέραμε απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι μνηστήρες που διεκδικούν τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις είναι πολλοί.

Από την 2η θέση στην οποία, όπως ήδη αναφέραμε βρίσκεται η ΒΕΡΟΙΑ μέχρι και την 8η στην οποία βρίσκεται η Ιεράπετρα η διαφορά είναι μόλις 6 βαθμοί. Και συγκεκριμένα η ΒΕΡΟΙΑ έχει 29 βαθμούς, 27 έχει ο Ιωνικός, 25 ο Διαγόρας και η Νίκη Βόλου, αλλά και ο Σαββατιάτικος αντίπαλος της η Καβάλα,  24 έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και 23 η Ιεράπετρα.

Ο ανταγωνισμός λοιπόν όπως γίνεται αντιληπτό για τα δύο εισιτήρια της ανόδου είναι μεγάλος και οι μικρές βαθμολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των οκτώ αυτή τη στιγμή, διεκδικητών και των δύο προνομιούχων θέσεων φανερώνει αυτό που επανειλημμένα έχει ειπωθεί. Οι διαφορές δυναμικότητας μεταξύ όλων των ομάδων της Football League είναι μικρές και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Η ΒΕΡΟΙΑ το Σάββατο όπως ήδη αναφέραμε αντιμετωπίζει την Καβάλα από την οποία στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 1-0. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Στο παιχνίδι με την Καβάλα θα βρει απέναντί της έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι πριν λίγες ημέρες φορούσε την φανέλα της, τον Σκαθαρούδη, ο οποίος μάλιστα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα βρίσκονταν στο βασικό σχήμα της ενδεκάδας (είχε γίνει αλλαγή στο 56' από τον Σιμόνι).

Από τα δέκα παιχνίδια που της απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τα πέντε η ΒΕΡΟΙΑ θα τα δώσει στην έδρα της, το Δημοτικό Στάδιο της πόλης και τα υπόλοιπα πέντε μακριά από αυτό.

Συγκεκριμένα στην έδρα της παίζει το Σάββατο με την Καβάλα, με τα Τρίκαλα, την Ιεράπετρα, τον Ιάλυσο και τον Ιωνικό, ενώ εκτός έδρας με τον Ασπρόπυργο, τον Θεσπρωτό, το Αιγάλεω, την Καλαμάτα και την Νίκη Βόλου.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα τέσσερα από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της ΒΕΡΟΙΑΣ είναι με ομάδες που διεκδικούν την άνοδό τους στην Super League 2, ενώ ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τους πέντε εκτός έδρας αγώνες που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις είναι με αντιπάλους που διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία και μόνο ο ένας με ομάδα που διεκδικεί την άνοδό της.

Βέβαια καθώς οι διαφορές, βαθμολογικές και αγωνιστικές, μεταξύ των ομάδων είναι μικρές και η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα παραμένει ρευστή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, δίχως τον κίνδυνο να διαψευσθεί πως θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα και ποιά θα είναι τα δεδομένα τις επόμενες αγωνιστικές.

Κανένα λοιπόν παιχνίδι δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα ότι θα είναι πιο εύκολο από κάποιο άλλο.

 

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Μπήκαμε στο τελευταίο 10ήμερο της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και οι ομάδες της Football League έχουν ήδη ανακοινώσει τις πρώτες κινήσεις και αυτό, η ενίσχυση των ομάδων δηλαδή είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει κάποια από τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.

Η ΒΕΡΟΙΑ όπως είναι γνωστό ανακοίνωσε ήδη δύο προσθήκες στο έμψυχο υλικό της. Ο λόγος για τον 25χρονο επιθετικό Καραγιάννη που ήδη πήρε χρόνο συμμετοχής την περασμένη αγωνιστική στην Τρίγλια και τον επίσης 25χρονο υψηλόσωμο τερματοφύλακα Πολίτη, ενώ από ημέρα σε ημέρα αναμένεται και η ανακοίνωση της απόκτησης του 36χρονου πλέον δεξιού οπισθοφύλακα Νίκου Γεωργιάδη (θα πρέπει προηγουμένως και τυπικά να μείνει ελεύθερος από τον Απόλλωνα Πόντου στον οποίο αγωνίζονταν).

Όσον αφορά την ενίσχυση των υπολοίπων ομάδων, η Καβάλα όπως ήδη αναφέραμε απέκτησε τον Σκαθαρούδη που έμεινε ελεύθερος από την ΒΕΡΟΙΑ, ο Ιωνικός πήρε τον 25χρονο μέσο Νίκο Κρητικό από την Κέρκυρα, όπως και τον 29χρονο Στέφανο Βουκμίροβιτς από την Καλαμάτα επιτελικό μέσο.

Το Αιγάλεω απέκτησε τον 37χρονο φόρ Ισμαέλ Μπλάνκο, με σπουδαίο πέρασμα από την ΑΕΚ.

Η Νίκη Βόλου απέκτησε τον 27χρονο Κώστα Κάρδαρη, που έχει φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου και τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του ήταν η Εξέλσιορ ομάδα της Reunion Premier League.

Η Τρίγλια ήδη έχει αγωνιστεί, η ΒΕΡΟΙΑ ενισχύθηκε με τον Θωμά Ναζλίδη και τον Παπαστεργιανό, παλιούς γνώριμους στους Βεροιώτες φιλάθλους.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ

Οι αλλαγές στους πάγκους των ομάδων της Football League συνεχίζονται με την Καλαμάτα και τον Ολυμπιακό Βόλου να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Η Καλαμάτα συγκεκριμένα απέλυσε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν Βασίλη Βούζα, (ενδιάμεσα είχε προσληφθεί ο Σάκης Θεοδοσιάδης που έχει αποχωρήσει από την ΒΕΡΟΙΑ) και στον πάγκο της πλέον κάθεται ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ διαπραγματεύεται και την απόκτηση του Βουό που έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του ΟΦΗ και της Λαμίας.

Στον πάγκο του Ιωνικού θα κάθεται πλέον ο Απόστολος Χαραλαμπίδης που αντικατέστησε τον Δημήτρη Αρναούτη που αποχώρησε.

Νέα αλλαγή και στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου με τον Λεωνίδα Βόκολο να αντικαθιστά τον Σούλη Παπαδόπουλο που είχε αναλάβει πρόσφατα. Τεχνικός Διευθυντής των ερυθρόλευκων του Βόλου ένας παλιός γνώριμος της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Ηλίας Σολάκης.

Και έπεται συνέχεια...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής