breaking news Νέο

Απάντηση της εταιρίας παραγωγής της συναυλίας της Ε. Ζουγανέλη στο Γ. Κάκαρη

Απάντηση της εταιρίας παραγωγής της συναυλίας της Ε. Ζουγανέλη στο Γ. Κάκαρη

Αγαπητοί, προσωπικά, δεν γνωρίζω ποιος είναι ο κύριος Κάκαρης και ούτε θα ήθελα να τον γνωρίσω. Απλώς θα ήθελα να απαντήσω στην προσβλητική επιστολή του, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, σχετικά με τις απαράδεκτες και ψευδείς πληροφορίες του για τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στη Βέροια.

Ως εταιρεία παραγωγής, θα ήθελα να τον πληροφορήσω για το πολύ μεγάλο κόστος που έχει μια τέτοια συναυλία και για το ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο του κάθε παραγωγού, για το εάν θα μπορέσει να βγει οικονομικά, έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν όλοι όσοι εργάζονται γι’ αυτήν. Και το ρίσκο αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο όταν οι παραγωγές πραγματοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα (πράγμα που σημαίνει περισσότερα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής), για να μην αναφερθώ στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν ήταν καθόλου καλές όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την ίδια μέρα της εν λόγω συναυλίας (θυμίζω ότι έβρεχε μέχρι στις 6 το απόγευμα!)

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνούμε όλοι μας και γνωρίζοντας ότι πολλοί δήμοι δεν είναι σε θέση να αγοράσουν τις συναυλίες, έχουμε βρει έναν τρόπο συνεργασίας με πολλούς δήμους της χώρας, οι οποίοι μπορούν να σταθούν αρωγοί στον πολιτισμό και τους ιδιώτες, που είναι οι μόνοι εναπομείναντες που παράγουν πολιτιστικό έργο, με τις δικές τους οικονομικές δυνάμεις, βαλλόμενοι καθημερινά από νέους δυσβάσταχτους φόρους και αυξήσεις των εξόδων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, μας διατέθηκε δωρεάν το Θέατρο Άλσους, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη συναυλία! Και προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας ήταν κάτι που επιβάρυνε οικονομικά τους δημότες της Βέροιας. Το αντίθετο θα έλεγα. Η συναυλία καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και οι κριτικές την επόμενη ήμερα σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ ήταν διθυραμβικές για την κυρία Ζουγανέλη.

Η παραγωγή δυστυχώς δεν έκανε εισπράξεις 13.000€, όπως ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος κύριος και εδώ θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, η παραγωγή δεν βγήκε οικονομικά (υπενθυμίζω στον κύριο ότι κάθε εισιτήριο έχει 24% ΦΠΑ, 7% ΑΕΠΙ και περίπου 48% ασφαλιστικές εισφορές!).

Και τον προκαλώ, εάν θέλει να του παραχωρήσω το σχήμα και να διοργανώσει ο ίδιος μια αντίστοιχη συναυλία και στη συνέχεια να μας ενημερώσει όλους για τα κέρδη που θα αποκομίσει!

Προφανώς τα αίτια της συγκεκριμένης επιστολής δεν αφορούν καθόλου την εν λόγω συναυλία, αλλά είναι μάλλον πολιτικά, κάτι το οποίο δεν μας αφορά καθόλου και απορώ με το θράσος του κυρίου να μας εμπλέξει στα μικροπολιτικά του συμφέροντα!

Και κάτι τελευταίο, τα συμφωνητικά για τις συναυλίες των καλλιτεχνών υπογράφονται πολλούς μήνες πριν, ώστε να μπορέσει η παραγωγή να οργανώσει όλη την περιοδεία και όχι μερικές ημέρες πριν, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Κάκαρης. Είμαστε σωστοί επαγγελματίες εδώ και χρόνια και καλά θα έκανε να διασταύρωνε τις πληροφορίες του, οι οποίες είναι άκρως προσβλητικές τόσο για εμάς όσο και για την καλλιτέχνιδα την οποία εκπροσωπούμε, προτού τις αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Για τη MENTA ART EVENTS

Μαρία Ιωάννου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής