breaking news Νέο

Football League : Από την αποθέωση, στο ανάθεμα

Football League : Από την αποθέωση, στο ανάθεμα

Διανύουμε τις τελευταίες έξι αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Football League και η ΒΕΡΟΙΑ έχει χάσει τον τίτλο του φαβορί της ανόδου στη Super League 2. Στην πραγματικότητα βέβαια ουδέποτε, με εξαίρεση ίσως το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκονταν στην δεύτερη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα και είχε αποκτήσει μια ασφαλή διαφορά από τις ομάδες που την ακολουθούσαν, υπήρξε φαβορί. Απλά ήταν μια από τις ομάδες που διεκδικούσαν ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου.

Η παρουσία όμως στα κοινά της ομάδας μιας διοίκησης εύρωστης οικονομικά, για τα δεδομένα της ΒΕΡΟΙΑΣ, που εγγυώνταν συνέπεια στις οικονομικές της υποχρεώσεις, ύστερα από όσα είχε προκαλέσει το καταστροφικό πέρασμα του Θόδωρου Καρυπίδη, δημιούργησε όπως αποδεικνύεται, μεγαλύτερες προσδοκίες και υπέρμετρη αισιοδοξία, όχι μόνο στους φιλάθλους, αλλά και στους εκπροσώπους του τύπου. Και πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης, πριν δούμε την ομάδα, πριν μάθουμε τους αντιπάλους, από τον Ιούλιο ακόμη, την βαπτίσαμε φαβορί!!! Μόνο και μόνο επειδή υπήρχε μια νοικοκυρεμένη και φερέγγυα διοίκηση και μια βαριά φανέλα με μεγάλη ιστορία. Μας ξέφευγε το γεγονός ότι κι άλλες ομάδες, που αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα της Football League, κουβαλάνε μια εξίσου σημαντική ιστορία και μπορεί κι αυτές να διαθέτουν φερέγγυα και εύρωστη, όπως η ΒΕΡΟΙΑ, οικονομικά διοίκηση.

Βλέπετε ο χαρακτηρισμός του φαβορί για την άνοδο, στην επόμενη κατηγορία «έτρεφε» τον πληγωμένο μας εγωισμό ύστερα μάλιστα από όσα είχε προκαλέσει στην ομάδα το καταστρεπτικό πέρασμα του Θόδωρου Καρυπίδη και ακούγονταν ευχάριστα και στα αυτιά των φιλάθλων.

Ήρθαν τα φιλικά του καλοκαιριού και στη συνέχεια οι πρώτοι επίσημοι αγώνες της σεζόν και οι προπονητές των ομάδων που αντιμετώπιζαν την ΒΕΡΟΙΑ, που είχαν διαβάσει και είχαν ακούσει, για το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και την βασίλισσα που ετοιμάζεται να ξανακαθίσει στον θρόνο της, από ευγένεια, ή ακόμη επειδή πράγματι το πίστευαν, όλοι ανεξαιρέτως την έχριζαν φαβορί για την άνοδο, δίχως και αυτοί να έχουν πλήρη εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.

Παίρναμε στη συνέχεια τις δηλώσεις των προπονητών εμείς οι εκπρόσωποι του τύπου, τις κάναμε σημαία, για να την ανεμίσουμε στο πρόσωπο των άλλων ομάδων, που κάποιες από αυτές είχαν τον ίδιο στόχο με τη ΒΕΡΟΙΑ: την άνοδο στην Super League 2.

Και είναι αυτή η αιτία που σήμερα η ΒΕΡΟΙΑ δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων φαβορί για την άνοδο;

Όχι φυσικά, όπως όμως και δεν την βοήθησε, αφού πρόσθεσε άγχος στους παίκτες της και έδωσε ένα επί πλέον κίνητρο στους αντιπάλους να επιστρατεύσουν μεγαλύτερο πάθος και να είναι πιο προσεκτικοί όταν την αντιμετώπιζαν, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια, αφού αντιμετώπιζαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις, την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

Και τώρα τι γίνεται τώρα;

Η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην είναι το φαβορί για την άνοδο, όμως εξακολουθεί να ελπίζει. Και θα ελπίζει όσο μαθηματικά υπάρχουν περιθώρια να πετύχει το στόχο της.

Αυτό που δεν χρειάζεται είναι ο εμφύλιος που πάει να ξεσπάσει στις τάξεις της, μεταξύ των εκπροσώπων του τύπου και του τεχνικού τιμ της ομάδας.

Στην ΒΕΡΟΙΑ δεν υπάρχουν εκπρόσωποι του τύπου με την ευρεία έννοια. Υπάρχουν οπαδοί. Και αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς από τις δεκάδες προπονητές που έχουν καθίσει τα τελευταία 30-40 χρόνια στον πάγκο της. Συνεπώς κανείς δεν χρειάζεται να δώσει τα διαπιστευτήριά του στον σημερινό προπονητή.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι από το σημερινό τιμ των εκπροσώπων του τύπου απουσιάζει αυτός που καθιέρωσε το μότο: «Πρώτα ΒΕΡΟΙΑ και μετά εκπρόσωποι του τύπου». Ο Γιώργος Γαλανομάτης.

Και είμαστε βέβαιοι ότι αν βρίσκονταν σήμερα εδώ ο πατριάρχης του αθλητικού ρεπορτάζ στο Νομό Ημαθίας, η κόντρα αυτή μεταξύ των εκπροσώπων του τύπου και του προπονητή θα είχε σταματήσει πριν καν ξεκινήσει.

Από την άλλη, όταν η διοίκηση αποφάσισε να προσλάβει τον σημερινό προπονητή και να επενδύσει σε έναν νέο και ανερχόμενο, όπως πίστευε τεχνικό, όλοι λίγο – πολύ γνωρίζαμε τι μπορούσε να δώσει και τι να στερήσει από την ομάδα, ο Κώστας Γεωργιάδης.

Ήταν ένας νέος προπονητής με έξι περίπου μήνες προϋπηρεσία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, το έργο του οποίου στην προηγούμενη ομάδα του, την Τρίγλια, μας είχε εντυπωσιάσει. Γνωρίζαμε ότι είχε μαθητεύσει σε έναν δάσκαλο, τον οποίο πολλοί στην πόλη της ΒΕΡΟΙΑΣ εκτιμούσαν – όχι πάντως ο γράφων– τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και με αυτά τα δεδομένα αποφάσισε η διοίκηση να τον προσλάβει και όλοι χειροκροτήσαμε αυτήν την απόφαση, έστω κι αν γνωρίζαμε ότι δεν διέθετε την απαραίτητη πείρα για να υπηρετήσει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στο πρωτάθλημα της Football League.

Τι άλλαξε λοιπόν και στην πιο ακατάλληλη στιγμή ξέσπασε ο εμφύλιος; Γιατί η ΒΕΡΟΙΑ εξακολουθεί έστω κι αν οι πιθανότητες μειώθηκαν στο ελάχιστο, να ελπίζει στην άνοδο. Έχουμε μπροστά μας έξι αγωνιστικές και το πρόγραμμα του Ιωνικού και της Νίκης Βόλου με τους οποίους θα βρεθούμε αντιμέτωποι στο επόμενο διάστημα είναι βαρύ. Όπως βαρύ είναι και το πρόγραμμα της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Το ζητούμενο για τη ΒΕΡΟΙΑ είναι να μειώσει την διαφορά που την χωρίζει από τον Ιωνικό από τους έξι στους τρεις βαθμούς για να παίξει έτσι την άνοδό της την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με την ομάδα της Ιωνίας. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και την Κυριακή, αρκεί βέβαια η ίδια να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Θεσπρωτού, αφού ο Ιωνικός αγωνίζεται στη Ρόδο με τον Διαγόρα και το πιο πιθανό είναι να χάσει βαθμούς.

Μπορεί τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές η ΒΕΡΟΙΑ να απομακρύνθηκε από τον στόχο της, όμως εξακολουθεί να ελπίζει και θα ελπίζει όσο υπάρχουν έστω και μαθηματικές πιθανότητες.

Ας αφήσουμε λοιπόν τη διοίκηση να πάρει τις αποφάσεις της και η κριτική μπορεί να περιμένει. Η λήξη του πρωταθλήματος της Football League δεν αργεί.

 

• Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής