breaking news Νέο

Ολοκληρωμένη μονάδα υγείας αποτελεί το νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας

Ολοκληρωμένη μονάδα υγείας αποτελεί το νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βέροιας

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του  Νοσοκομείου Ημαθίας αποτελεί η Νεφρολογική του Κλινική, στην οποία υπηρετούν δυο ειδικοί νεφρολόγοι, ο κ. Ραφαήλ Παπαδόπουλος και η κα. Βασιλική Κιάτου (με υφιστάμενες οργανικές θέσεις τις πέντε!), μια επικουρική ειδική νεφρολόγος, η κα. Δήμητρα Προκοπίου και ένας γενικός ιατρός, ο κ. Πρόδρομος Δημητριάδης, ο οποίος βοηθάει στις εφημερίες. Στο νεφρολογικό τμήμα υπηρετούν και 2  ειδικευόμενοι ιατροί νεφρολογίας  (η κα. Μαρία Κοκκώνη και  ο κ. Θωμάς Παπατόλιος). Το νεφρολογικό τμήμα της Βέροιας αποτελεί μια ολοκληρωμένη μονάδα υγείας, με Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Περιτοναϊκής κάθαρσης, καθώς και Νεφρολογική κλινική, όπου νοσηλεύονται οι νεφροπαθείς του τμήματος, καθώς και οι Ημαθιώτες νεφροπαθείς των δυο εξυπηρετούμενων Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (δηλαδή γύρω στους 250 νεφροπαθείς με σύνολο 12.000 αιμοκαθάρσεων για το 2016). Επίσης συντηρεί εξωτερικό ιατρείο, όπου παρακολουθείται μεγάλος αριθμός ασθενών, καθώς και ικανός αριθμός μεταμοσχευμένων. Περίπου 2.500 ασθενείς εξετάστηκαν στο νεφρολογικό και το υπερτασιολογικό εξωτερικό ιατρείο για το έτος 2016, ενώ για το 2017 το σύνολο των εξεταζομένων ανέρχεται στους μισούς περίπου, λόγω της αναγκαστικής μείωσης των ημερών λειτουργίας του ιατρείου (από 4 σε 2) ανά εβδομάδα. Περί 600 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στη νεφρολογική κλινική το 2016, ενώ ήδη για το 2017 είναι περί τους 500.

Το τμήμα χορηγεί πλήρη ειδικότητα νεφρολογίας, αποτελώντας, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νεφρολογικά τμήματα στην Ελλάδα. Η ανάγκη στελέχωσής του από νεφρολόγους επιτακτική, αφού οι  υφιστάμενοι ειδικοί νεφρολόγοι πραγματοποιούν 9 ενεργές εφημερίες το μήνα, καθώς και 2-3 ετοιμότητας και έχουμε υπόλοιπο αδειών από το 2016!

Στην πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας, παρουσιάστηκε από το διοικητή του  κ. Μαυρογιώργο και το διευθυντή της παθολογικής κλινικής κ. Κούτρα η νέα, υπερσύγχρονη, μονάδα τεχνητού νεφρού, που θα εξυπηρετεί 20 αιμοκαθαρόμενους ανά συνεδρία.

Ευχή όλων η ενίσχυση αυτής της κρίσιμης κλινικής του Νοσοκομείου μας, η οποία «δένει με τη ζωή» εκατοντάδες συμπολίτες μας, που χρειάζονται αιμοκάθαρση τρεις φορές τη βδομάδα, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες κλινικές του Νοσοκομείου, που έχει αρχίσει και παρέχει πλέον τριτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής