breaking news Νέο

Ν.Καρανικόλας στο Δ.Σ. Νάουσας : «Πολιτισμική γέφυρα με το παρελθόν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας. Το 2020 ήταν η μόνο η αρχή…»

  • Ν.Καρανικόλας στο Δ.Σ. Νάουσας : «Πολιτισμική γέφυρα με το παρελθόν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας. Το 2020 ήταν η μόνο η αρχή…»
  • Ν.Καρανικόλας στο Δ.Σ. Νάουσας : «Πολιτισμική γέφυρα με το παρελθόν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας. Το 2020 ήταν η μόνο η αρχή…»
  • Ν.Καρανικόλας στο Δ.Σ. Νάουσας : «Πολιτισμική γέφυρα με το παρελθόν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας. Το 2020 ήταν η μόνο η αρχή…»

Ως πολιτισμική γέφυρα με το παρελθόν χαρακτήρισε το σχεδιασμό της δημοτικής του αρχής για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Νάουσας, ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, πριν την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 26ης Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος με ένα γεμάτο ευαισθησίες κείμενο, που διάβασε στους δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι οι φετινές εκδηλώσεις, που κορυφώνονται με κυρίαρχο το δρώμενο «Μπούλες» την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, είναι μόνο η αρχή.

«Σε ένα δήμο με τόσο πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό φορτίο, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Την περίοδο της Αποκριάς τα ρεύματα του παρελθόντος επιζητούμε να σμίγουν με το παρόν σε μία νέα πολιτισμική ισορροπία. Μνήμες, αφηγήσεις, μύθοι, ήχοι και μουσικές με μια αστείρευτη ενέργεια εκβάλλονται με ζουρνάδες, νταούλια, αλλά και άλλα πνευστά και κρουστά όργανα παντοτινά δικά μας. Εδώ λοιπόν, σχεδιάζουμε και με σεβασμό δημιουργούμε, ένα πολυ-λειτουργικό οικοσύστημα, στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν καινοτόμες πολιτιστικές, αλλά και τουριστικές δραστηριότητες της περιόδου. Το πρώτο κεφάλαιο αυτής της νέας ιστορίας το γράφει προφανώς η μουσική… Η Ναουσαίικη Αποκριά, όπως τη σχεδιάζουμε, φιλοδοξεί να εμπνεύσει, να συγκινήσει και γενικότερα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους φίλους του πολιτισμού ολόκληρης της περιοχής. Να ενώσει. Να συμπεριλάβει. Να φιλοξενήσει. Η πολιτισμική γέφυρα ενός χωροχρόνου, που πλάθει και αναπλάθει τον ίδιο μας τον εαυτό, την ταυτότητά μας, το είναι μας. Ξεχασμένες αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια και λειτουργούν ως μια πυξίδα, που οδηγεί εντέλει σε αγαπημένα στενά και σοκάκια της ψυχής μας. Η αποκριά για μας είναι μια ιεροτελεστία δρώμενων και συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους και δικά μας τραγούδια. Η μουσική, η παράδοσή μας από τη Νάουσα, την περιοχή μας την Ελλάδα και τα Βαλκάνια αποτελούν για την περίοδο αυτή μια πανανθρώπινη γλώσσα, που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες. Από τη μια καρδιά στην άλλη. Από το χθες στο σήμερα. Στο κέντρο του σχεδιασμού μας η παράδοση μας. Οι Μπούλες. Η ιστορία. Η ιεροτελεστία. Το ντύσιμο. Το μάζεμα. Ο αποχωρισμός. Το προσκύνημα. Η πορεία και οι ήχοι μας.  Το 2020 είναι προφανώς μόνο η αρχή του σχεδιασμού μας», τόνισε ο κ. Καρανικόλας.

 

*Σε portal μετατρέπεται το site του δήμου

 

Σε portal μετατρέπεται το site του δήμου, που  αναβαθμίζεται πιλοτικά με καινούργια εργαλεία και στο οποίο μπορούν να γραφούν ως μέλη όλοι οι δημότες, ώστε να λαμβάνουν sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά τους έγγραφα, που αφορούν τις δημοτικές υπηρεσίες, τόνισε στους συμβούλους ο κ. Καρανικόλας. Ακόμη θα υπάρχει διαχείριση αιτημάτων προς το δήμο, όπως και αντίστοιχα διαχείριση προβλημάτων που αφορούν τα απορρίμματα κ.α. Στο portal θα έχουν προσβασιμότητα και  ΑμΕΑ.

 

*Στέλλα Αραμπατζή : «Ο δήμος Νάουσας είναι σε συνεχή επαφή με τις υγειονομικές αρχές για τον κοροναϊό»

 

Η πρόεδρος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου, Στέλλα Αραμπατζή, ενημέρωσε το σώμα ότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και το ΑΧΕΠΑ, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς της 3ης ΥΠΕ, αναφορικά με το ζήτημα του κοροναϊού, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας στους πολίτες, που πρέπει να τηρούν σχολαστικά τους όρους υγιεινής, που επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο. Ακόμη είπε ότι το site του νομικού προσώπου σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» και θα είναι προσβάσιμο σε ΑμΕΑ. Για τις δημοτικές δομές των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η κα.

Αραμπατζή τόνισε ότι προσφέρουν πολλά στην πόλη της Νάουσας, προσφέροντας δωρεάν στα παιδιά μια σειρά καινοτόμων δράσεων, ενώ οι δομές θα  επεκταθούν σε Ανθέμια και Ειρηνούπολη.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το πρόγραμμα για τη στήριξη μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων «κλικ στην ζωή», που συνδιοργανώνεται με την ΠΚΜ, ενώ το νομικό πρόσωπο ξεκίνησε, σε συνεργασία με το ΑΠΘ, πρόγραμμα ενδυνάμωσης ηλικιωμένων ατόμων για την αποφυγή πτώσεων, καθώς και πρόγραμμα σωματικής και νοητικής ενδυνάμωσης.

 

*Ναι στην παραχώρηση των 3-5 Πηγαδιών

 

Θετικός στην παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών, αντί της μακροχρόνιας μίσθωσης, στάθηκε ο κ. Καρανικόλας, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας, τονίζοντας επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθούν συνδυαστικά χιονοδρομικό και Άγιος Νικόλας.

 

*Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα»

 

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα», που προσφέρει  αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής