breaking news Νέο

Τα αρειανά αισθήματα της κ. Σακελλαροπούλου, αλλά και ο αριθμός 13 που την ακολουθεί κατά πόδας...

Τα αρειανά αισθήματα της κ. Σακελλαροπούλου, αλλά και ο αριθμός 13 που την ακολουθεί κατά πόδας...

Για τη συλλογική προτίμηση της νέας προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, μάθαμε (Άρης Θεσσαλονίκης), αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι και προληπτική, όμως ο αριθμός 13 δείχνει να την ακολουθεί κατά πόδας. Και πως «τεκμηριώνεται» αυτό; Για το ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η 13η πρόεδρος της Δημοκρατίας (8η από τη Μεταπολίτευση) και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο. Η δε ορκωμοσία της νέας προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής, αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του κ. Παυλόπουλου. Και πότε λέτε ότι θα γίνει αυτή; Μα, στις... 13 Μαρτίου και μάλιστα ημέρα Παρασκευή! Δηλαδή, όπως λέμε, Παρασκευή και 13!

Τώρα, αν αυτό είναι καλός ή κακός οιωνός, σύμφωνα με τους προληπτικούς, ευχής έργον είναι να αποδειχθεί καλός οιωνός, την ώρα που τα εθνικά μας θέματα είναι σε μια έξαρση και οι στιγμές που διανύουμε ως χώρα κρίσιμες.

Και μιας και ο λόγος για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα αυτό. Όπως και το ότι η πρώτη πρόεδρος που γίνεται αποδεκτή από τρία κόμματα της βουλής (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ.). Μάλιστα, εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, υπερβαίνοντας κατά πολύ την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος (200 ψήφοι), την οποία και προβλέπει το πρόσφατα αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής