breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Πλεϊ οφ με δύο ομάδες;

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Πλεϊ οφ με δύο ομάδες;

Μπορεί να μην σημειώθηκε η μεγάλη έκπληξη το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, όμως είχαμε αλλαγή στα δεδομένα. Και συγκεκριμένα μετά την ισοπαλία του ΓΑΣ Ροδοχωρίου στο γήπεδό του με τον συνώνυμό του του Κοπανού, η διαφορά μεταξύ της δεύτερης Νάουσας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι πέτυχε ευρεία νίκη κερδίζοντας με 5-0 στην έδρα της τον ΠΑΟ Κουλούρας και του τρίτου ΓΑΣ Ροδοχωρίου εκτοξεύθηκε στους 8 βαθμούς κάτι που σημαίνει πως αν σήμερα ολοκληρώνονταν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τότε ναι μεν θα ακολουθούσαν πλεϊ οφ, όμως όχι με τέσσερις, αλλά με δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και τον ΦΑΣ Νάουσας, με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 3η και στην 4η θέση να μένουν εκτός διαδικασίας.

Αν λοιπόν παραμείνει η διαφορά των 8 βαθμών μεταξύ του ΦΑΣ Νάουσας και της 3ης ομάδας, όποια κι αν είναι αυτή, τότε θα γίνουν πλεϊ οφ μεν, αλλά «πετσοκομμένα» και έχουμε μπροστά μας παιχνίδια που θα επηρεάσουν την βαθμολογικη σειρά των ομάδων στην πρώτη τετράδα, όπως Αγία Μαρίνα – Νάουσα, Νάουσα – Ροδοχώρι, ΠΑΟΚ – Νάουσα.

Στην ουρά τώρα του βαθμολογικού πίνακα και στη «μάχη» των πλεϊ άουτ επίσης φαίνεται να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, όσον αφορά την τετράδα που εκτός απροόπτου θα είναι η Θύελλα Σταυρού, ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο Αστέρας Τριποτάμου και ο ΠΑΟ Κουλούρας, καθώς Χαρίεσσα, Μελίκη, Μακροχώρι και Κοπανός, που βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων έχουν αποκτήσει ασφαλή διαφορά και στην χειρότερη περίπτωση τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν χρειάζονται απο δύο, μέχρι 3 βαθμούς ή μια ήττα του Αρη Παλαιοχωρίου (το Σάββατο αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νάουσας) και της Θύελλας Σταυρού (παίζει στο γήπεδό της με τον ΦΑΣ Νάουσας) για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά (δίχως πλεϊ άουτ) την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτό λοιπόν που απομένει να μάθουμε τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν είναι, εκτός απροόπτου η σειρά των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ άουτ, που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής, η μοναδική ομάδα που σκόνταψε από την τετράδα των πλεϊ οφ ήταν ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου που αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) στο γήπεδό του με τον ΓΑΣ Κοπανού, δίχως αυτό να αποτελεί έκπληξη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ροδοχωρίου «κολλάει» στην έδρα της με αντιπάλους που θεωρητικά θεωρούνται υποδιαίστερη από αυτήν.

Όσον αφορά τις ομάδες της ουράς εκτός από τον ΓΑΣ Κοπανού, που όπως ήδη αναφέραμε πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, είχαμε και το διπλό και μάλιστα με καθαρό σκορ (0-2) της ΑΕ Χαρίεσσας επί του Αρη Παλαιοχωρίου, που έβαλε φρένο στις όποιες ελπίδες έτρεφαν οι γηπεδούχοι να αποφύγουν την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ. Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

 

ΝΑΟΥΣΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Νάουσα με αντίπαλο αυτή τη φορά τον ΠΑΟ Κουλούρας τον οποίο κέρδισε με 5-0 πιστοποιπώντας την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Νάουσα, που όπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ντέλλα στο 20' και ο ίδιος παίκτης στο 41' έκανε το 2-0. Στο 74' ο Λούρης έγραψε το 3-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γατουρτζίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Περηφανόπουλος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Χριστοδούλου – Γκόγκας).

 

ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΑΟΚ 1-2

Απρόσμενο φινάλε είχε το παιχνίδι της Θύελλας Σταυρού με τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες δίχως γκολ μέχρι το 85'. Στο 85' ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Ζωγράφου προηγήθηκε στο σκορ με την γηπεδούχο στο 89' να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα επίσης με κεφαλιά του Κοντογιάννη. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η πρωτοπόρος ομάδα του ΠΑΟΚ θα άφηνε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να κατακτήσει τον τίτλο δίχως να μπει στην διαδικασία των πλεϊ οφ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ο Γιώργος Κίτσας δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαγγελής (Μερκενίδης – Σταγγόπουλος) από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ – ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ 0-0

Μια ακόμη γκέλα στην έδρα του για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου που αναδείχθηκε ισόπαλος, δίχως τέρματα στο γήπεδό του, με τον συνώνυμό του του Κοπανού, που τον βγάζει εκτός πλεϊ οφ, όπως εκτός πλεϊ οφ βγαίνει και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας. Βέβαια υπάρχουν μπροστά μας τέσσερις ακόμη αγωνιστικές και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιτζόπουλος (Νησελίτης – Ποζαρτζικλής).

 

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ – ΜΕΛΙΚΗ 4-1

Η ομάδα της Μελίκης έβαλε δύσκολο για ένα ημίχρονο στον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας καθώς προηγήθηκε στο 29' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαζόπουλου.

Στο 35' η γηπεδούχος ομάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Νιογκάνα και το 1-1 ήταν το σκορ του Α' ημιχρόνου. Με την έναρξη της επανάληψης ο Μ. Αλέξανδρος πήρε κεφάλι στο σκορ με γκολ του Τσακαλίδη (52') και στο 60' ο Αργυρόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 90' ο Αργυρόπουλος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Γιάντσης – Κελεσίδης).

 

ΠΛΑΤΥ – ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 1-0

Με γκολ που πέτυχε ο Κίρτσογλου στο 36' ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος νίκησε στο γήπεδό του με 1-0 το Μακροχώρι και διατήρησε την διαφορά των πέντε βαθμών από την τέταρτη Αγία Μαρίνα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Το Μακροχώρι στο 55' σε κεφαλιά του Χολέβα και το Πλατύ με τον Καλυβιώτη στο 59'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Κωστούλης – Κιρμανίδης).

 

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ 0-2

Πετυχαίνοντας δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά ο Αχιλλέας Νάουσας νίκησε 0-2 στο γήπεδο της Ραχιάς την ΑΕ Ποντίων και επανήλθε στις νίκες και στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σκόρερ της ομάδας του Αχιλλέα ο Κωστόπουλος στο 30' και ο Μισιρλής στο 42'.

Η Α.Ε. Ποντίων είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ όμως το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γκουτζουλίκας απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα Σάκκος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Χριστοδούου – Τσιουγγαρής).

 

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΧΑΡΙΕΣΣΑ 0-2

Σημαντική εκτός έδρας επιτυχία της ΑΕ Χαρίεσσας που κέρδισε 0-2 τον Άρη Παλαιοχωρίου εξασφαλίζοντας έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την παραμονή της στην κατηγορία δίχως να χρειαστεί να μπει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ. Το σκορ για την νικήτρια άνοιξε στο 25' με τον Βασιλειάδη και στο 60' ο Φραγκής διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Στο 70' η Χαρίεσσα είχε την ευκαιρία να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα όμως το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Φραγγής απέκρουσε ο Μουσκεφτάρας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Αργυρίου – Τράντος).

 

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν. 1-0

Με γκολ που πέτυχε στο 17' ο Πρασσάς ο Αστέρας Τριποτάμου νίκησε στο γήπεδό του 1-0 τον Ολυμπιακό Νάουσας και προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα τον ΠΑΟ Κουλούρας. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Ζουρνατζίδης – Γκαλαϊτζής) που στο 86' απέβαλε τον Κοτσαράκη για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής