breaking news Νέο

Ανοιχτή πλατεία θεάτρου από σήμερα και για 4 μέρες η πλατεία Ωρολογίου Βέροιας

Ανοιχτή πλατεία θεάτρου από σήμερα και για 4 μέρες η πλατεία Ωρολογίου Βέροιας

Το ταξίδι είναι σημείο αναφοράς των δύο αυτών των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούνται από ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες.

Κοινό χαρακτηριστικό των ομάδων «Girovago e Rondella” και “La Compagnia Dromosofista” είναι η χαρά και η προσπάθεια δημιουργίας μιας φόρμας για αυθόρμητη και ουσιαστική επικοινωνία. Το έργο τους βασίζεται στην ειλικρινή επαφή με το κοινό και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς να υπάρχει καμία διάκριση σχετική με την γλώσσα, την ηλικία ή το κοινωνικό status.

 

Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές ομάδες που συνιστούν το «Κινητό Θέατρο» είναι μια εκτεταμένη οικογένεια τριών γενεών που μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν σε μια τέχνη που έπειτα από τριάντα χρόνια ενασχόλησης αποτελεί παράλληλα και έναν τρόπο ζωής. Οι κατοικίες τους είναι στο Viterbo (Ιταλία) και στην Barcelona (Ισπανία) και κάθε φορά που ενώνονται, φεύγουν σε περιοδεία με δυο οχήματα-κινητά θέατρα που ταξιδεύουν. Οι ηθοποιοί μέσω της θεατρικής κούκλας, των αντικειμένων και την μουσική παρουσιάζουν παραστάσεις γεμάτες ποιητικότητα και με βαθιά ανθρώπινο νόημα.

 

Το «Κινητό Θέατρο» περιλαμβάνει:

  • Το «Θέατρο – λεωφορείο». Ένα μεγάλο αστικό λεωφορείο που στο εσωτερικό του είναι διαμορφωμένο ένα θεατράκι με βελούδινα καθίσματα και φαναράκια και διαθέτει μια μικρή και σε πολύ κοντινή απόσταση σκηνή      

 

 

  • Ένα 11-μετρο φορτηγό που μέσα του κρύβει μια άλλη σκηνή

 

Όταν φτάνουν στην πλατεία του «χωριού», στήνονται όλα σαν υπαίθριο σαλόνι– αυλή, με τα δυο θεατράκια, ένα μικρό χώρο αναψυχής, μια μικρή βιβλιοθήκη για την τέχνη του θεάτρου και έναν χώρο στον οποίο εκτίθενται κάποια διαδραστικά παιχνίδια (γλυπτά, οπτικά και ηχητικά παιχνίδια). Πρόκειται δηλαδή για έναν υπαίθριο πολυχώρο.

 

Κάθε παράσταση στο λεωφορείο-θέατρο και στο φορτηγό-σκηνή παράλληλα, μπορούν να την παρακολουθούν  από 40 άτομα την κάθε φορά. Οι δυο παραστάσεις είναι αυτόνομες μεταξύ τους.

Στην αυλή μπορούν να βρίσκονται σε αναμονή και απολαμβάνουν τα υπαίθρια παιχνίδια/δραστηριότητες περίπου 150 άτομα.

 

Κάθε παράσταση θα παρουσιαστεί τρεις φορές στη διάρκεια της ημέρας. Θα δοθούν δυο πρωινές για μαθητές των σχολείων της πόλης  και μια το απόγευμα για το κοινό. Σύνολο των παραστάσεων: 6

Οι παραστάσεις διαρκούν περίπου 30 λεπτά και είναι χωρίς λόγια.

 

Οι παραστάσεις:

 

1. Girovago e Rondella

“MANOVIVA” (Ζωντανά χέρια)

 

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες:  4+

Είδος: κουκλοθέατρο

Χωρίς Λόγια

Διάρκεια: 35 λεπτά

Στο “The Bus Theatre” (Λεωφορείο-θέατρο)

Χωρητικότητα: 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων (παιδιά & ενήλικες) 

 

“Manoviva” (ζωντανό χέρι),

Η κούκλα αυτή παίζεται με τα πέντε δάκτυλα του χεριού

 

Μία παράσταση 35 λεπτών όπου τα νέα νούμερα της “Manin” και του “Manon” θα σας εκπλήξουν με τη δεξιοτεχνία τους. Είναι δυο πρωταγωνιστές που καταφέρνουν να παρουσιάσουν νούμερα του τσίρκου με το δικό τους «δακτυλικό» τρόπο… Εκείνος δεν είναι μόνο ζογκλέρ. Είναι και άνθρωπος- ορχήστρα και φακίρης. Εκείνη είναι σχοινοβάτης  και όχι μόνο.

Όταν θα ανοίξουν τα φώτα της μικρής σκηνής, θα βρεθείτε όλοι μέσα σε έναν φανταστικό μικροσκοπικό κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν.

 

Οι ιδιόμορφες κούκλες Manoviva έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης σε σχολεία και νοσοκομεία  ως  θεραπευτικό μέσο για την ψυχοκίνηση. Οι Manoviva είναι φτιαγμένες στο χέρι με φυσικό Lattex από  τον Girovago και  την Rondella. Έχοντας εμφανιστεί σε δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα.

 

2. “Dromosofistas”

“Antipodi” (Αντίποδες)

 

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες: 6+

Είδος: Διάφορες τεχνικές του κουκλοθέατρου

Χωρίς Λόγια

Διάρκεια: 35 λεπτά

Στο “The Camion Theatre” (Θέατρο φορτηγό)

Χωρητικότητα: : 35 ενήλικες ή μεικτό κοινό 40 ατόμων(παιδιά & ενήλικες) 

 

“Το κάθε σημείο της υδρόσφαιρας έχει τον αντίποδα του. Τοπία και άνθρωποι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ενώνονται πολύ στενά με μια γραμμή  ίσης διάστασης με τη διάμετρο  του πλανήτη Γη....και τελικά,... μήπως το θέατρο είναι στους αντίποδες της ζωής μας?”

 

Τρεις χαρακτήρες μας καλούν να τους ακολουθήσουμε σε ένα ταξίδι στoυς Αντίποδες της Γης.

Ένα ονειρικό ταξίδι επάνω σε ένα μικροσκοπικό άλογο όπου συναντάμε φευγάτα ανθρωπάκια και τις σκιές τους.

 

Η παράσταση «Αντίποδες» είναι μια θεατρική ένωση διαφορετικών τεχνικών του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα. Από το κινέζικο θέατρο σκιών μέχρι την εμψύχωση αντικειμένων και το σωματικό θέατρο... Μεταμορφώσεις και ζωντανή μουσική συνυπάρχουν σ’ αυτό το ιδιαίτερο 35-λεπτο θεατρικό ταξίδι.

 Κουκλοθέατρο, έκθεση αυτομάτων, εργαστήρια και μουσική.

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Χωρίς Λόγια

 

Ωράριο παραστάσεων

9.30π.μ "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών

10.30π.μ "Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών

11.30π.μ "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών

12.30μ"Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών

17:00  "Manoviva" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 3 ετών

17:30 "Antipodi" κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από 6 ετών

19:00 Μικρή μουσική συναυλία για όλους

 

Είσοδος 6€, για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων τηλ 2331078100, 2331078120 και 6972862620, κα Καραγιαννίδου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής