breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Τρόμος και οδυρμός, συντρόφισσες και σύντροφοι, γιατί ο κορονοϊός μεταδίδεται και μέσω των χαρτονομισμάτων.

 

Να που δικαιώνεται η Γλυκερία, όταν μας τραγούδησε «γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια, να παίρνω με τη σέσουλα να γράφω ραβασάκια».

 

Πού να θυμάται η νεολαία μας τα πεντοχίλιαρα με τον Κολοκοτρώνη και τα δεκαχίλιαρα με τον Παπανικολάου, που τα έκανες χιλιάρικα και κυκλοφορούσες στα μπουζούκια με μια αρμάθα στην τσέπη.

 

Και να τα πανεράκια με γαρδένιες και να το πιατικό στην πίστα και να οι σαμπάνιες στο «κορμί» την τραγουδιάρα.

 

Πάνε όλα αυτά, ας είναι καλά ο Ανδρέας, που μας αξίωσε να τα ζήσουμε ως Έλληνες.

 

Θα μου πείτε, με την αφραγκία που μας δέρνει, ξεχάσαμε και τι χρώμα έχει το πενηντάρικο σήμερα. Κάπου 17.500 δραχμές. Την εποχή της Γλυκερίας, με τόσα φράγκα κατεδάφιζες το νυκτερινό κέντρο «Βιετνάμ», όπως έκανε ο Μάκης με το περίφημο «ρίξτο Ηλία» και «να χουμε να γκρεμίζουμε».

 

Ας μη μιλήσουμε για κατοστάρικο, διακοσάρικο και κυρίως πεντακοσάρικο. Πού είναι οι εποχές του χρηματιστηρίου με το Σημίτη, όταν τα «μοβ» άλλαζαν σαν...πετσετάκια χέρια και οι μετοχές της «φούφουτος α.ε» είχαν πιάσει limit up, με τους νεοέλληνες να παίρνουν τη ροζ οικονομική εφημερίδα στις παραλίες, για να είναι in!

 

Και αν βαρούσε πολύ ο ήλιος στη φαλάκρα, την έκανες και καπέλο και άραζες με τη φραπεδιά σου και την τρίχα κάγκελο, χαλβαδιάζοντας το πιπίνι με το στριγνκ απέναντι.

 

Και αν σου ερχόταν όρεξη για διάβασμα, μιας και οι μετοχές είχαν ψιλά γράμματα και δεν τολμούσες να φορέσεις γυαλιά πρεσβυωπίας, τη στιγμή που μάζευες την κοιλιά σου, μπας και σου φέξει με το πιπίνι απέναντι, χτυπούσες και το ΚΛΙΚ του Κωστόπουλου.

 

Ωραίες εποχές. Τότε που με τα κότερα όργωναν το Αιγαίο Ψινάκης και Ρουβάς, χρησιμοποιώντας πεντακοσάρικα, για να...καθαρίσουν τις μύτες τους από το συνάχι.

 

Με αυτά και με τα άλλα, όσοι και όσες έχουν χαρτονομίσματα με κορονοϊό σπίτι τους, ευχαρίστως να πάμε να τους απαλλάξουμε. Ερχόμαστε σε πέντε λεπτά και ως δώρο θα σας δώσουμε μια μάσκα δυνατή, από αυτές που φορούν οι αγρότες μας στο ράντισμα, ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά και ένα φωτιστικό οινόπνευμα, να τρίβετε τα χέρια σας και να βρωμοκοπά ο τόπος και έτσι να μη σας πλησιάζει κανένας. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής