breaking news Νέο

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας : «Πανδημία ο κορωνοϊός. Ώρα ευθύνης για όλους μας»

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας : «Πανδημία ο κορωνοϊός. Ώρα ευθύνης για όλους μας»

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής :

Την Τετάρτη 11/03/2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε πλέον ως πανδημία τον κορωνοϊό. Ως πανδημία ορίζεται η επιδημία μιας νόσου που έχει εξαπλωθεί
σε μία ευρεία περιοχή ή και παγκοσμίως όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που συνεπάγεται η κήρυξη πανδημίας είναι ο περιορισμός ή και η απαγόρευση μετακινήσεων, αλλά και η κήρυξη καραντίνας ολόκληρων περιοχών ή και ολόκληρων χωρών.
Το Υπουργείο Υγείας ορθά πήρε μέτρα κατά της εξάπλωσης και διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα, όπως το καθολικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας όλων των βαθμίδων, το κλείσιμο των ΚΑΠΗ, των αθλητικών χώρων, των κέντρων ξένων γλωσσών, των φροντιστηρίων κ.α.
Τώρα όμως είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους μας, διότι κανένα μέτρο δε θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χωρίς τη συνεργασία, την προσωπική ευθύνη και την επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα μας.

Επιβάλλεται όλοι μας να συμμορφωθούμε με τα μέτρα και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις μας και τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους. Κλειστά σχολεία σημαίνει ότι οι μαθητές είναι αναγκαίο να παραμείνουν στο σπίτι τους διότι αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού. Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού επιβάλλεται να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (καφενεία, εκκλησίες).
Όλοι μας να κάνουμε καθημερινό αυτοματισμό από σήμερα την προσωπική μας υγιεινή: πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας, αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας. Μένουμε στο σπίτι μας όταν εμφανίσουμε συμπτώματα, όπως πυρετό και βήχα και δεν προστρέχουμε στο νοσοκομείο, αλλά επικοινωνούμε με τον οικογενειακό μας ιατρό.
ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής