breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Μάχη για την παραμονή

Γ' Εθνική : Μάχη για την παραμονή

• Τέσσερις ομάδες μεταξύ των οποίων τα Τρίκαλα και η Αγκαθιά «παλεύουν» να αποφύγουν τον υποβιβασμό

 

Τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και στον 2ο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν και οι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς, ενώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή με τον Αλμωπό Αριδαίας να κρατάει τον χαρακτηρισμό του ακλόνητου φαβορί που απέκτησε από νωρίς, στην ουρά παραμένουν οι εκκρεμότητες, όσον αφορά τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Αρη Παλαιοχωρίου, τον Α.Ο. Σειρήνας, την Αστραπή Μεσοποταμίας και τον ΠΑΣ Φλώρινα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην μάχη της παραμονής αυτή τη στιγμή συμμετέχουν τέσσερις ομάδες και μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας: Τα Τρίκαλα και η Αγκαθιά.

Συγκεκριμένα για την παραμονή τους στην κατηγορία παλεύουν ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων με 38 βαθμούς, ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου επίσης με 38, ο Π.Ο. Ν. Καλλικράτειας με 35 και η Νίκη Αγκαθιάς με 33. Από τις τέσσερις αυτές ομάδες οι δύο στο τέλος της περιόδου θα αποχαιρετίσουν το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Σε πιο δυσμενή θέση βρίσκεται η ομάδα της Αγκαθιάς, όχι τόσο επειδή έχει τους λιγότερους βαθμούς 33, πέντε λιγότερους δηλαδή από τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου και τα Τρίκαλα, αλλά λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται (έχει μόλις 12 ποδοσφαιριστές, ενώ έχει αποχωρήσει και ο προπονητής της ο Σταύρος Κωστογλίδης) και αυτό παρότι το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι σχετικά βατό. Συγκεκριμένα την Κυριακή αντιμετωπίζει στην Φλώρινα την τοπική ομάδα που θεωρείται καταδικασμένη στον υποβιβασμό και με διαφορετικές προϋποθέσεις θα είχε πολλές πιθανότητες να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της και να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα του Αγρ. Αστέρα Ευόσμου που παίζει εκτός έδρας με τον Μακεδονικό και να τον πιάσει στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ μία από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι με τον Αρη Παλαιοχωρίου και συνεπώς έχει άλλους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι της. Η παραμονή λοιπόν της Νίκης Αγκαθιάς με διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να παιχθεί την 28η αγωνιστική στην οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον αδιάφορο Θερμαϊκό Θέρμης και την 30η στον αγώνα, επίσης εκτός έδρας με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Νίκης Αγκαθιάς:

Φλώρινα – Αγκαθιά

Θέρμη – Αγκαθιά

Αγκαθιά – Παλαιοχώρι

Αγρ. Αστέρα Ευόσμου – Αγκαθιά

Πιο εύκολα είναι τα πράγματα για τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων που απέχει τρεις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού στα όρια της οποίας βρίσκεται η Ν. Καλλικράτεια με 35 βαθμούς (38 έχουν τα Τρίκαλα).

Το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό στο γήπεδό του για τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό, αφού αν το κερδίσει και δεδομένο ότι την επόμενη αγωνιστική παίζει με τον Α.Ο. Σειρήνας και συνεπώς έχει άλλους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι του φθάνει σίγουρα τους 44 και έχει ένα ακόμη παιχνίδι τελευταία αγωνιστική στην έδρα του με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας (η ομάδα των Τρικάλων δεν έχει κάνει το ρεπό της και συνεπώς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).

Αν λοιπόν τα Τρίκαλα κερδίσουν την Κυριακή στο γήπεδό τους τον Εδεσσαϊκό τότε εκτός απροόπτου εξασφαλίζουν την παραμονή τους, σε διαφορετική περίπτωση πιθανότατα θα χρειαστούν το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής με τον αδιάφορο μεν βαθμολογικά Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο γήπεδό τους, που μπορεί όμως να παίξει για άλλες ομάδες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Αγρ. Αστέρα Ευόσμου και του Π.Ο. Ν. Καλλικράτειας που επίσης παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία μόνο εύκολο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυρίως του Αγρ. Αστέρα.

Συγκεκριμένα ο Αγρ. Αστέρας Ευόσμου με 38 βαθμούς όσους και τα Τρίκαλα στα τέσσερα παιχνίδι που του απομένουν αντιμετωπίζει:

Μακεδονικός – Αγρ. Αστέρας

Αγρ. Αστέρας – Αριδαία

Γιαννιτσά – Αγρ. Αστέρας

Αγρ. Αστέρας – Αγκαθιά

Η Νέα Καλλικράτεια με 35 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τα Τρίκαλα παίζει:

Σειρήνα – Ν. Καλλικράτεια

Ν. Καλλικράτεια – Μακεδονικός

Αριδαία – Ν. Καλλικράτεια

Ν. Καλλικράτεια – Γιαννιτσά


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής