breaking news Νέο

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Ξεκινάει η μάχη των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ

Β' κατηγορία της EΠΣ Ημαθίας : Ξεκινάει η μάχη των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας που ολοκληρώθηκε πριν δύο περίπου εβδομάδες, άφησε πίσω της δύο εκκρεμότητες, που θα «κλείσουν» με την διεξαγωγή των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ που ξεκινάνε την Κυριακή στις 8 Μαρτίου. Το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στην Α' κατηγορία και την ομάδα που θα υποβιβαστεί από τον Α' όμιλο στην Γ' κατηγορία.

Το εισιτήριο της ανόδου από την Β' κατηγορία στην Α', που απομένει θα διεκδικήσουν, όπως είναι γνωστό οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η, την 3η, την 4η και την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δηλαδή ο Ατρόμητος Διαβατού, η Ακαδημία Τρικάλων, η ΑΕΚ Καμποχωρίου και η Α.Ε. Καψόχωρας, ενώ για την παραμονή στην κατηγορία θα παλέψουν η Δόξα Λιανοβεργίου, ο ΠΑΟ Παλατιτσίων, η Δόξα Κυψέλης και η Νέα Γενεά Ν. Νικομήδειας. Από τις τέσσερις η μία θα αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας και τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη Γ' κατηγορία.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ήδη τον δρόμο προς την Γ' κατηγορία έχει πάρει η ουραγός του 1ου ομίλου Δόξα Νάουσας, καθώς η διαφορά της από την προηγούμενη ομάδα ήταν μεγαλύτερη των 6 βαθμών, ενώ το εισιτήριο της ανόδου στην Α' κατηγορία έχουν ήδη κερδίσει οι δύο πρωταθλητές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Α.Ε. Σχοινά και ο Άχθος Αρούρης, όπως και ο δεύτερος του 2ου ομίλου Α.Ο. Μαρίνας, επειδή η διαφορά που είχε δημιουργήσει από τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας που είχε καταλάβει την 3η θέση ήταν μεγαλύτερη των 6 βαθμών και σ' αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με την προκήρυξη δεν διεξάγονται πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ.

Από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος λοιπόν έχουμε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που προβιβάζονται (Α.Ε. Σχοινάς, Άχθος Αρούρης και Α.Ο. Μαρίνας) και την μία από τις δύο (την Δόξα Νάουσας) που υποβιβάζονται στην Γ' κατηγορία και απομένει να μάθουμε την ομάδα που θα κερδίσει το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου (θα προκύψει μέσα από τα πλεϊ οφ) και την δεύτερη που θα υποβιβαστεί στην Γ' κατηγορία (η τελευταία της διαδικασίας των πλεϊ άουτ).

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Ο Ατρόμητος Διαβατού που κατέλαβε την 2η θέση στον 1ο όμιλο (πίσω από την ΑΕ Σχοινά) έχει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας και στην Α' φάση, που όπως αναφέραμε θα διεξαχθεί την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο γήπεδό του την ομάδα που κατέλαβε την τελευταία θέση στα πλεϊ οφ. Δηλαδή την 5η του βαθμολογικού πίνακα Ακαδημία Τρικάλων.

Το δεύτερο ζευγάρι της Α' φάσης το αποτελούν η ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δηλαδή η ΑΕΚ Καμποχωρίου και η 4η Α.Ε. Καψόχωρας με γηπεδούχο την ομάδα που κατετάγη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

 

ΖΕΥΓΑΡΙΑ Α' ΦΑΣΗΣ

πλεϊ οφ

Διαβατός – Ακαδημία Τρικάλων

Καμποχώρι – Καψόχωρα

 

πλεϊ άουτ

Λιανοβέργι – Νικομήδεια

Παλατίτσια – Κυψέλη

 

Στα πλεϊ οφ αν κερδίσει ο γηπεδούχος προκρίνεται στην β' φάση στην οποία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου ζευγαριού με την ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να είναι γηπεδούχος.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκη της φιλοξενούμενης, γίνεται και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα οριστεί από την διοργανώτρια αρχή και εκεί θα υπάρξει νικητής (σε περίπτωση νέας ισοπαλίας προβλέπεται παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι).

Οι δύο νικητες της Α' φάσης των δύο ζευγαριών των πλεϊ οφ θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην έδρα, όπως ήδη αναφέραμε της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τον νικητή να κερδίζει το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου.

 

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα πλεϊ άουτ, με την διαφορά ότι η εκκρεμότητα (η ομάδα που θα ακολουθήσει την Δόξα Νάουσας στην Γ' κατηγορία) θα προκύψει από το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων που θα ηττηθούν στην Α' φάση. Δηλαδή η ομάδα που θα ηττηθεί στο ζευγάρι Λιανοβέργι – Νικομήδεια θα αντιμετωπίσει την ομάδα που επίσης θα ηττηθεί στην αναμέτρηση Παλατίτσια – Κυψέλη, με γηπεδούχο την ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η ομάδα που θα ηττηθεί εκ νέου θα υποβιβαστεί στην Γ' κατηγορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής